Jakie kolory do DARK ELVES???

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Jakie kolory do DARK ELVES???

Post autor: Wotan »

Witam.
Zaczynam dopiero zbierać Dark Elves, i chciałem się dowiedzieć jakich kolorów potrzebuje do pomalowania tych elfów zgodnych z kolorystyką GW?
Narazie mam: Black Chaos, Black Ink, Chainmail, Mithril Silver, Shinng Gold, Liche Purple, Purple Ink, Flesh Wash, Elf Flesh.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jakieś brązy (scorched bown, czy tam snakebite) i pyknie. Ewentualnie jeszcze fajny by był bleached bone/kommando khaki do rozmaitego rozjaśniania.

Jak będziesz ulepszał swoje umiejętności to pewnie wymagania też będą rosły, ale jak na początek to starczy, a nawet jest za dużo :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Wotan pisze:Witam.
Zaczynam dopiero zbierać Dark Elves, i chciałem się dowiedzieć jakich kolorów potrzebuje do pomalowania tych elfów zgodnych z kolorystyką GW?
Narazie mam: Black Chaos, Black Ink, Chainmail, Mithril Silver, Shinng Gold, Liche Purple, Purple Ink, Flesh Wash, Elf Flesh.
Wymysl cos sam :P . Beda sie wyrozniac.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Na początku nie ma sensu kombinować, kolory urzyte przez GW są ok, na kombinowanie przyjdzie czas puźniej :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Mi kolorystyka GW się podoba, może tylko pare elementów na czerwona.
Ale nie moge sobie jeszcze poradzić z dobraniem odcieni: fioletowych, złotych i tego zielonego na płaszcze Korsarzy. Może mi ktos pomóc?

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jak chcesz się bawić w cieniowanie to IMO najłatwiej fiolet używając palety GW zrobić tak:

czarny + liche purple
liche purple
liche purple + warlock
warlock

ot, takie coś będzie się myślę fajnie prezentowało

Złoty to nakładasz shining gold, na to może być jakiś wash (b. rozcieńczona farba, jeszcze najlepiej dodaj do mieszanki trochę płynu do mycia naczyń np. żeby łatwiej wchodziła w zagłębienia) z czarnego + brązowego.

Zielony to myślę Dark Angels Green / DAG + snot / snot i pyknie.

Wszystko to takie b. podstawowe mieszanki, potem pokombinujesz.

PS. Na pewno chcesz używać cytadelek? Szukałeś alternatyw? Np. Reaper Master Series albo P3?

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Narazie robie liste farbek jakie mi bedą potrzebne, a zaczołem o cytadelek bo o innych nie wiedzialem. Może te co mi brakuje to zastąpił bym Reaper Master Series albo P3d, ale masz może liste odpowiedników cytadelek w tych innych farbach, gdzieś na tym forum widziałem taki link od odpowiedników różnych farbek ale teraz nie moge go znaleść :(

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Tullaris pisze:Na początku nie ma sensu kombinować, kolory urzyte przez GW są ok, na kombinowanie przyjdzie czas puźniej :wink: .
na dot4 tez :wink:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Wotan pisze:Narazie robie liste farbek jakie mi bedą potrzebne, a zaczołem o cytadelek bo o innych nie wiedzialem. Może te co mi brakuje to zastąpił bym Reaper Master Series albo P3d, ale masz może liste odpowiedników cytadelek w tych innych farbach, gdzieś na tym forum widziałem taki link od odpowiedników różnych farbek ale teraz nie moge go znaleść :(
http://colors.silicon-dragons.com/full_line.php

ODPOWIEDZ