Klub Gier Bitewnych „Ośmiornica Łódzka” oraz Towarzystwo Budownictwa Społecznego zaprasza na Turniej Warhammera Fantasy Battle „Bitwa o Zgierz 6”.
Czas i miejsce:
27 lipca 2008 roku. Turniej odbędzie się tam gdzie zawsze czyli przy ulicy 1 Maja 50.
Dojazd:
Chyba każdy już zna. W sprawie dojazdu proszę o kontakt ze mną na numer gg- 1409285 lub tel. 607293080 lub na maila: kuba_palm@o2.pl
Format:
Zaliczony do Rankingu Ligi Ogólnopolskiej jako klasa lokal.
Turniej parowy. Każdy gracz w parze prowadzi do boju armię za 1100 pkt.
można grać jedną armią na 2200 W trakcie turnieju każda z par rozegra 3 bitwy na stołach 72” x 48”. Oprócz tego odbędzie się Ocena Malowania.
Obowiązują zasady 7 edycji Warhammer Fantasy Battle.
Rozpiski jawne. Turniej rozgrywany będzie systemem szwajcarskim.
Zgłoszenia:
Osoby, które nadeślą na adres kuba_palm@o2.pl rozpiski swych armii najpóźniej do dnia 25.07.2008r. otrzymają 3 punkty do punktacji całkowitej turnieju. Zaleca się zgłaszać parami.
Opłata za udział wynosi 10 zł od pary.
Pytania dotyczące turnieju kierować (w tym dotyczące dojazdu) do mnie na numer gg- 1409285 lub tel. 607293080 lub na maila: kuba_palm@o2.pl
Kompozycja armii:
Każda z armii nie może przekroczyć limitu 1100 punktów. OBOWIĄZUJE MAX 2 HEROSÓW NA ARMIE W SOJUSZU
Limited, czyli obowiązują:
- Księgi Armii,
- Wszystkie oficjalnie wydane erraty i poprawki do ksiąg armii jakie pojawią się do dnia turnieju, czyli takze to: http://gt.us.games-workshop.com/Rules/a ... gt_faq.pdf
- Storm of Chaos poza Orkowym, Demonicznym, Wampirzym, Imperialnym i Slayerami
- Dogs of War wg Warhammer Chronicles 2004 (jako samodzielna armia)
- oddziały Dogs of War po za armatami, wg. pdf'ów ze strony http://uk.games-workshop.com/dogsofwar/, a także zasad umieszczonych w kodeksie Ogre Kingdoms
- Treasures of the Old Ones,
- Chaos Dwarfs wg Ravening Hordes.
- Hydry wg. Annuala,
- Kislev - Chronicles 2004 (jako samodzielna armia i jako sojusznicy),
- Lizardmen Southlands,
- Sacred Spawnings z White Dwarfa,
- Ogre Kingdoms Rhinox Raiders wg White Dwarfa UK 309.
Nie są dopuszczone:
- armie alternatywne umieszczane na końcu podręczników
- oddziały, bohaterowie, przedmioty, zasady wymagające zgody przeciwnika.
- działa DoW
- bohaterowie specjalni
Plan czasowy:
Niedziela, 27 lipca 2008
09:00 Zapisy
09:15 – 12:30 I bitwa
12:30 - 15:45 II bitwa (i przerwa na pizzę)
16:15 – 19:30 III bitwa
Bitwa o Zgierz 6 27 lipca 2008
Hejka, może się z bratem wybiorę, ale tym razem zgłoście do ligi
Mam pytanie, jako drugą armię zbieram kult slaanesha tam się wystawia demony, czy ewentualnie mógłbym wystawić te z nowego booka konkretnie chodzi o furie, demonetki na steedach(na nowe seekerki) oraz o lore slaanesha??pozdro

Tym razem już dopilnowałem zgłoszenia, a co do tych demonów w kulcie to posiedzę, poprzeglądam zasady ze SoC i coś wykminię ale już teraz mogę powiedzieć, że koncepcja Lore of Slaanesh nowego mi zupełnie nie podchodzi bo to jest Lore typowo dla demonów i nawet ludzki Chaos nie może z niego korzystać.
A licky boom boom down!!!
Ok, ja w sumie tego lora do końca nie znam, ale demony by w sumie mogły być, bo jest już np. fiend of slaanesh oddzielny, a kult mógł brać tego starego spawna (markowanego), noszącego nazwę fiend of slaanesh...
Zerkłem i doszedłem do wniosku, że chyba jednak bezpieczniej będzie jeśli skorzystasz ze starych demonów. Problemu żadnego to nie powinno spowodować, armylist został stworzony z myślą o starych, a nie nowych demonach.
A licky boom boom down!!!