Zapytania o zielone zasady

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

oczopek pisze: a teraz spójrz na przedmiot skull wand of kaloth... czy są przy nim napisane jakieś ograniczenia?? NIE!! a jednak, mogą go mieć tylko szamani.
Są- Shamans Only... Może masz starszy AB?

PS.Rozmowa się między wami niepotrzebnie zaostrza... Wyluzujcie...
Obrazek

oczopek
Mudżahedin

Post autor: oczopek »

mam po polsku... moze dla tego. i dla tego też pytam. a w odpowiedzi uzyskuje ze mam problemy z logicznym mysleniem.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Do polskiego była zapodana errata, w krótej do przedmiotu, o którym piszesz było dopisane Tylko szaman. A akurat przy tym sztandarze jest jasno napisane, że tylko orki.

oczopek
Mudżahedin

dziekuje... :) a masz moze link do tej erraty?

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

była w podręczniku na małej podłużnej kartce. mam booka koło 8 miesięcy i zapewne dodawali już do każdego

oczopek
Mudżahedin

ja miałem ze sklepu juz odpakowany, bo był jedyny egzemplarz i ludzie sobie oglądali... :) zeskanował byś mi?

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

wywalilem tą errate i nie byla taka potrzebna.

zmienili ten zapis przedmiotu dla szamana i przy gigancie liczbe jednostki na 1 z 1+ ;P
moze cos jeszcze ale nic specjalnego

Awatar użytkownika
Nerull
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nerull »

jeszcze aminosity z 5-5 na 2-5
Obrazek

Awatar użytkownika
Crimsoner

Post autor: Crimsoner »

rOm pisze:ja nie moge, naprawde jest tak trudno czasami do booka zajrzec? poziom pytan niektorych zwala z nóg...

odpowiadajac na pytanie: tak totem moze niesc tylko bsb lub czarne orki ale by orki mogly go niesc musza byc uzbrojone w great weapon i tarcze, inaczej nie mogą
nie denerwyj sie tak stary - poza tym troche niedokladnie koledze odpisales, bo oprocz BSB i BO sztandar ten moga niesc Big 'Unsi, dokladnie tak jak napisal Leszczu. Peace bracia 8)

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

nie dostrzegłeś ironi w tej wypowiedzi?;) (podpowiadam-kawalek o uzbrojeniu black orkow) i nie denerwuje sie ale z fajnego tematu gdzie zawsze mozna bylo poczytac o jakis ciekawych wałkach i zagraniach, zrobil sie temat dla ludzi ktorym sie nie chce się otworyc booka.

Gift
Wałkarz

Post autor: Gift »

Leszczu pisze: moze cos jeszcze ale nic specjalnego
Ta a moze jeszcze ze bad moon banner daje stubborna zamiast unbrekable

r0m pisze:z fajnego tematu gdzie zawsze mozna bylo poczytac o jakis ciekawych wałkach i zagraniach, zrobil sie temat dla ludzi ktorym sie nie chce się otworyc booka.
Rzadko sie to zdarza ale sie zgadzam w calej rozciaglosci ...

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Gift pisze:
możliwe choć niekoniecznie. i tak by tego nikt nie wystawiał. bsb miękki jak kaczuszka

Awatar użytkownika
Nerull

Post autor: Nerull »

Gift pisze:
owszem, ale tego na dołączonej do podręcznika erracie nie ma :) tak jak np w pl wersji battleaxe of the last waaagh stoi, że bonus zależy od ilości szeregów (np 8?) dopiero w ang znajdujemy, że chodzi o rank bonus, a nie po prostu o liczbę "ranków"

warto mieć w tej czy innej formie wersję ang jeżeli już zdecydowaliśmy się kupić polski fluff
Obrazek

Awatar użytkownika
Crimsoner

Post autor: Crimsoner »

rOm pisze:z fajnego tematu gdzie zawsze mozna bylo poczytac o jakis ciekawych wałkach i zagraniach, zrobil sie temat dla ludzi ktorym sie nie chce się otworyc booka.
Wlasnie - ludziska! Koniec beznadziejnych pytan o byle jakie gowna. Tu sie zadaje pytania na temat, ktory armybook wam nie odpowie lub kiedy macie watpliwosci co do jakiejs zasady zielonych. Wiec jak sie wam nie chce zagladac do AB albo nie macie go pod reka to nie tutaj prosze a do ogolnego forum z pytaniami, bo sie nam smietnik niepotrzebny robi.

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Czy minusy do siły kumulują się jak do cc wejdzie pare klocków nocników?

czy można zabić oddział sieciami? :|

powracam do tego tematu dlatego, że wydaje mi się to nieprawdopodobne (http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=72)

oczopek
Mudżahedin

według mnie tak... nigdzie nie ma napisane ze minusy sie nie kumulują, wiec nie wiem czemu miało by być inaczej

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

oczopek pisze:według mnie tak... nigdzie nie ma napisane ze minusy sie nie kumulują, wiec nie wiem czemu miało by być inaczej
OnG FAQ by GW-minusy z siatek sie nie kumuluja

Awatar użytkownika
pelcu
Chuck Norris

Post autor: pelcu »

Kto pierwszy się porusza Squigi, czy fanatyk?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

pelcu pisze:Kto pierwszy się porusza Squigi, czy fanatyk?
wybiera gracz zielonych-> to wszystko wykonuje sie w comp.-tak samo jak pumpy itd.

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

1. Jak to jest jak gobo na wilku z trinketem jest w oddziale ktory walczy np. z driadami? Stykaja sie z nim 3 driady. To znaczy ze:

a) tylko 3 wound'y wchodzą bez ward'a a reszta z wardem ?

b) ataki modeli kotre stykaja sie z driadami "bez" wchodza bez ward'a, ataki pozostalych modeli mozna wardowac ?

ODPOWIEDZ