Gestosc farby

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Gestosc farby

Post autor: Hanabishi »

Ja rozumiem, ze zasada "Lepsze kilka cienszych warstw niz jedna gruba" jest swieta ale........

Przysiadlem sie do moich konikow pod chosenow. Poniewaz, w cytadeli bylo brak blood reda vallejowego to przyslali mi jakas inna farbke "P3 formula costam". I cholera mnie bierze. Nie moge rozrobic tej farbki. Pelno grudek, jak nakladam to wylazi czarny podklad na wierzch. Rozwodnie troche to splywa. Myslalem, ze to wina figurki, ze chropowata nawierzchnia po sprayowaniu (2 razy konie byly w plynie hamulcowym). Nie wiem, mam jakies lewe rece czy co? Nie moge pomalowac "czysto" kawalka powierzchni. Jakies porady?

Czekalem na farby z 2 tygodnie (towar sie opoznil) i wkoncu jak moge malowac to problemy z farba. Trzeba miec szczescie :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
Kallessin
Mudżahedin

Post autor: Kallessin »

Spoko, ja miesiac na figurki czekam :)

Mysle ze problem w zlym wymieszaniu, pomachaj nia z minute dosc intensywnie. Powinno pomoc.

Przemas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Przemas »

dziwne... grudki w p3? ciezko uwierzyc. moze to faktycznie wina zle polozonego podkladu?
jesli nie to sprobuj zlozyc reklamacje - czasami w farbach wszystkich producentow trafiaja sie wadliwe serie (swego czasu byl to powszechny problem z vallejo).
co do konsystencji - kilka osob juz mi mowilo ze przy przesiadce na p3 mieli roblem z przyzwyczajeniem sie do ich konsystencji. ciezko mi sie do tego ustosunkowac gdyz ja podobnch zgrzytow nie uswiadczylem. najlepiej by bylo gdyby wypowiedzial sie Tomash - on sie przestawil i wie ze warto :D

ODPOWIEDZ