Combosy w DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

o to wyglada bardzo ciekawie ;) kupie tego smoka z HE, tylko co z jezdzcem? jesli najlepsza opcja jest ta z karmazynowa smiercia, to musze znalezc jakiegos jezdzca, ktory 3ma bron jakas wielka w dwoch rekach i jest niezle opancerzony, ale kompletnie niewiem kto to moze byc...;/ macie jakiec pomysly? od razu mowie ze egzekutor przerobiony nie jest dla mnie zbyt przekonujacy...

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Crimson death to była do tej pory halabarda i nie słyszałem żeby się miało zmienić, więc jak stawiasz na taki WYSWIG to tylko przeróbka BG mi przychodzi na myśl. Z czempionem było by ciężko przy tym jego płaszczu choć gdyby się ktoś za to wziął porządnie to wyszło by pewnie ekstra, ze zwykłym BG było by łatwiej bo są dość chudzi w talii ale i efekt gorszy, no i pozostaje opcja chyba najbardziej racjonalna to same ręce z halabardą od czempiona BG w połączeniu z jakimś korpusem innego bohatera kawalerzysty.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

możesz spróbować coś zrobić z tym lordem HE ze smoka, nie widziałem wyprasek, ale może da się coś dark elfickiego złożyć, ew. przy spiłowaniu kilku serduszek :roll:
w każdym razie myślę że jakieś resztki z nowych korsarzy czy coków do tego jeźdźca HE i zrobi się ładnego Dreadlorda :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Karmazynwa śmierć nie jest może naj poężniejszą bronią, ale wydaje mi sie najbardziej uniwersalna, 25 pkt za S6 opłaca się, jeśli ma się zajęte obie ręce to zawsze pozstaje pancerz mroku. Ale zawsze można dla odmiay po eksperymentować z inną broniom.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

no i chyba to bedzie najlepsza opcja z tym bohaterem konnym i halabarda, dziekuje!!! mozna tez dac halabarde, ta ktora ma dark raider sztandarowy, to juz pomysle,ale ta halabarda sie oplaca, bo zamiast niej to jaka inna bron dla Lorda na smoku?

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

To jest chyba najlepsza opcja, ale jak brakuje punktów to można pomyśleć nad zwykłą lancą, lord na smoku zwykle przebija się przy szarży więc efekt będzie wtedy taki sam. Może na coś wyjątkowo twardego typu tank warto spróbować tej lancy +3 do S.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Można by jeszcz dawać lance z KB lub taką co daje +3 do S. Generalnie to solidnie podpakowany jest Topór Egzekutora, działa tak jak wcześniej a dodatkowo zadaje D3 wondów i nie ma już ASL, tylko zwykłe SL, ale ciągle kosztuje 80 pkt. Więc jak chcesz mieć solidne pierdolnięcie, ale bez ochrony to możesz sobie wziąć.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

bez ochrony to raczej kiepsko, daliscie mi do myslenia nad ta lanca +3 do sily, hmm... w jakiej jest ona cenie? wtedy bede mogl jeszcze tarcze dokupic i bedzie naprawde niezle ;)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No nie tak całkiem bez ochrony, zmieści się jeszcze krwawy pancerz, i takiego bohatera wstawiamy do BG z ASF i zabije on wszystko zanim coś zrobi krzywde jemu. A co do tej lancy to "Caledor's Bane ( 35pts )
+3 strength on the charge. Ignores Scaly skin saves
" mieścisz jeszcze odwrócony ward, pancerz mroku i zostanie jeszcze 5 pkt :wink: .

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

I niewiem czy ta lanca nie bedzie lepsza od karmazynowej smierci.. i tak i tak zawsze bede szarzowal pierwszy, raczej nikt na mnie, bo mam w koncu te 20 cali lotu przewagi, a jak dolece i wykonam ataki to morduje ;) ale za to 2 tura walki juz troche gorzej ;/ a co zrobic z masterem jezeli wystawiam lorda na smoku, czarodziejke na piechote 1 lvl 2 scrolle

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

mastera BSB najlepiej w takim razie chyba

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No nie wiem czy tak nikt, pamiętaj, że nie tylko my mamy smoki (HE mają potężniejszego), no są też demony, taki BT też potrafi latać, a jak on zaszażuje to znaszego smoczka zostają wióry. Co do Mastera z BSB to warto zastanowic się nad sztandarem Hydry, ciągle drogi (choć tańszy niż poprzednio), znacząco zwiększa siłe udeżenia, opcja fajna jeszcze pod tym względem, że teraz jeśli ma się magiczny sztandar to można brać dodatkowe wyposażenie, tarcze i lance czy dwuraka.

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

to milo ;) lepiej na Cold-onie go dac z odzialem cok-ow, czy moze pieszo z BG?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Najlepiej chyba do COK, mają większą siłę uderzania, poza tym sztandar Hydry daje dodatkowy atak także zimnym. BG będą się najlepiej sprawdzać ze sztandarem ASF.
Ostatnio przyszedł mi do głowy taki pomysł na Lorda w oddziale 8 zimnych z pierścieniem ciemności, odwróconym wardem, zaklętą tarczą do tego w zbroi, płaszczyku z lancą i na zimnym. Do tego BSB a pełnym wyposażeniem i sztandarem hydry. COK FCG AP bannre, czempion ma pierścień Hoteka. Zdaje sobie sprawę z tego, że konstruowanie takiego oddziału jest ryzykowne bowiem grupuje się dużą ilość pkt. w jednym miejscu, ale oddział ma naprawdę potężną siłę uderzenia i jest dobrze zabezpieczony przed strzelaniem (no może poza armatami, ale od czego są harpie) i magią.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ta. . . oddział za 750 pkt. . .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Myślałem, żeby wrzucić Lorda do BG, ale gra stała by się strasznie irytująca :P bo przeciwnik za Chiny Ludowe nie chce walczyć z normalnymi BG, a z Lordem to w ogóle nie ma o czym mówić :P

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

na miejscu przeciwnika wystrzelałbym te BG w 1-2 turze, reszta armii to pewsta w porównaniu z nimi.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to nie taki hop-siu ich wystrzelać, są jeszcze harpie, dark raidersi i sam ostrzal darkelficki...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ostatnio przyszedł mi do głowy taki pomysł na Lorda w oddziale 8 zimnych z pierścieniem ciemności, odwróconym wardem,
Pomysł dobry. Mnie się podoba. Pod warunkiem, iż przeciwnik nie będzie pamiętał, że nie można mieć dwóch talismanów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Hmm, no tak zapomniałem, że Pendant of Khaeleth też jest w talizmanach, ale jeśli go nie mozna wziąć to da się Zbroje wiecznej służby i po kłopocie (oczywiście wtedy odpadnie zaklęta tarcza, ale trudno).

ODPOWIEDZ