Zabójcy Trolli, Gigantów, Smoków i Demonów.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

w army builderze też się da ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

jest costakiego że najpierw sie deklaruje strzał z klopy i mówisz czy uzywasz inz do ew. rirola efektu misfajera....a potem strzelic sobie moze jak nie deklarowałes uzycia. czyli to tak jakbys miał wybuchajaca klope i tunda za 20 pkt

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

Kozi, a po co Warbanner ?
-d6 do szarży :D

oj biedny korniku nie dojechałeś do slayerów :(
to masz teraz szarżę 20stki wariatów i 8 ataków z dwuraczka :D

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

ale wtedy jeszcze bardziej by ich ludzie omijali :P

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

za to byłaby większa szansa na szarżę pomarańczowymi

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

gdyby był jakiś sztandar zwiekszajacy im move to byli by po prostu przegieci :wink:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

mogli by im przynajmniej przywrócić zasade "Look Snorri, trolls!" ;)

a jak by mogli brać runiczny sztandar to może bym zaczął sztandarowego im wystawiać :)
Obrazek

Vincenty
Warzywo

Post autor: Vincenty »

taka ciekawostka,
W warmasterze jest ciekawa zasada dotycząca zabójców trolli: Przeciwnik dostaje za nie punkty jeśli przeżyją do końca bitwy. Jeśli zginą to punkty dostaje ich posiadacz. :)
Ciekawe jak by się to sprawdziło w wfb.

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

nikt by w nich nigdy nie zaszarzował albo by byli przegieci

zreszta tak w 5% zdarza mi sie stracic ostatniego slayera w oddziale wiec byli by tak srednio oplacalni, skoro przy najwiekszych wysiłkach przeciwnika zawsze trace tylko polowe

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

z look, snorri, trolls, strollazem i dobrym rzutem na zaczynanie w pierwszej turze bylibyśmy 6 cali od przeciwnika :D
a gdyby wypadło 12 na 2k6 ? :D

szarża na przeciwnika w 1 turze... :D mały overrun i już ....

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Strollaz i Look out, Snorri się wykluczają... Chyba w erracie czytałem, że wybierasz albo jedno, albo drugie...
"Chcecie ustrzelić na milę goblina, poproście inżyniera o muszkiet, a zapyta, w które oko chcecie trafić."
Kadrin Redmane

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dokładnie jak pisze marcus... jak masz look snorri i strollaza to nie korzystałeś z obu tylko z jednego ruchu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

nie wiedziałem... :(

nie dość że mamy krótkie nóżki to nam jeszcze pod górkę robią :(

przynajmniej brodami nadrabiamy...

Awatar użytkownika
petronikus
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: petronikus »

Kozisyn pisze:jest costakiego że najpierw sie deklaruje strzał z klopy i mówisz czy uzywasz inz do ew. rirola efektu misfajera....a potem strzelic sobie moze jak nie deklarowałes uzycia. czyli to tak jakbys miał wybuchajaca klope i tunda za 20 pkt
strzał z katapulty jest przed strzałem BS czyli najpierw strzelam z katapulty i powiedzmy ze wypadł mi ten misfajer i rzucam wpadlo 1 i wtedy deklaruje ze skorzystam z umiejetnosci inzyniera i rzucam jeszcze raz. a jak nie wypadl misfajer to sobie strzelam... w zasadach nic nie jest napisane ze musze zadeklarowac kozystanie z umiejetnosci inzyniera przed strzalem z katapulty... mozna powiedziec ze to lekkie naduzycie ale to i tak nic w porównaniu z wiekszymi bledami tej gry. :D Tak robie ja i gracze (towarzysze broni) Imperium...pozdro :twisted:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

dzisiaj kolejny dzień testowania 2 klocków slayerów tym razem wspomaganych przez 19 longów, 10 wojów, gyrosa i 5 górników. Wynik? W 6 turze wyczyściłem stół z figurek przeciwnika a sam straciłem 3 wojowników, 5 longów, 5 slayerów i Smokobójce :) Elegancka, szybka maska :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

a co mial wróg?

czyli ci slayerzy są beznadziejni :P nie mogą znaleść tego czego suzkają ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

prince, priest, 20 szkieli, 12 łuczników, 3 rydwany, 10 jazdy, katape, 2 skorpiony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

to nie dziw sie ze wgrales
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

podejrzewam, że przy klasycznej rozpisce krasnoludzkiej tak łatwo by nie poszło, szczególnie z dwoma skorpionami w maszynkach od 2 tury.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

petronikus pisze:
Kozisyn pisze:jest costakiego że najpierw sie deklaruje strzał z klopy i mówisz czy uzywasz inz do ew. rirola efektu misfajera....a potem strzelic sobie moze jak nie deklarowałes uzycia. czyli to tak jakbys miał wybuchajaca klope i tunda za 20 pkt
strzał z katapulty jest przed strzałem BS czyli najpierw strzelam z katapulty i powiedzmy ze wypadł mi ten misfajer i rzucam wpadlo 1 i wtedy deklaruje ze skorzystam z umiejetnosci inzyniera i rzucam jeszcze raz. a jak nie wypadl misfajer to sobie strzelam... w zasadach nic nie jest napisane ze musze zadeklarowac kozystanie z umiejetnosci inzyniera przed strzalem z katapulty... mozna powiedziec ze to lekkie naduzycie ale to i tak nic w porównaniu z wiekszymi bledami tej gry. :D Tak robie ja i gracze (towarzysze broni) Imperium...pozdro :twisted:
jest poczytaj dokładnie

ODPOWIEDZ