Wycieczka na GD UK

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Rapta
Kretozord

Wycieczka na GD UK

Post autor: Rapta »

W związku z tym, ze mam dosc powazny zamiar wybrac sie na golden dejmoina do UK w tym roku dokonalem stosownego przegladu ofert transportowych i obliczen.
Wyprawa 13-15 września London Birmingham kosztuje ~600 PLNow (+/- 20 zl). Wliczony bilet na samolot w obie strony, dwa bilety na pociag i dwa noclegi.
Plan z grubsza wyglada tak: 13.09, 7:30 przylot do Londynu, bujanie sie po miescie, wykupowanie super taniej elektroniki na handel, odwiedzanie znajomych itd. Wieczorem pociag do Birmingham i tam nocleg. 14.09, 9:00 dostawienie sie to super dlugasnej kolejki zgloszen i pozniej spotkania z mega wypasionymi malarzami. Po ogloszeniu wynikow powrot pociagiem do Londynu i tam nocleg. 15.09, powrot z ranca do domu albo kolejny etap bujania sie po miescie i powrot wieczorem.

Do tego 3ba doliczyc ticket na GD za 30 funciakow, koszty biletow autobusowych/metra no i oczywiscie pokarm.

Po co to pisze? Moze ktos tez ma ochote sie wybrac albo znalazl lepsza opcje wycieczki - czekam na info :)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

a moze golden demon we wloszech ( Modena 19.10 )??? ja sie tam wybieram :)

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

Ja będę na 95% na tym wrześniowym games day'u. Z Cambridge mam bus w obie strony (załatiwany przez GW) za 20 funtow bodajze. Pewnie ze sto razy taniej niz bilet pociagiem...

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Fotorelacja będzie ?

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

A sprawdzaliście loty do samego Birmigham albo East Midlands? Wiem, że z niektórych miast w Polsce można już tam dolecieć. Z Londynu podróż pociągiem chyba trochę drogo wychodzi... Wydaje mi się, że taniej wyjdzie lot Kraków/Gdanśk - Birmigham + ewentualny dojazd do tych miast w Polsce.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak

Rapta
Kretozord

Tak sa polaczenia - przez monachium, 10 godzin czekania i piec razy drozej 8)

Fotorelacja pewnie bedzie :)

Awatar użytkownika
Hrabia
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Hrabia »

Eee? Ryanair ma loty z Krakowa i Gdańska do Birmigham. Z Poznania są loty bezpośrednie do East Midlands na pewno. Nie trzeba się przesiadać :)
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak

Rapta
Kretozord

Faktycznie, wielkie dzieki za wskazowke! :) Wiele dziwnych linii mi sie przewinelo, ale o Ryanair pierwsze slysze. Lot w jedna strone za 75 zeta to mega taniocha :P Mysle, ze uda sie dzieki temu zbic koszta o jakies 100-150 zlotych.

Z ciekawych spraw: NEC Arena jest tuz przy lotnisku i glownej stacji kolojowej. Do okola sa tez hotele m.in. Holiday Inn Express, ktory liczy sobie 30 funciakow za nocke (taniej juz sie chyba nie da) i jest jakies 20 minut drogi piechota od eventu (ew. 5 funtow za takse).

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Hmmm, ja bym miał duża ochotę się wybrać, pytanie co z funduszami i czy zdążę coś zamalować. :) Generalnie pomysł w pytę tylko skąd ja wezmę tyle hajsu ? :P

Rapta
Kretozord

Pomaluj 2 figurki na ibej i bedziesz mial :D
Ja sam sie zastanawiam czy ze wszystkim zdaze, bo z jedna figurka to kiszka jechac taki kawal ;)

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Jak pomaluje 2 na jebaj to będą 2 mniej na GD :P W każdym razie muszę dokładnie przemyśleć ten pomysł. :-k

Awatar użytkownika
zether
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: zether »

No, nie powiem, pomysł conajmniej ciekawy :) Hajs może będzie bo sobie pracę załatwiłem, ale coś czuję że mnie starsi nie puszczą (15 lat mam) :P No i jakbym jechał to po to, zeby pooglądać, bo jakbym się z moimi tworami pokazał to by mnie chyba śmiechem zabili xD

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

od lutego mozna juz latac z W-wy na East Midlands liniami BMI Baby (tanie linie British Airways bodajze). lot przyjemniejszy, bo mniej "bydla" niz do Luton :mrgreen:

ja na GD UK bede - jako sprzedawca w sklepie ](*,)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Rapta
Kretozord

Ach, juz myslalem, ze bedzie pieknie a tu sie okazuje ze w BMI zostalo jedno miejsce na 13 :( Czyli jednak Ryanem w te strone.

W kazdym razie dzieki Szamanie :)

Awatar użytkownika
Dyd
Mudżahedin

Post autor: Dyd »

To Cie odwiedze na stanowisku Szaman ;)

Aparat biore na pewno, fotorelacja powinna sie znalezc :)
A odnosnie lotow to sprawdzilbym wlasnie ryanair, easyjet czy wizzair (moj faworyt)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Dyd pisze:To Cie odwiedze na stanowisku Szaman ;)
#-o
Dyd pisze:A odnosnie lotow to sprawdzilbym wlasnie ryanair, easyjet czy wizzair (moj faworyt)
dwa ostatnie na pewno lataja z W-wy do Luton. do Birmingham moze byc problem, ale warto sprawdzic.

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Dyd pisze:Ja będę na 95% na tym wrześniowym games day'u. Z Cambridge mam bus w obie strony (załatiwany przez GW) za 20 funtow bodajze. Pewnie ze sto razy taniej niz bilet pociagiem...
W sumie od dwóch lat jeżdżę pociągiem i jakoś tragedii nie ma niecałe 30Ł w obie strony z Watford jeśli kupujesz bilety dwa tygodnie wcześniej na stronie Virgin Trains. Raz kiedyś jechałem takim autobusem ze sklepu i bardzo nie miło to wspominam. Pociąg jest znacznie szybszy a stacja jest 300m od imprezy.

Szman na moje odwiedziny również możesz liczyć.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Moczul pisze:Szman na moje odwiedziny również możesz liczyć.
:D

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Wychodzi na to, Szaman, że stajesz się celem pielgrzymek, jak, nie przymierzając, sam wielki cadyk z Góry Kalwarii. :D
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Tiger Brown pisze:Wychodzi na to, Szaman, że stajesz się celem pielgrzymek, jak, nie przymierzając, sam wielki cadyk z Góry Kalwarii. :D
nikt nie chce przegapic widoku mojej osoby obslugujacej angielskie bachory :mrgreen:

ODPOWIEDZ