BSB efów

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Francesco
Wałkarz

Post autor: Francesco »

Nie znoszę wielkich kamieni, korków, wzgórków, na tak małych podstawkach. Możesz poeksperymentować z fillerami (czy jak się tam nazywa taki zapychacz regimentów) lubisz padające od ciosów Twoich Asur Mroczniaków. Wg mnie nonsensowne jest, żeby jakiś facet na koniu stał na dziwnym klocku i potem jeździł na nim do końca bitwy koło kolesi, którzy takowych nie posiadają. A jeśli już ma tak zostać, to mały Druchii nie przeszkadza jakoś specjalnie. Pomysł jest ok, wykonanie też (no, może za bardzo odchylony).

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Ja osobiście oprócz tego korka to wyrzuciłbym tą szmate ze sztandaru. wygląda okropnie :/. To że bannery faktycznie są z płótna to nie znaczy ze figurka tez ma mieć płótno... wygląda po prostu nieestetycznie i troche wieśniacko IMO (sorry za brutalną szczerość). Poza tym skoro tak to moze te szaty które noszą oni sami tez powinny być z płótna? :/ Albo zrób sztandar też plastikowy lub z GSu. Bedzie ładniej.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Ładna i elegancka Chorągiewkę możesz zrobić z papieru ale , nie jedne warstwy tylko z kilku ja jak robę to z 3-4 a posmarowanego wikolem. Papier najlepiej trochę pognieść(alb nawet mocno ) przed klejeniem aby był miękki . Przygotowany kawałek szmatki proponuje przywiązać do patyka (nitką) i sobie ładnie wymodelować.

Nakładać należy dużo gęstego wikolu aby szybko schło. Podczas malowania nasza szmatka trochę rozmięknie ale po wyschnięciu nie straci nadanego kształtu.

Zaleta to , ze nie mniszy sie nawet po mocnym wygięciu podczas transportu bo zawsze jest elastyczne .
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Kosa pisze:no wlaśnie, a jak to samo zrobie z prawdziwą szmatą to chyba wiele się nie zmieni, moze bezie lepsze nie wiem.

Ale chcialbym najpierw tym werniksem, bo akurat go mam a nie wiem co się stanie, musze chyba sprawdzic na jakiejś innej szmatce :)
Napewno nie bedzie lepsze to co masz od schludnie wycietego z papieru sztandaru.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

no to trzeba będzie zmienic :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Jeżeli mogę się wtrącić to ja bym zaproponował wycięcie sztandaru z cienkiej blachy (puszka po piwie) - dość łatwo to wymodelować
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

=D> genialny pomysl :D zaraz ide po piwo ;)
F.N.

Francesco
Wałkarz

Post autor: Francesco »

Wbrew pozorom to nie takie łatwe. Ale jak coś to podzielcie się efektami. No i to będzie pierwszy sztandar w Warhammerze, którzy najzwyczajniej w świecie rani ;)

Ta szmatka byłaby ok, tylko trzeba ją ładniej przytroczyć do drzewca

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

ewentualnie jeśli nie chcesz sie potem pozacinać takim sztandarem to proponuje wyciąć z cieniutkiego plastiku(na przykład z plastikowej części blisterka) potem można również dość łatwo modelować (najlepiej na ciepło)

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Chciałbym tylko dodać, że patent z metalem jest przetestowany. Robiłem taki sztandar m. in. Żabie do Bretonii
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Pomysł zaproponowany przez Krutiego jest bardzo dobry. Blacha z puszki po piwie jest bardzo miękka i łatwo ją uformować na kształ powiewającej "szmaty". Sam mam taki bannerek przy rydwanie goblinskim ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Voodoo pisze:Blacha z puszki po piwie
Jaka blacha? Silumin - stop aluminium krzemu i innych dodatków.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Sa!nt a czy to znaczy, że silumin nie może byc blachą? Blachy aluminiowe stalowe miedziane wiec czemu i nie z siluminu?
Ale łotewa bo ja nie o tym.

Sztandar z blaszki miałem okazje zrobić już dość dawno temu, puszka powinna się nadać choć ja użyłem blaszki z płytki ostrzegającej o wysokim napięciu :roll:
Przepraszam za jakość zdjęcia ale lepiej się nie dało, moja komórka ma tylko 0,33 mega pixela wiec :P

Obrazek

Jeśli chodzi o tą dziurę w sztandarze to po drugiej stronie zwisa wycięty z niej materiał i wygląda to dość klawo. Wykonanie nieco pracochłonne ale efekt zadowalający, no a na pewno już lepszy niż uzyskałbym za pomocą papieru czy tkaniny.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2008, o 23:15 przez Bizon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

rzeczywisćie, bardzo dobry sztandar. Może jutro wezme się za swój :)
F.N.

ODPOWIEDZ