Jaki podkład do TK?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jaki podkład do TK?
Hej! Tak jak w temacie.
Jakiego używacie podkładu do TK? Białego czy czarnego? Bo w zasadzie nie wiem jaki nałożyć
Jakiego używacie podkładu do TK? Białego czy czarnego? Bo w zasadzie nie wiem jaki nałożyć
Po to mamy nowe forum tylko dla siebie i o tak logicznym podziale, żeby nie musieć zakładać tematów-kombajnów o wszystkim
Zmieniłem więc temat, a post o layeringu doczekał się własnego wątku.
Osobiście do TK używam białego podkładu, ładnie się nakłada jasne kolory (ale to już zależy od koncepcji armii), a poza tym można błyskawicznie i przyzwoicie pomalować masę szkieletów metodą z armybooka (biały podkład, brown ink, drybrush bleached bone).
Zmieniłem więc temat, a post o layeringu doczekał się własnego wątku.
Osobiście do TK używam białego podkładu, ładnie się nakłada jasne kolory (ale to już zależy od koncepcji armii), a poza tym można błyskawicznie i przyzwoicie pomalować masę szkieletów metodą z armybooka (biały podkład, brown ink, drybrush bleached bone).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
IMO najlepszy byłby szary...ale to tylko moje osobiste odczucie na czarnym wychodziłyby za ciemne, a na białym zbyt "czyste" jak na szkielety...idźmy na consensus
niby tak ale kazdy szanujacy sie malarz ........
jak ktos chce szybk i w miare ladnie miec zrobiona armie to jest to lepsze na pewno od drajbraszu
jak ktos chce szybk i w miare ladnie miec zrobiona armie to jest to lepsze na pewno od drajbraszu
Nie liczy się w jaki sposób są pomalowane, ale jaki jest efekt. Myślę, że bejca jak się ma sporo szkieletów jest jak najbardziej wskazana. Nie zbieram tych anorektyków, ale jakby mnie kiedyś wzięło, to prawie na pewno poszedłbym do sklepu po kubełek bejcy
Możecie polecić typ/markę/nazwę/parametry bejcy, żeby wiadomo było, czego szukać? Zawsze chciałem się spróbować z dippingiem
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
http://armypainter.fanatic.dk/Bonczek pisze:Czymże jest dipping?! Ciekawie się zapowiadaTomash pisze:Zawsze chciałem się spróbować z dippingiem
Pozwolę sobie wrócić do tego pytania bo sam mam w perspektywie sporo szkieletów do malowania, a z czasem krucho, że strach Chodzi o coś już sprawdzonego.Tomash pisze:Możecie polecić typ/markę/nazwę/parametry bejcy, żeby wiadomo było, czego szukać? Zawsze chciałem się spróbować z dippingiem