Pędzle

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Muzyk to ty sadomaso jest ;) Ja maluje van goghami - bardzo dobrze mi sie nimi maluje , sa smiesznie tanie i bardzo wytrzymale...

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Post autor: Troyan »

No stary...jeśli doprowadzasz pędzlę do takiego stanu to najet takie za 1k euro Ci nie pomogą ;)
Obrazek

Chłopi-przy-broni. A Bronia bez kiecki.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Moje po dwóch miesiącach używania wyglądają tak samo :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Troyan pisze:No stary...jeśli doprowadzasz pędzlę do takiego stanu to najet takie za 1k euro Ci nie pomogą ;)
Te kosztowały 4zł i pomalowałem nimi duuużo figurek. :) lepiej opowiedzcie o winsdorach i clay shaperach, a nie spamujecie :P !

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Zapodam później zdjęcie pędzelka, który mam z 1,5 roku. Windsor, niezniszczalny. Nie mam żadnych odstajacych włosków, włosie jest ciągle miękkie i elastyczne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Troyan pisze:Zapodam później zdjęcie pędzelka, który mam z 1,5 roku. Windsor, niezniszczalny. Nie mam żadnych odstajacych włosków, włosie jest ciągle miękkie i elastyczne.
Pielęgnujesz/pieścisz go jakoś :lol: ? Odżywką czy czymś takim...

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Post autor: Hashmallum »

Wiesz , ja mam swoje windsorki do ponad roku ...
A co do odzywki - sa specjalne mydla w zelu - dla pedzli i to nic smeisznego - teraz kiedy szkolimy ludzi i nie potrafia sie obchodzic z pedzlami jest bardzo przydatne. Z tego co widze to wogole nie potrafisz obchodzic sie z pedzlami :lol: Po pierwsze w sloiczku zanurzasz tylko wlosie a nie stalowke, po drugie chociaz zdrapuj nadmiar farby ze stalowki... Przeciez to straszne co z nimi zrobiles... Szpica to chyba one nigdy nie trzymaly...

Windosrki tanie nie sa, przecietna cena to 30 zl - ale mysle ze jak nie dbasz o pedzle to nie ma sensu na nie wydawac.
Co do clay shaperow - nie sa one silikonowe tylko gumkowe.
Zrobie zdjecia swoich pedzli i clay shaperow i zapostuje wieczorem.

Niezly hardkorowiec jestes muzyk...
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Troyan
Mudżahedin

Miziam go po włoskach i pielęgnuję odżywką do włosów Obrazek . Poprostu po każdym malowaniu dokładnie zmywam całą farbę. Cała reszta dokładnie jak Hash.
Obrazek

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

[quote="Hashmallum"]Wiesz , ja mam swoje windsorki do ponad roku ...
A co do odzywki - sa specjalne mydla w zelu - dla pedzli i to 1.nic smeisznego - teraz kiedy szkolimy ludzi i nie potrafia sie obchodzic z pedzlami jest bardzo przydatne. 2.Z tego co widze to wogole nie potrafisz obchodzic sie z pedzlami :lol: Po pierwsze w sloiczku zanurzasz tylko wlosie a nie stalowke, po drugie chociaz zdrapuj nadmiar farby ze stalowki...3. Przeciez to straszne co z nimi zrobiles... Szpica to chyba one nigdy nie trzymaly...

4.Windosrki tanie nie sa, przecietna cena to 30 zl - ale mysle ze jak nie dbasz o pedzle to nie ma sensu na nie wydawac.
5.Co do clay shaperow - nie sa one silikonowe tylko gumkowe.

6.Niezly hardkorowiec jestes muzyk...[/quote]
1.Ja sie nie śmieje.
2.To prawda.
3.To również prawda. :roll:
4.Tak myślisz :? , to jakie pędzle mam kpic, żebym mógł malować normalnie?
5.Gdzie moge je kupić?
6.Mama mi o codziennie powtarza :D .

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Tank - Muzyk Śmuzyk pisze:
Hashmallum pisze:Wiesz , ja mam swoje windsorki do ponad roku ...
A co do odzywki - sa specjalne mydla w zelu - dla pedzli i to 1.nic smeisznego - teraz kiedy szkolimy ludzi i nie potrafia sie obchodzic z pedzlami jest bardzo przydatne. 2.Z tego co widze to wogole nie potrafisz obchodzic sie z pedzlami :lol: Po pierwsze w sloiczku zanurzasz tylko wlosie a nie stalowke, po drugie chociaz zdrapuj nadmiar farby ze stalowki...3. Przeciez to straszne co z nimi zrobiles... Szpica to chyba one nigdy nie trzymaly...

4.Windosrki tanie nie sa, przecietna cena to 30 zl - ale mysle ze jak nie dbasz o pedzle to nie ma sensu na nie wydawac.
5.Co do clay shaperow - nie sa one silikonowe tylko gumkowe.

6.Niezly hardkorowiec jestes muzyk...
1.Ja sie nie śmieje.
2.To prawda.
3.To również prawda. :roll:
4.Tak myślisz :? , to jakie pędzle mam kpic, żebym mógł malować normalnie?
5.Gdzie moge je kupić?
6.Mama mi o codziennie powtarza :D .
Muzyk...

Nie ważne jakie pędzelki kupisz - jak będziesz o nie dbał to nawet takie za 4 złote - wytrzymają dłużej niż jakbyś kupił kozlowskiego i nie dbał o nie. Proste.

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

No to zaczne o nie dbać :p.

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Oj muzyk hałdkoł normalnie, szczerze mówiąc to podziwiam ce ze w ogóle coś tym pomalowałeś :P

Ja za to mam głupi nawyk obgryzania pędzelków, czyli samo włosie (?) jest utrzymane w idealnym stanie, ale cała reszta to hmm...sami zobaczcie...

Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Smacznego w takim razie ;)

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

MuK pisze:Oj muzyk hałdkoł normalnie, szczerze mówiąc to podziwiam ce ze w ogóle coś tym pomalowałeś :P

Ja za to mam głupi nawyk obgryzania pędzelków, czyli samo włosie (?) jest utrzymane w idealnym stanie, ale cała reszta to hmm...sami zobaczcie...
Mam rozumiec, że odgryzłeś cały uchwyt? :D

Ja mam już z rok-dwa mag-pola dwójkę. Jest w gorszym stanie trochę, ale nic nie odstaje itd. Nie chce mi się robic zdjęcia - nie warto ;) to tylko głupi pędzelek.
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

ja mam 2 lata pędzelek kozłowskiego ok. 2 lat już. Jak kupowałme było to 5 zer czyli takie małe włoseczki a teraz jez taki malutki, że czasem jak robie oczy to nie wytrzymuje pod ciężarem tak małej ilości farby, jaką robi się źrenicę w oku elfa.

@Muzyk-zatkało mnie. Ja mam pędzelek za 4 zł i maluje nim z pół roku a wygląda jak nowiutki. Wcale go nie smyram żadnymi odżywkami tylko starannie myje i wycieram za chwilę.

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

ja sie nie dziwie sie, to juz nanotechnologia prawie z tymi wloskami uginajacymi sie pod ciezarem farbki do malowania zrenic, swoja droga jesli kilka osob mowi ze im magpole i inne kozlowskie po 2 lata wytzrymuja to ja jestem pedzel destruktor bo u mnie to na tydzien by bylo :), ale na szczescie mam rembrandta niezniszczalnego :) Rozmiar 1 robie nim wszystko nawet zrenice (nieugina sie :))
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

MistrzOstrzy
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: MistrzOstrzy »

Każdy pędzel jest dobry (praktycznie) zależy jak sie oniego dba ale moim zdaniem najlepsze są pędzle cytadeli i mag pol.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

MistrzOstrzy pisze:Każdy pędzel jest dobry (praktycznie) zależy jak sie oniego dba ale moim zdaniem najlepsze są pędzle cytadeli i mag pol.
Forumowa bzdura tygodnia.

BTW, Cytadela produkuje swoje pędzle? Łół.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

teges
a próbowałeś innych pędzli niż Cytadeli i MagPolu? :P

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

NEKROMANCJA!

Coś się zmieniło w sprawie pędzelków? Bo magpole to i ja mam, chyba właśnie te syntetyczne, bo czasem nawet po kilku figurkach siadają sztorce, a chyba aż tak nimi nie nawalam, do drybrusha też mam oddzielne:)

Temat przeczytał, jakieś nazwy już znam, ale może coś nowego się pojawiło, więc piszę.

To się nada?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

ODPOWIEDZ