Uniwersalne WE 1500?
Uniwersalne WE 1500?
Elo,
Myślałem nad uniwersalną rozpiską na 1,5k dla WE i po paru zmianach zaproponowanych przez was wyszło mi takie coś:
1 Noble @ 92 Pts (idzie z wardancerami)
Light Armour; Battle Standard; SoM
1 Spellsinger @ 115 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Wild Riders @ 130 Pts
8 Wardancers @ 151 Pts
Wardancer Weapons; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 1495
Tu się zaczynają problemy... myślę co zrobić z 80 pts, które zostały.
Czy podpakować składy, czy coś obciąć i wrzucić 2 lvl maga etc.
Jak już będziecie oceniali, to dorzućcie jakąś ideę na małe(gruntowne ^^) zmiany.
Btw. Jak mój alter ma Sword of Might i Hand weapon to dostaje dodatkowy atak tak samo jak za 2x hand weapons no nie? Bo jakby nie patrzeć miecz, to miecz ;]
Pozdro
Myślałem nad uniwersalną rozpiską na 1,5k dla WE i po paru zmianach zaproponowanych przez was wyszło mi takie coś:
1 Noble @ 92 Pts (idzie z wardancerami)
Light Armour; Battle Standard; SoM
1 Spellsinger @ 115 Pts
Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 140 Pts
General; Magic Level 1; Lore of Athel Loren; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
10 Glade Guard @ 120 Pts
Longbow
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
5 Wild Riders @ 130 Pts
8 Wardancers @ 151 Pts
Wardancer Weapons; Musician
1 Treeman @ 285 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Total Army Cost: 1495
Tu się zaczynają problemy... myślę co zrobić z 80 pts, które zostały.
Czy podpakować składy, czy coś obciąć i wrzucić 2 lvl maga etc.
Jak już będziecie oceniali, to dorzućcie jakąś ideę na małe(gruntowne ^^) zmiany.
Btw. Jak mój alter ma Sword of Might i Hand weapon to dostaje dodatkowy atak tak samo jak za 2x hand weapons no nie? Bo jakby nie patrzeć miecz, to miecz ;]
Pozdro
Ostatnio zmieniony 21 lip 2008, o 12:48 przez Ptaq, łącznie zmieniany 1 raz.
Imo uniwersalna rozpiska do WE powinna jednak zawierać Bsb i Treemana...mając ich przyjmujesz ze spokojem szarże lancy brettonskiej. W tej rozpisce nie masz tak naprawde czym przyjąc wszelkiej maści opancerzonej kawalerii... Jeśli już bierze się Bsb to nie altera IMO bo wtedy ma się raptem 3 kości do dispela i 2 scrolle -troche mało jeśli wziąć pod
uwagę jak niektóre armie zaczęły się teraz bawić magią....wogle z maga bym zrobil caddiego, a jak ich jest dwoch to mozna się bawić....
uwagę jak niektóre armie zaczęły się teraz bawić magią....wogle z maga bym zrobil caddiego, a jak ich jest dwoch to mozna się bawić....
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem, ale Alter nie dostaje dodatkowego ataku za to że ma Sworda i hand weapona.....Btw. Jak mój alter ma Sword of Might i Hand weapon to dostaje dodatkowy atak tak samo jak za 2x hand weapons no nie? Bo jakby nie patrzeć miecz, to miecz ;]
Z mieczami chore i nielogiczne, ale niech będzie. Altera po prostu lubię ;] a ten BSB... Musi mnie ktoś przekonać. Gdzie tu ciąć punkty, żeby wepchnąć Treemana? pozbyć się War dancerów, driad czy innego oddziału? Chyba serio warto zainwestować w 2 maga, ale sąd brać pts?
Obrób rozpę ...
O fuck :O
No to tak, do uniwersalnej:
Obetnij lvl z maga, wywal biegacza, daj bsbka z SoCM + słomka.
Wywal wayów i masz:
35 + 12 + 150 + 144 = 341 pkt.
Dajesz drzewca i zostaje 56 pkt, do bsbka brakuje ci 84 pkt.
I tutaj ja nie widze problemu: wywalasz 1 driady, dajesz bsbka i masz jeszcze ze 164 pkt - 24 pkt, dajesz sztandar wildom i masz uniwersalną rozpiskę...
Pozdro![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wywal wayów i masz:
I tutaj ja nie widze problemu: wywalasz 1 driady, dajesz bsbka i masz jeszcze ze 164 pkt - 24 pkt, dajesz sztandar wildom i masz uniwersalną rozpiskę...
Pozdro
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- Wujek Kiczu
- "Nie jestem powergamerem"
i masz rozpiskę jak każdą innąPiotras pisze:O fuck :O
Wywal wayów i masz:
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jankiel napisał :
I nie będę komentował postów biednych graczy z BB, którym wyprawa do Żywca jawi się jako równie trudna, co do Mongolii.
Ja bym wywalił jedne Driady i maga z 1 ds, waloł Altera z Hodą i Helmem i 5 scoutów. Wychodzi Ci dokładnie 1500 pts.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Fakt mało no ale Alter by sie przydał... Nawet alter bez hełmu to driad nie trzeba wyrzucac
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Regularnie od tego dostaje wpierdol, lesna dziwka to nic niezwykłego ; )), dotego taka troche "koścista".DolmiR pisze:we na jednych driadach?
i to dla scoutow? no bez jaj
xYz
ty masz zawsze 3xGG
a do walki 2x wildów i treemena ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)