HE na 2550
-
- Wałkarz
HE na 2550
Książę 257pts
Krwawsze Obrony,Gwiezdna Kopia,Smoczy Pancerz,tarcza
Gwiezdny Smok 370pts
Mag 140pts
2xZwój Rozproszenia
Mag 150ts
2x Zwój Rozproszenia, Klejnot Odwagi
2x10 Łuczników 2x110pts
5 Smoczy Książęta 185pts
Sztandarowy,Chorągiew Ellyrionu
5 Smoczy Książęta 190pts
Sztandarowy Sztandar wojny
14 Białe Lwy 252
Muzyk,Chorąży,Lwi Sztandar
14 Mistrzowie Miecza 273
Muzyk,Chorąży,Sztandar Rónowagi
5 Jeźdźcy z Ellyrionu 105pts
Łuk
4x Powtarzalna Balista 400 pts
Krwawsze Obrony,Gwiezdna Kopia,Smoczy Pancerz,tarcza
Gwiezdny Smok 370pts
Mag 140pts
2xZwój Rozproszenia
Mag 150ts
2x Zwój Rozproszenia, Klejnot Odwagi
2x10 Łuczników 2x110pts
5 Smoczy Książęta 185pts
Sztandarowy,Chorągiew Ellyrionu
5 Smoczy Książęta 190pts
Sztandarowy Sztandar wojny
14 Białe Lwy 252
Muzyk,Chorąży,Lwi Sztandar
14 Mistrzowie Miecza 273
Muzyk,Chorąży,Sztandar Rónowagi
5 Jeźdźcy z Ellyrionu 105pts
Łuk
4x Powtarzalna Balista 400 pts
Ostatnio zmieniony 26 lip 2008, o 07:32 przez Lord Yeurl, łącznie zmieniany 3 razy.
spoko, ale jak nie ma BSB to tak lyso, szczególnie WL, lepiej już za nich kolejnych SM albo jakąś kawalerie, oni zazwyczaj przegrywają kombaty wszelakie, ale bloker z nich świetny a bez BSB ani rusz.
Jak masz takich magów 2lvl warto pomyśleć nad BoS.
Smok zlożony strasznie średnio.
Jak star lanca to w takiej konfiguracji:
-armour of caledor, 2+ save jest super
-guardian phoenix, ward musi być, coprawda ward na 4+, a 5+ to wielka różnica ale u mnie ma sava na 2+, a u Ciebie na 4+, niby przerzucalny ale wiele to nie zmienia bo w zasadzie zostaje Ci tylko ten ward.
-star lance, tak jak chcialeś, i tak to fajna zabawk
-gem of courage, bez BSB dla mnie obowiązkowy przedmiot na smok.
Jak masz takich magów 2lvl warto pomyśleć nad BoS.
Smok zlożony strasznie średnio.
Jak star lanca to w takiej konfiguracji:
-armour of caledor, 2+ save jest super
-guardian phoenix, ward musi być, coprawda ward na 4+, a 5+ to wielka różnica ale u mnie ma sava na 2+, a u Ciebie na 4+, niby przerzucalny ale wiele to nie zmienia bo w zasadzie zostaje Ci tylko ten ward.
-star lance, tak jak chcialeś, i tak to fajna zabawk
-gem of courage, bez BSB dla mnie obowiązkowy przedmiot na smok.
- Młody Pajak
- Kradziej
otworzyłem twoją rozpiskę w army builderze i proszę cię przelicz punkty za oddziały jeszcze raz
-
- Wałkarz
jak wezme BSB to magi mnie rozjedze
WL sa fajni i wole miec i SM i WL bo SM za latwo z chodza ze strzelana a WL nie
BoS i tak mi sie nie przyda mam za malo magow na armie magiczne nic nie zrobie a teraz prawe kazda armia ma magie
no ciekawe zlozenie (smoka)
PS sorki zapomniale wywalic czempionow w rozpie
WL sa fajni i wole miec i SM i WL bo SM za latwo z chodza ze strzelana a WL nie
BoS i tak mi sie nie przyda mam za malo magow na armie magiczne nic nie zrobie a teraz prawe kazda armia ma magie
no ciekawe zlozenie (smoka)
PS sorki zapomniale wywalic czempionow w rozpie
no właśnie te drobne różnice składaj sie na to ,że coś tu mi nie pasuje z ta rozpiska . Wystawiam podobna na 2500 i ledwo m sie mieści podobny schemat a ty nawet wystawiasz dwie 14 elitarnej piechoty, 3 RBT:O
edit BOS ? Ci się nie przyda ? Nawet nie\i wesz co mówisz chyba to jak masz 2 magów z 2 poziomami to BoS jest obowiązkowe ja to bym wziął zamiast 2 DS jeszcze ring of fury i tyle i masz najlepsza możliwa magie ze smokiem (chociaż lordzio trochę plewa)
edit BOS ? Ci się nie przyda ? Nawet nie\i wesz co mówisz chyba to jak masz 2 magów z 2 poziomami to BoS jest obowiązkowe ja to bym wziął zamiast 2 DS jeszcze ring of fury i tyle i masz najlepsza możliwa magie ze smokiem (chociaż lordzio trochę plewa)
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?
jak już ma tych 2 maów to 3 scrolle muszą być...
a wiec 2xscrolle i silver wand na jednym
a na drugim seer i scroll
no i do pary BoS, a jak bez BoSa, to po cholere im poziomy? A to wtedy jest 70 pkt. do przodu.
a wiec 2xscrolle i silver wand na jednym
a na drugim seer i scroll
no i do pary BoS, a jak bez BoSa, to po cholere im poziomy? A to wtedy jest 70 pkt. do przodu.
Ja oczywiście sie będę czepiać wystawiaj dwie 7-ki swordmasterów:!: Kosa od armour of caledor lepszy jest helm of fortuny save na 2+ z przerzutem jest leprze niż sam save na 2+:!: Ja osobiście nie gram WL ale na 20 PG z fcg i war bannerem (tego nie da sie pogonić ).pozdro
Grzmią podkowy i okute koła,jesteśmy wiatrem,niosącym śmierć.
W dłoni łuk - zwiastun mściwego deszczu naszych strzał,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
Długa włócznia sięgnie gardła wroga,zimna furia pokieruje dłonią,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
high elves od października (1,1,2)
W dłoni łuk - zwiastun mściwego deszczu naszych strzał,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
Długa włócznia sięgnie gardła wroga,zimna furia pokieruje dłonią,jesteśmy wiatrem niosącym śmierć.
-
- Wałkarz
2x7 mi sie ni podoba bo jak sie zestrzeli 2-3 to gow** zrobiaHEadi pisze:Ja oczywiście sie będę czepiać wystawiaj dwie 7-ki swordmasterów:!: Kosa od armour of caledor lepszy jest helm of fortuny save na 2+ z przerzutem jest leprze niż sam save na 2+:!: Ja osobiście nie gram WL ale na 20 PG z fcg i war bannerem (tego nie da sie pogonić ).pozdro
kitraj ich po laskach
Grzmią podkowy i okute koła,jesteśmy wiatrem,niosącym śmierć.
IMO nie widze tej 14 SM, lepiej zrobić z tego 2 mniejsze oddziały, albo jeden+fast.
PS. Za 1 bolca wrzuć orzełka. A za pozostałe pkt coś dopakuj...
-
- Wałkarz
nie masz racji 14 jest silniejsz niz 2x7 jak juz mowilem zestrzela ci 2-4 i nic juz nie zrobiaSzymek pisze:IMO nie widze tej 14 SM, lepiej zrobić z tego 2 mniejsze oddziały, albo jeden+fast.
a orzelek jest bo bani doniczego nie dolatuje i od wszystkiego sie odbija
niby jak zrobisz na smouku save na 2+ z re-rollem nie używając Armour of Caledor i Vambrencek?HEadi pisze:J od armour of caledor lepszy jest helm of fortuny save na 2+ z przerzutem jest leprze niż sam save na 2+:!:
Dzięki helmikowi można wymaksować sava na 3+ z rerrolem i ward na 5+, co nie jest aż tak zlą opcją w sumie na star lance.
nie, nie widze tego...HEadi pisze:Po prostu dragon armour i shield to save na 3+
do tego helm of fortuny i save na 2+ z re-rollem.Problem z wardem najlepszy na 5+.Ale widzisz save na smoku na 2+ z re-rollem możliwy.pozdro