Nowe Dark Elves - pytania o zasady

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Jak wsadzę Dreadlorda do BG to podlega on również zasadzie Elite Warriors (przerzut na HIT'a co turę)?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Tak. A jak wsadzisz czarodziejkę do korsarzy to dostanie sea dragon cloak.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Jankiel pisze:Tak. A jak wsadzisz czarodziejkę do korsarzy to dostanie sea dragon cloak.
Chyba robimy się na to za starzy.
Zuważyłem u siebie, Barba i Ciebie, brak cierpliwości -----, sarkazm i zrgyźliwość.
Może zajmijmy się brydżem?
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008, o 14:31 przez Jedy Knight, łącznie zmieniany 1 raz.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Jedy Knight pisze:
Jankiel pisze:Tak. A jak wsadzisz czarodziejkę do korsarzy to dostanie sea dragon cloak.
Zuważyłem u siebie, Barba i Ciebie, brak cierpliwości -----, sarkazm i zrgyźliwość.
hmm ja w przeciwnieństwie do Was gram od pół roku to po pierwsze, po drugie idiotów to szukaj wśród kolegów, a po trzecie porównanie do DSC trochę ci nie wyszło bo Elite Warriors tak się ma do uzbrojenia co siodło do świni. Myślałem, że jest podobnie jak z psychologią i przejmuję tą zasadę. Jeżeli chcesz odpowiadać w taki sposób razem z Jankielem to sobie daruj. Każdy kiedyś zaczynał, więc nie róbcie z siebie niewiadomo kogo i zwracajcie się z odrobiną szacunku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Corvus Albus pisze:
Jedy Knight pisze:
Zuważyłem u siebie, Barba i Ciebie, brak cierpliwości ------, sarkazm i zrgyźliwość.
hmm ja w przeciwnieństwie do Was gram od pół roku to po pierwsze, po drugie idiotów to szukaj wśród kolegów, a po trzecie porównanie do DSC trochę ci nie wyszło bo Elite Warriors tak się ma do uzbrojenia co siodło do świni. Myślałem, że jest podobnie jak z psychologią i przejmuję tą zasadę. Jeżeli chcesz odpowiadać w taki sposób razem z Jankielem to sobie daruj. Każdy kiedyś zaczynał, więc nie róbcie z siebie niewiadomo kogo i zwracajcie się z odrobiną szacunku.
Nie wiem o czym i do kogo piszesz.
Ja pisałem krytycznie o sobie Barbarossie i Jankielu.
Do Ciebie nie zwracałem się w ogóle, ani z szacunkiem, ani bez.
"Dla idiotów" można wyciąć z mojego postu, nie zmieniając jego znaczenia.
Niniejszym to czynię - mam nadzieję, że nie czujesz się jeszcze czymś urażony.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Nijlor pisze:By nie zakładać tematu, jak jest teraz z Mengilami, zdaje się, że opis Rep. Crossbowa był tylko w army booku do DE...czy dziala dla nich zasada eternal hatred??
W moim RB jest opis kuszy powtarzalnej, więc raczej nie dostają AP, poza tym w części nie flufowej nie ma zapisku że oni są DE.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Myślałem, że jest podobnie jak z psychologią i przejmuję tą zasadę.
Nie trawię naginania zasad na własną korzyść.
Analogia kiepska, bo psychologia wcale nie przechodzi na bohatera. Może frenzy przechodzi? Albo hatred? A może fear? A może chodzi tylko o to, by dać dreadlordowi przerzuty w każdej rundzie, bo jest za słaby?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Moczul pisze: w części nie flufowej nie ma zapisku że oni są DE.
Akurat to jest napisane dość wyraźnie :)

Awatar użytkownika
Moczul
Mudżahedin

Post autor: Moczul »

Hobbit pisze:
Moczul pisze: w części nie flufowej nie ma zapisku że oni są DE.
Akurat to jest napisane dość wyraźnie :)
To może zacytuj?

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

w części nie fluffowej nic nie ma niestety żę to DE, tylko tyle żę DOW i DE w specialu ich biorą, co do kusz pisze żę są RxB bez zasad, więc skoro zmienili zasady samych kusz to puki nie ma jakieś erraty tego oddziału w WD myśle że hate nie zmieni się, ale kusze powinny dostać ap,ponieważ zasady booków są nad RB

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Mają kusze z rulebooka, czemu miałoby być inaczej? Hatred też mają tylko na HE. Mengile to DoW, a nie DE.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Hmmm, nie wiem jak z tym hate'em.... w szóstej edycji żaden ze special characterów nie miał wpisanego hate'a w zasady a jednak każdy miał....

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

generalnie widzę, że w nowych DE nie ma zbyt wielu bugów do uściślenia - na upartego można przyjąć, że Manflayerzy mają Rxbow z RB a nie z AB do DE.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Pytanie pierwsze: Jaki można mieć maksymalny save np: 1+ 0+ i-1+ itd ? Czytając RB nie znalazłem na to odpowiedzi.

Pytanie drugie: Na turnieju widziałem taką sytuacje, iż bohater na koniu chodził sobie razem z oddziałem piechoty, czy jest to legalne ?

Pytanie trzecie: Jaka jest w końcu decyzja co do mengili ?

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

ad1. możesz mieć nawet na -1 ale i tak jedynka na kostce w rzucie na sejwa zawsze oznacza jego nie zdanie. dobry sejw przydaje się to gdy atakuje cie ktoś z dużą siłą.

ad2. zarówno bohaterowi na koniu mogą się przyłączać do piechoty jak i bohaterowie piechurzy do konnicy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Pytanie pierwsze: Jaki można mieć maksymalny save np: 1+ 0+ i-1+ itd ? Czytając RB nie znalazłem na to odpowiedzi.
-oo
Pytanie drugie: Na turnieju widziałem taką sytuacje, iż bohater na koniu chodził sobie razem z oddziałem piechoty, czy jest to legalne ?
tak Oo
Pytanie trzecie: Jaka jest w końcu decyzja co do mengili ?
jankiel sie nie przejezyczyl i napisal jak jest :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Wtrącę się do dyskusji na temat Manbane:
A character with a weapon coated with Manbane always counts their Strength as one higher than their target's Toughness, unless their Strength would normally be more than this, up to a maximum of Strength 6. This means that they almost always wound opponents on a roll of 3+. This modified Strength is used to calculate armour save modifiers.
Raczej wobec takiego zapisu nie widzę możliwości, by gwiazdki dawały coś więcej niż S6.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

ja mam pytanko do "banner of Cold Blood". Czy on takze dziala na test breaka ??

"Use at the start of any player turn. For the duration of that turn, unit takes any Leadership tests on 3D6 and discards the highest.

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

skoro jest napisane "ANY LD tests" to chyba tak.
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

więc nie róbcie z siebie niewiadomo kogo
Jesli chodzi o poziom gry i znajomosc zasad Jankiel jest królem ty zas pionkiem.

no offence rzecz jasna :wink:

pozdrawiam Raptor

ODPOWIEDZ