PMOTM 14 - Lord of Change [skonczone malowanie]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMOTM 14 - Lord of Change [skonczone malowanie]
Co by tu duzo nie pisac ... to co widac na zdjeciu ... stary Lord of Change ... jest mniejszy od obecnego i oryginalnie byl na podstawce 40x40 ... aby spelnial obecne wymogi dostal nowa podstawke 50x50 i zeby dobrze wygladal dodalem skalke
Ostatnio zmieniony 31 lip 2008, o 21:45 przez Treevill, łącznie zmieniany 7 razy.
figurka w twoim klimacie pomaluj go ladnie na ten swoj nebieski i swoj pomaranczowy/czerwony (generalnie w kolory tęczy- to cos zaczy? )
cisnij cisnij bo ja niedlugo wyjezdzam a chce go oblukac zanim pojade. bo ciekaw jestem czy z brzydkiego ptaka zrobic cos ladnego
pozdrawiam
cisnij cisnij bo ja niedlugo wyjezdzam a chce go oblukac zanim pojade. bo ciekaw jestem czy z brzydkiego ptaka zrobic cos ladnego
pozdrawiam
Ta wrona wyglada jakby ostro spinała zwieracz
A ja, jako fan oldschoolowych modeli, jestem za! A nawet przeciw Co prawda "nowy/stary" demon mi się podoba o wiele bardziej, ale ten ma swój urok również
Dawaj z malowaniem, bo już dzisiaj 2 lipca!
Dawaj z malowaniem, bo już dzisiaj 2 lipca!
Fanatyk zdejmij swoj Helm of Seriousness i zaloz +Humor itemsFanatyk pisze:Fajnie. Coś jeszcze masz do dodania ciekawego?Voodoo pisze:Ta wrona wyglada jakby ostro spinała zwieracz
Ptaszek ma faktycznie dosc wymowna pozycje, ale sama rzezba jest fajna.
Ja tez mam cos bardzo starego na ta edycje PMOTM
Mi tam jego głowa właśnie się najbardziej podoba, wygląda jak jakiś kondor...
zrób coś zeby nie stał tak na piętach bo wygląda jakby się miał wywalić;) choć moze to być wina kąta zrobienia zdjęcia.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
faktycznie moze sie tak wygawac ale stopy ma plasko na kamieniuvocal pisze:zrób coś zeby nie stał tak na piętach bo wygląda jakby się miał wywalić;) choć moze to być wina kąta zrobienia zdjęcia.
nie mam pojecia ... nigdy nie kupowalem styroduru ... ale chyba to "cos" jest styrodurem ... dostalem przez przypadek plyte 40cm x 40cm tego materialu i stwierdzilem ze mozna to do czegos wykorzystac ... problem jest tylko taki ze ten material wchodzi w reakcje z klejami typu super glue i podkaledem w spraju ... pokrylem calosc wikolem i mam nadzieje ze nie rozpusci sie to gdy bede kladl podkladloler pisze:podstawka jest ze styroduru??
http://www.solegends.com/citcat912/c20249rcchange.htmNijlor pisze:Wogóle ten stary LOC miał kilka rodzajów głów, mnie osobiścia najbardziej podobał sie pterodaktyl
oprocz tego LoC co wystawiam w Pmotm mam jeszcze - body1 , two heads , skeletal head 1 , straight tail , wings ... moze sie kiedys przyda a jak sie uda to kupie jeszcze body 2
kolejna fota
niebieskie piora skonczone a na skore klade pierwsza warstwe rozjasnien
podstawka w 90 % skonczona - brakuje trawki i czacha do pomalowania
co do pior to stwierdzilem ze pomaluje je suchym pedzlem a na koniec dam warstwe na maksa rozwodnionej niebieskiej aby troche zamaskowac ten drybrush ... gdybym malowal te wszystkie piora w normalny sposob to bym sie nie wyrobil do konca miesiaca (wszystko oprocz pior bedzie malowane mokrym pedzlem)
wydaje mi sie ze w koncowym efekcie ten suchy pedzel nie bedzie tak sie rzucal w oczy
niebieskie piora skonczone a na skore klade pierwsza warstwe rozjasnien
podstawka w 90 % skonczona - brakuje trawki i czacha do pomalowania
co do pior to stwierdzilem ze pomaluje je suchym pedzlem a na koniec dam warstwe na maksa rozwodnionej niebieskiej aby troche zamaskowac ten drybrush ... gdybym malowal te wszystkie piora w normalny sposob to bym sie nie wyrobil do konca miesiaca (wszystko oprocz pior bedzie malowane mokrym pedzlem)
wydaje mi sie ze w koncowym efekcie ten suchy pedzel nie bedzie tak sie rzucal w oczy
Zupełnie inaczej wygląda ta figurka, w sensie, że dużo lepiej. A o malowaniu niewiele można powiedzieć, bo i niewiele jest, ale zapowiada się dobrze.
Rzadko coś komentuję, ale Twoja figurka przyciągnęła moją uwagę . Świetne skrzydła, a i skóra wygląda obiecująco. Bardzo estetyczne wykonanie. Jak tak dalej pójdzie - masz mój głos . Nie pozostaje mi nic innego, tylko czekać na kolejne etapy pracy . Wytrwałości w dalszym malowaniu .
Pozdrawiam,
młoda.
Pozdrawiam,
młoda.
Qrde czemu mi się to kojarzy z Aztecami ? ;P