DE partzantka 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

DE partzantka 2250

Post autor: Karli »

Okej, korzystajac z nowego booka do DE, oto ulozylem totalnie partyzancka rozpiske dark elfow. Wredna jak WE za starej edycji, czyli plan jest taki ze przeciwnik do mnie idzie, a ja wszystkim uciekam i nie daje sie zaszarzować niczym. Wodzę go za nos po calym stole, i w miedzyczasie rozstrzeliwuje. Duza czarodziejka chowa sie w koleczku 6 furii (tworza wokol niej kółko groniaste :P) za domkami/laskami/obeliskami i uzywajac familiara sieje generalnie śmierć i zniszczenie swoja magia ;-). Oto wredna rozpa:

Supreme Sorceress @ 395 Pts
General; Magic Level 4
Focus familiar [25]
Pendant of Khaeleth [35]
Dispel Scroll [25]
Dark Pegasus @ [50] Pts

Sorceress @ 187 Pts
Magic Level 2
Lifetaker [30]
Tome of Furion [15]
Dark Steed

Sorceress @ 192 Pts
Magic Level 2
Darkstar Cloak [25]
Dispel Scroll [25]
Dark Steed

Sorceress @ 177 Pts
Magic Level 2, Staff of Sorcery
Dark Steed

6 Harpii
2x5 Harpii
3x5 Dark Riders z kuszami, muzykiem i czampionem
3x7 Shades
4xBolec

Casting Pool: 13
Dispel Pool: 7
Models in Army: 69
Total Army Cost: 2241

Co sadzicie ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a gdzie są cory? harpie, dark riderzy chyba się nie wliczają? nie jestem tego na 100% pewny bo nie widziałem AB, ale sądząc po ostatniej tendencji GW corami "corami" są tylko rankowe piechoty

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

cyryllo pisze:a gdzie są cory? harpie, dark riderzy chyba się nie wliczają? nie jestem tego na 100% pewny bo nie widziałem AB, ale sądząc po ostatniej tendencji GW corami "corami" są tylko rankowe piechoty
To zanim coś napiszesz sprawdź swoje informacje lub choćby zajrzyj do tematu w dziale DE, gdzie są zasady nowej armii.

Ciekawe nie powiem, ale raczej nie wróżę temu powodzenia na turniejach, w sensie stania się jakimś standardem dominującym. Ciekawa odmiana po prostu :D Czyżby się nowa armia spodobała ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Gram DE juz od ok 1.5 roku, ale nie na turniejach, i tak, to jest ciekawa odmiana dla mnie, jednak nie na turnieje, gdyz moze i trudno przegrac masakra ta armia ale i maske tez trudno by bylo zalozyc...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

bolce szybko padną
armia i tak jest mocniejsza z zamysłu niż poprzedne partyzantki De
hydre walnij ;p

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

powiem tylko tyle żę przeciwnik nie będzie miał żadnego straszaka na któego będzie sę bał iśc więc wszystko pójdzie heya do przodu 2-3 tura tracisz bolce i prawdopodobnie dark ridersów to nie wiem gdzie chcesz czarodziejki kitrać,dlatego IMO słaba troche bo bez żadej siły przebicia, magią piesków khorna nie powstrzymasz raczej a wystrzelać nie wystrzelasz. Magia to obusieczne ostrze, zarówno możesz niszczyć wszystko ale możesz mając przewagę nic nie zyskac, lubie bardziej przewidywalne rozpiski :/

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Tez fakt, przydalyby sie dwie hydry :) Potestuje i zobacze jak sie gra...

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

hmmm... tak mnie naszło- po co czempioni w DR?
jak wrzucisz 2 hydry, to bedzie pewien zawał dla jednostek przeciwnika :D
50 pts, 9pts, czempioni- i bedzie na 4 oddzial DR, mysle ze to byloby lepsze- i tak cie malo jest na stole, ze wszystkim sie miescisz

i czy masz dwuraki na shadesach?, bo taka kombinowana szarża na jakiś klocek w stylu hydra i shadesy, wszystko z hate'em i raczej po oddziale ;p

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

shady chyba jednak lepsze z 2nd weapon
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

No właśnie wszyscy tak zachwalają te GW na shade'a a jak dla mnie ahw w większości przypadków jest bardziej opłacalne. Dzięki hetred trafianie idzie DE świetnie,nie rzadko jest to 100% skuteczności więc dwa razy więcej ataków daje dwa razy więcej szans na zranienie z tą niższa siłą. Wiadomo że z ogrami czy jakimiś twardszymi jednostkami sprawdzi się gorzej ale z drugiej strony na takie jednostki się nimi raczej nie szarżuje. Na obsługę maszyn, szarże w bok na rankowe oddziały do nabicia CR lepsze chyba więcej ataków.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

SZejdzi nie maja dwurakow. Championi w DR sa dlatego ze maja zarowno dodatkowy atak jak i lepszy BS, ale faktycznie moze lepiej dac wiecej DR niz championow. Juz sie nie moge doczekac zeby potestowac ta rozpe :)

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

dobra,- hipotetyczna sytuacja

shadesi z dwoma brońmi ręcznymi z boku w klocek clanratów
14 ataków na 3+, 9, 2/3 trafia, 4,1/4 re-rolle, 3 przerzucone, czyli około 11 albo 12 trafień, i na 4+, czyli 5,5 abo 6 ranień, z czego 2 sa sejwowane na 5+, czyli 4 woundy

shadesi z dwurakami z boku w klocek clanratów
7 ataków na 3+, 5 trafia, 2 przerzuty, albo jest 6 trafień, albo 5 i wszystko przebijasz bez jednego i nie masz Sejwa- 5,6 woundów, przy okazji na cięższe rzeczy plus hydra wg mnie lepiej sie sprawdza

chociaż jak wiadomo statystyka niekiedy daje dupy ;p

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Shadesi z AHW są dobrzy przeciwko jakimś słabszym przeciwnikom (obsługa maszyn inny zwiad), jeżeli nie ma jednak w armii niczego co ma solidne uderzenie to jednak widmom przydały by się dwuraki, zawsze można powalczyć z czymś ciężej opancerzonym.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

ja bym powiedział wkurzającę:D chociaż... ostatnio wpadłem 5 khornitow w shade'ów to zostałem wycięty przez nie xDD

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Bardzo fajna rozpiska, według mnie. Chociaż rzeczywiście włożyłbym hydry zamiast bolców.
Będziesz miał do przodu 50 pkt.
Pokombinowałbym jeszcze trochę z ucinaniem: po jednym kolesiu z shade'sów, heraldów z DR, tą jedną harpię.
Dzięki temu będziesz miał pkt na przynajmniej jeden (a może nawet 2?) oddział czystych DR. W takiej armii zawsze przyda się coś taniego do odginania szarż i poświęcania a DR z kuszami sa już jednak nieco za drodzy a dodatkowo mają inne cele.

ODPOWIEDZ