HE na 1300
-
- Wałkarz
HE na 1300
Elfy Wysokiego Rodu
Mag 185 pts
2 poziom,2xZwój Rozproszenia,Srebrna Różdżka
Slachcic BSB 216pts
ciężka zbroj,tarcza,kopia,Elfi Rumak w kroierzu,Btewny Proporzec
JEDNOSTKI PODSTAWOWE:
20 Włócznicy 205pts
Muzyk,Chorąży,Strażnik
10 włócznicy 80pts
JEDNOSTKI SPECIALNE:
14 Białe Lwy 190
Muzyk,Chorąży,Obrońca,Lwi Standar,Dżazga
Rydwan z Tieranoc 85pts
5 Smoczy Książęta 185pts
Sztandarowy,Chorągiew Ellyrionu
JEDNOSTKI RZADKIE:
2x Powtarzalna Balista 200 pts
Mag 185 pts
2 poziom,2xZwój Rozproszenia,Srebrna Różdżka
Slachcic BSB 216pts
ciężka zbroj,tarcza,kopia,Elfi Rumak w kroierzu,Btewny Proporzec
JEDNOSTKI PODSTAWOWE:
20 Włócznicy 205pts
Muzyk,Chorąży,Strażnik
10 włócznicy 80pts
JEDNOSTKI SPECIALNE:
14 Białe Lwy 190
Muzyk,Chorąży,Obrońca,Lwi Standar,Dżazga
Rydwan z Tieranoc 85pts
5 Smoczy Książęta 185pts
Sztandarowy,Chorągiew Ellyrionu
JEDNOSTKI RZADKIE:
2x Powtarzalna Balista 200 pts
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, o 05:51 przez Lord Yeurl, łącznie zmieniany 1 raz.
po co ta dziesiątka wloczników? Wywal ich, wywal jeszcze dwa kocurki i daj silverków
I czy to jest BSB z battle bannerem? Jak tak to chyba lepiej zamienic go na BSB puszke\strzelca.
I czy to jest BSB z battle bannerem? Jak tak to chyba lepiej zamienic go na BSB puszke\strzelca.
Próbowałem odtworzyć twoją rozpiskę w AB i się nie udało.Po pierwsze co to jest Dżazga? A po drugie koszty punktowe zgadzały się tylko w przypadku maga,chariota i bolców, więc albo ty coś źle policzyłeś albo mój plik w AB jest niesprawny, a do książki jako gracz wampirami dostępu nie mam. Osobiście bym doradził dołożyć jakoś 1 więcej White Liona, zawsze to bonus za szereg jeśli uda im się wszystkim dożyć do walki.
ale WL ustawieni 5 w lini mają strasznie malego powera, minimum 6 w lini, a najlepiej, aby wykorzystać ich potencjal to 7 w jednej lini, 8 ataków z S6 robi wiele.
A jedna wiecej ranka i to na sekundke nie sprawdza się. Oni w zasadzie są przezanczeni do najcięzszych walk i z początku raczej je przegyrwają, ale dzieki stubornowi i BSB stoją i powoli eksterminują swymi toporami wroga.
A jedna wiecej ranka i to na sekundke nie sprawdza się. Oni w zasadzie są przezanczeni do najcięzszych walk i z początku raczej je przegyrwają, ale dzieki stubornowi i BSB stoją i powoli eksterminują swymi toporami wroga.
WL to ze 100 pkt tańsi są niz normalnie
-
- Wałkarz
ta dziesiątka włóczników 10 mięcho armatnieKosa pisze:po co ta dziesiątka wloczników? Wywal ich, wywal jeszcze dwa kocurki i daj silverków
nie sądzę wole BSB z battle bannerem (bo wtedu DP lamia wszystko)
-
- Wałkarz
Dżazga to tak przedmiot który daje +1 do rutu na zaczęcieroon pisze:Próbowałem odtworzyć twoją rozpiskę w AB i się nie udało.Po pierwsze co to jest Dżazga? A po drugie koszty punktowe zgadzały się tylko w przypadku maga,chariota i bolców, więc albo ty coś źle policzyłeś albo mój plik w AB jest niesprawny, a do książki jako gracz wampirami dostępu nie mam. Osobiście bym doradził dołożyć jakoś 1 więcej White Liona, zawsze to bonus za szereg jeśli uda im się wszystkim dożyć do walki.
a i wszystko sprawdziełem (koszty) nie ma błędów
kocurki w takiej konfiguracji kosztują 290 pkt.
wlócznik jeden kosztuje 9 pkt.
taki BSB bez dragon armoura(zawsze go bierz) ale z heavy armourem 216 punkcików
a więc?
a więc?
1 Mage @ 185 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
1 Noble @ 216 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Elf Steed: Barded
Battle Banner [80]
20 SpearElves @ 205 Pts
Standard; Musician; Captain
10 SpearElves @ 90 Pts
14 White Lions @ 290 Pts
Standard; Musician
Lion Standard [25]
Guardian @ [37] Pts
Skeinsliver [25]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Standard
Banner of Ellyrion [15]
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts
2 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1456
Wklejam, bo po prostu nie wiem czy wszystko zrobiłem tak jak Yeurl, po ustaleniu wspólnej wersji usunę.
Magic Level 2
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Silver Wand [10]
1 Noble @ 216 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Battle Standard; Elf Steed: Barded
Battle Banner [80]
20 SpearElves @ 205 Pts
Standard; Musician; Captain
10 SpearElves @ 90 Pts
14 White Lions @ 290 Pts
Standard; Musician
Lion Standard [25]
Guardian @ [37] Pts
Skeinsliver [25]
5 Dragon Princes @ 185 Pts
Standard
Banner of Ellyrion [15]
1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts
2 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 58
Total Army Cost: 1456
Wklejam, bo po prostu nie wiem czy wszystko zrobiłem tak jak Yeurl, po ustaleniu wspólnej wersji usunę.
-
- Wałkarz
masz racjeKosa pisze:kocurki w takiej konfiguracji kosztują 290 pkt.
a więc?
te koty to 290 a nie 190, a 10 wlóczników to 90 pkt.
Według mnie spearelfy są do dup* wywal ich i wstaw 10 archerów. za te punkty wstaw 7 swordmasterów. DP daj FCG jak starczy punktów. pozdro
Grzmią podkowy i okute koła,jesteśmy wiatrem,niosącym śmierć.
W dłoni łuk - zwiastun mściwego deszczu naszych strzał,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
Długa włócznia sięgnie gardła wroga,zimna furia pokieruje dłonią,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
high elves od października (1,1,2)
W dłoni łuk - zwiastun mściwego deszczu naszych strzał,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
Długa włócznia sięgnie gardła wroga,zimna furia pokieruje dłonią,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
high elves od października (1,1,2)
20 spearlefów z WB i BSB (sloma, helm, 3d6 raz liderka) ostatnio wygrywa mi bitwy na mniejsze punkty Przepychają narpawde wiele.
Robie nimi spore testy, ostatnio pocieli calych ghuli z vampirem, potem 15 gavów z war bannerem oraz bretońca stuborniarza(akurat tego to w czelendzu BSB zabil)(sojusz VC+breta). W innej bitwie zniszczyly dwa oddzialay ironów po 4 chlopka w każdym i jeden z WB, altera, driady i glade raidersów (sojusz WE+ogry). Pogonily też już w solowej bitwie treemana, zaś gdzie indizej ladnie pojechaly po klockach skavów. W każdej bitwie przeżywali, jak dla mnie super jednostka ale musi byc ich troszku i musowo WB.
Jestem nimi naprawde mile zaskoczony.
I coraz bardziej myśle czyby ich nie upgrejdować do phoenix guardów, tak liczba 16 starczy jak mi się zdaje...
Robie nimi spore testy, ostatnio pocieli calych ghuli z vampirem, potem 15 gavów z war bannerem oraz bretońca stuborniarza(akurat tego to w czelendzu BSB zabil)(sojusz VC+breta). W innej bitwie zniszczyly dwa oddzialay ironów po 4 chlopka w każdym i jeden z WB, altera, driady i glade raidersów (sojusz WE+ogry). Pogonily też już w solowej bitwie treemana, zaś gdzie indizej ladnie pojechaly po klockach skavów. W każdej bitwie przeżywali, jak dla mnie super jednostka ale musi byc ich troszku i musowo WB.
Jestem nimi naprawde mile zaskoczony.
I coraz bardziej myśle czyby ich nie upgrejdować do phoenix guardów, tak liczba 16 starczy jak mi się zdaje...