Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Witam mam pytanie odnośnie pewnej sytuacji.
Szarża Hydry z poganiaczami na kostkę orków w której jest black ork na dziku (nie na samym środku ale z boku oddziału). Dostawiam się tak że Hydra nie styka się Blackiem, lecz jeden z poganiaczy tak. BO wykonuje ataki w poganiacza i zabija go. Pytanie: czy dzik może atakować nadal po poganiaczach (drugi jest po drugiej stronie Hydry)?
Drugie pytanie:
Jak regenerować multiple wounds? Jak wardem czy każdy osobno?
Szarża Hydry z poganiaczami na kostkę orków w której jest black ork na dziku (nie na samym środku ale z boku oddziału). Dostawiam się tak że Hydra nie styka się Blackiem, lecz jeden z poganiaczy tak. BO wykonuje ataki w poganiacza i zabija go. Pytanie: czy dzik może atakować nadal po poganiaczach (drugi jest po drugiej stronie Hydry)?
Drugie pytanie:
Jak regenerować multiple wounds? Jak wardem czy każdy osobno?
Ja mam pytanie do czarów czy Soul Stealer działa na wszystkie jednostki w zasięgu, czy tylko jednostki przeciwnika, oraz czy black horror możemy rzucić "w pustkę" tzn tak że środek templetki nie jest nad modelem wroga ale już jej skraj zahacza model którego czarodziejka nie widzi (bo jest np w lesie) czy jest tak jak z armatami że nie można czegoś takiego robić?
- dziekanotr
- Wodzirej
Soul stealer dziala tylko na jednostki przeciwnika ktore sa w jego zasiegu, a co do BH to nie jestem pewny, ale wydaje mi sie ze nie mozna czegos takiego zrobic, nie jestem pewien
- Corvus Albus
- Kretozord
Dobra panowie doradzcie co wybrać:
- Assassin z full wyposażeniem do mordowania generałów,
- 10 kuszników z tarczami,
- 8 Shades z dwurakami, lekka zbroja.
Wziąłbym 6 CoK, ale ograniczenia turniejowe nie pozwalają na powielanie speciali.
- Assassin z full wyposażeniem do mordowania generałów,
- 10 kuszników z tarczami,
- 8 Shades z dwurakami, lekka zbroja.
Wziąłbym 6 CoK, ale ograniczenia turniejowe nie pozwalają na powielanie speciali.
No Andy właśnie pytałem, bo w plotkach pojawiał się zapis "12” range, Each model takes Strength 2 hit, No Armour Saves" czyli może działać tak jak crown of taidron z shadowa, ale jak nie to dobrze.
Co do jednostek, to ja osobiście wziąłbym shades ale z ahw szczególnie jeśli będziesz grał mocno ofensywnie, ewentualnie kusznicy, jeśli nie masz żadnych jeszcze.
Co do jednostek, to ja osobiście wziąłbym shades ale z ahw szczególnie jeśli będziesz grał mocno ofensywnie, ewentualnie kusznicy, jeśli nie masz żadnych jeszcze.
hypnotic pisze:No Andy właśnie pytałem, bo w plotkach pojawiał się zapis "12” range, Each model takes Strength 2 hit, No Armour Saves" czyli może działać tak jak crown of taidron z shadowa, ale jak nie to dobrze.
teraz będzie "Nominate one Enemy unit... "
- Corvus Albus
- Kretozord
Gram na czyms takim:hypnotic pisze:No Andy właśnie pytałem, bo w plotkach pojawiał się zapis "12” range, Each model takes Strength 2 hit, No Armour Saves" czyli może działać tak jak crown of taidron z shadowa, ale jak nie to dobrze.
- BSB na coldzie
- magiczka pieszo 2 lvl
- 10 kuszoli tarcze
- 2 x 5 DR z kuszami
- 2 x 5 harpii
- 5 CoK
- 1 CoC
- Hydra
no i wyrażnie pisze, że jak na oddzial z fearem zostanie rzucony to daje terror, wyrazna adnotacja jest.
- Corvus Albus
- Kretozord
po co spamujesz takimi pierdołami ? -.-SauruS PoweR pisze:spoko
- Corvus Albus
- Kretozord
Hmm dozowolone jest coś takiego, że chowam do domku maga i wystawiam za oknem Focus Familiara i sobie czaruje?