Inquisitor Lord Coteaz & Retinue [wip up.16.07.08]godz-10;28
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Inquisitor Lord Coteaz & Retinue [wip up.2.07.08] godz-20.28
A ja widzę, że styl Siaska znów ewoluuje Malarz nasz wychodzi od coraz to ciemniejszych tonów i zaznacza tylko krawędzie, przez co figurki nabierają trójwymiarowości. Pochwalam kierunek rozwoju Sam jednak preferuję nieco inny styl
Pierwszy gość ma ograniczoną paletę kolorów i za to masz , bo prezentuje się bardzo klimatycznie.
Głowy rzeczywiście są bardzo ładnie pomalowane, ta od Coteaza wyszła bardzo naturalnie.
NMM nie jest moją domeną, ale widać, że będzie się ładnie błyszczeć. Wydaje mi się jednak, że ten złoty tym razem jest jeszcze bledszy, niż zwykle... Brakuje mu trochę takiej złotej "żółci", ale efekt jest i tak ciekawy.
A jeśli chodzi o konwersję, to przyznaję, że lewa ręka jest trochę przeładowana. Młot jest OK, ale może ptaszydło lepiej by było posadzić na jakimś słupie/fragmencie drzewa nieopodal? Mniej więcej w tym samym miejscu, ale nie na dłoni, bo kompozycyjnie bardzo mi z tej strony i tak i tak odpowiada.
I tyle, robota bardzo dobra, oby tak dalej! A za foty będziesz bity, ot co
Pierwszy gość ma ograniczoną paletę kolorów i za to masz , bo prezentuje się bardzo klimatycznie.
Głowy rzeczywiście są bardzo ładnie pomalowane, ta od Coteaza wyszła bardzo naturalnie.
NMM nie jest moją domeną, ale widać, że będzie się ładnie błyszczeć. Wydaje mi się jednak, że ten złoty tym razem jest jeszcze bledszy, niż zwykle... Brakuje mu trochę takiej złotej "żółci", ale efekt jest i tak ciekawy.
A jeśli chodzi o konwersję, to przyznaję, że lewa ręka jest trochę przeładowana. Młot jest OK, ale może ptaszydło lepiej by było posadzić na jakimś słupie/fragmencie drzewa nieopodal? Mniej więcej w tym samym miejscu, ale nie na dłoni, bo kompozycyjnie bardzo mi z tej strony i tak i tak odpowiada.
I tyle, robota bardzo dobra, oby tak dalej! A za foty będziesz bity, ot co
@ Fedek: Siasiek nigdy w warhammera nie gral , wiec nawet nie ma pojecia kim jest inkwizytor
To jednak nie tlumaczy zlej konwersji. Poczytaj sobie Siasku o kompozycji, bo to od tej strony model pozostawia wiele do zyczenia.
Poki nie zrobisz dobrych zdjec nie bede sie rozpisywal na temat malowania. Narazie wyglada bardzo ladnie, ale tak jak Slawol napisal - za malo zlota w tym zlocie. You need to work on the mid tones.
To jednak nie tlumaczy zlej konwersji. Poczytaj sobie Siasku o kompozycji, bo to od tej strony model pozostawia wiele do zyczenia.
Poki nie zrobisz dobrych zdjec nie bede sie rozpisywal na temat malowania. Narazie wyglada bardzo ladnie, ale tak jak Slawol napisal - za malo zlota w tym zlocie. You need to work on the mid tones.
100% mojego zdania... Czemu zbeszczesciles tak genialny model... Nawet bdb Twoje malowanie tego nie wyciagnie...Fedek pisze:Powiem tak: rzeczy doskonałych się nie poprawia. Nawet jeśli malowanie będzie super (a takie będzie), to w oczy razić będzie "konwulsja". Konwertowanie na siłę czegoś co wygląda super, mogę uzasadnić tylko w przypadku jeśli ktoś chce mieć 2 modele i chce żeby się odróżniały.
Uwaga krytyka!
Powiedzieć, że konwersja jest kiepska to mało. Po pierwsze nic dobrego nie wnosi do modelu, zamiana ręki i dodanie jakiegoś łba. Po drugie, pomijając fakt, że Coatez (ani inny inkwizytor) nigdy w życiu nie wziąłby jakiegoś heretyckiego łba do ręki (że to łeb wynika ze zdjęć, mogę się mylić), zastanawia mnie czym tą głowę odciął? Swoim młotem? Jako, że nie uważam, iż prawdziwe pegazy są białe ten wątek zakończę. Po trzecie, sama jakość "greenu" jest słaba i odstaje od malowania, kilka wałków przyklejonych na oślep nie załatwia sprawy. Po czwarte i najważniejsze, lewa ręka nie wygląda jakby opierała się na młocie, wygląda jakby do modelu w losowym miejscu ktoś przykleił młot. W dodatku stoi on w najbardziej nienaturalny z możliwych sposobów, w takim wypadku po prostu by się przewrócił a nie stanowił sensowne oparcie... trochę jakby opierać się o miecz stojący ostrzem do góry...
Co do malowania nie będę się rozpływał, bo jest po prostu szałowe, ale imo zlikwiduj konwersje póki można.
dymam dymam! ide wlezie. robie nowa glowe od demonetki. bedzie lepsze IMO. hm... no to tak sie prezentuje na chwile obecna.
pozdrawiam
pozdrawiam
na jeden dzien wrocielm do domu a jutro z rana dalej na morze
praca sie w sumie troche uwstecznila, ale ja jestem zadowolony. poprawiam NNM na figsie i w sumie teraz IMO wygladam znaczniej lepiej.
pozdrawiam
i cos troche groszej jakosci ale...
praca sie w sumie troche uwstecznila, ale ja jestem zadowolony. poprawiam NNM na figsie i w sumie teraz IMO wygladam znaczniej lepiej.
pozdrawiam
i cos troche groszej jakosci ale...
- Roman Lord of the Druchii
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
a jest na co popatrzeć
twarz przednia
na tych fotkach podoba mi sie płaszcz
nmm troche za grubo obrysowany p pewnych miejscach, ale kolorystycznie taki jak trzeba
bardzo fajna praca
cierpliwości przy pierdółkach
twarz przednia
na tych fotkach podoba mi sie płaszcz
nmm troche za grubo obrysowany p pewnych miejscach, ale kolorystycznie taki jak trzeba
bardzo fajna praca
cierpliwości przy pierdółkach
no kolorki akurat lekko przeklamane są na tych fotkach wyzej, ale na tych tu nizej juz z tym lepiej jest i w sumie z oczka jestem zadowolony
- Chuck Norris
- Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką
imo blaszka na prawym nadgarstku wymaga jeszcze troche popieszczenia jeśli chodzi o płynność
no dobra. za godzinke mam busa wiec chwilke posiedzialem i myknałem fotki.
ciagle jakies wariacje z NNM, szukam jakiegos fajnego stylu. z tego nie jestem do konca zadowolony wiec bede cos poprawiał jeszcze.
no panowie. to do zobaczenia po moim powrocie
przysle wam kartke z islandii
pozdrawiam
ciagle jakies wariacje z NNM, szukam jakiegos fajnego stylu. z tego nie jestem do konca zadowolony wiec bede cos poprawiał jeszcze.
no panowie. to do zobaczenia po moim powrocie
przysle wam kartke z islandii
pozdrawiam
- Chuck Norris
w niektórych miejscach te białe kreseczki sporo popsuły-widać, że robione na szybko na kolejnych czesciach pancerza. Imo wystarczyłyby 2 staranne na jednej stronie torsu, a tak zrobił się koleś z jakiejś drużyny piłkarskiej sponsorowanej przez adidasa
Troche przez TAK LICZNE kreski Twój figs stracił, wczesniej ciemna subtelna biodrówka i mroczny NMM pozwalały mu uciec od komiksowości
mnie troche szkoda...
p.s. łepek jest swietny nadal
nie rób tylko na nim białych kresek
Troche przez TAK LICZNE kreski Twój figs stracił, wczesniej ciemna subtelna biodrówka i mroczny NMM pozwalały mu uciec od komiksowości
mnie troche szkoda...
p.s. łepek jest swietny nadal
nie rób tylko na nim białych kresek
Siasek zakup lepszy aparat !!! Wstyd takim cudnym figsą robić tak słabe foty
Heh może figsy słabe w realu i dlatego takie foty (dzołk )
No teraz to mi sie ten nmm nie podoba. Za duzo rozbłysków itp IMO. A ta szrama (bo tam jeszcze ciemna kreska jest wiec szrama) na przedramieniu pancerza jest beznadziejna
Miłych wakacji
No teraz to mi sie ten nmm nie podoba. Za duzo rozbłysków itp IMO. A ta szrama (bo tam jeszcze ciemna kreska jest wiec szrama) na przedramieniu pancerza jest beznadziejna
Miłych wakacji
No, z tym kreskami to trochę przedobrzyłeś, Siasku... Wygląda to jak załamania lub kanty/ostre krawędzie, a w tych miejscach pancerz jest przecież gładki, pęknięć też nie ma Przypominają mi sie teraz Twoje wszędobylskie kreski rdzy/błota z wcześniejszych figurek
Ale praca będzie bardzo elegancka! Bardzo ładnie malujesz
Ale praca będzie bardzo elegancka! Bardzo ładnie malujesz
- likwidator
- "Nie jestem powergamerem"
super malujesz , bardzo mi sie podobają twoje figsy, corteaz ma fajną zbroję ( chociaż bez tych pasów wyglądała trochę lepiej) ale pewnie bez powodu tego nie zrobiłeś , może chodziło ci o to że te pasy mają przypominać pasy skunksa i wtedy eldarzy uciekają . Nie wiem, ale mam nadzieję że ty mi powiesz bo na pewno jakieś miałeś w tym zamierzenie.
Wyczekuję aż skończysz figurkę i ptaszka (może pomalujesz jego na jakiś nieoczekiwany przez nas kolor )
Wyczekuję aż skończysz figurkę i ptaszka (może pomalujesz jego na jakiś nieoczekiwany przez nas kolor )