Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

ajpinus pisze:robienie kopii czegos co chronione jest prawami autorskimi juz jest lamaniem prawa.
Masz prawo np. robić kopię swojej własnej płyty z muzyką/grą jedynie dla własnego użytku, rozpowszechnianie jej jest już karane. Artykuł: http://www.digit.pl/artykuly/42336.html
Dlatego uważam że można zrobić kopie książki którą kupiłeś. Pozatym łamanie praw autorksich to sprzedawanie/rozpowszechnianie dla zysku nie dzieląc się nim z autorem.

Sam napisałem do Allegro jak zobaczyłem licytacje AB aby zawisili ją bo sprzedawca mógł mieć potem problemy. Tutaj jest kolejny przykład takiego postepowania które łamie prawo i to nie tylko sprzedawca ale i osoba która licytuje http://www.allegro.pl/item406337277_kod ... ratis.html

BTW Troche sie nie na temat rozgadaliśmy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak np. kupjesz rulebooka to wyraznie na koncu masz napisane ze skopiowac mozesz tylko te strony gdzie sa wskazniki, a nie cala ksiazke
Gw w swoich kodeksach może se nawet pisać, że musisz się modlić przed otwarciem książki. Ale nie ma to znaczenia.
Prawa autorskie to dosyć skomplikowany temat i radzę się z nim zapoznać, zanim się zacznie pisać głupoty.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

GW ostatnio napisało gdzież że żeby używać np. avatara z figurką czy innym artem który jest ich własnością trzeba go odpowiednio podpisać....
o tym że figurki można konwertować tylko przy pomocy ich części też coś było :roll:

ja tam uczciwie się przyznam, mam pdf-a do nowego AB, co nie zmienia faktu, że za niecałe 3 tygodnie mam urodziny i sobie kupię wersję papierową.... czasem mi coś wygodniej sprawdzić na kompie a czasem wziąć w rękę wersję papierową....
mam papierowe wersje codexów do 5. i 6. edycji.... wie ktoś gdzie można dostać (i czy w ogóle można dostać) do 3-ciej?

Sztazi
Plewa

Post autor: Sztazi »

W sklepie internetowym, z którym współpracuję poinformowano mnie, iż GW nie będzie prowadziło sprzedaży rydwanów do DE. Co ciekawe również na stronie : http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13 również nie można zakupić.
czy posiadacie jakies informacje na temat nowego rydwanu, jak bedzie wyglądał i kiedy będzie w sprzedaży? Może tylko przepakują stary i dodadzą nowe CO i pudełko oczywiście.

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Nic nie wiadomo na razie. Nie spodziewałbym się nowych CO i starego rydwanu. Nasze nowe jaszczurki mają siodła wmontowane w siebie, GW musiało by je trochę przemodelować, co w sumie jest możliwe :roll:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a mnie wogóle polityka GW conajmniej wku@#$%^wia bo jak mozna wydawać bohaterów/jednostki które nie maja swoich modeli... to jakis absurd. Np co zrobisz jak będziesz chciał na Openie zagrac Hellborn (czy hellbane, nie pamietam dokłądnie tego rodu)

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

to zacznij szukać 5 ed, tam bodajże była na mantikorze ;p, ale mogę się mylić to było 100 lat temu :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Nigdy nie było figurki Helleborn.... trzeba konwertować, do tego trzeba używać części tylko made by GW :roll:
nie było też nigdy Tullarisa czy Kourana....

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Rzeczywiście, to ja w takim razie widziałęm tą konwersję:

http://uk.games-workshop.com/darkelves/ ... racters/7/
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

No i zobacz ile rzeczy musisz do tego kupić :roll:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Czy czarki znają czar 0 nawet jeśli wezmą innego lora niż dark?

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ta
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Dastor pisze:Czy czarki znają czar 0 nawet jeśli wezmą innego lora niż dark?
To jest dodatkowy czar, który nijak do żadnego lora nie jest przywiązany. To tak jak obecny slaan ma te swoje drain magic
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Tak myślałem i tak grałem, ale przeczytałem jakiś topic na forum i wkradło się trochę wątpliwości. W każdym bądź razie thx;)

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Jednym słowem Sundering na niego nijak nie działa?
Miłe :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Torres pisze:Jednym słowem Sundering na niego nijak nie działa?
Miłe :)
Nie działa, bo nie należy do żadnego Lora ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Artein pisze:Nigdy nie było figurki Helleborn.... trzeba konwertować, do tego trzeba używać części tylko made by GW :roll:
.
W takim razie Maxa trzeba zamknąć w pierdlu bez dochodzenia :wink:

A tu wasza Helleborn oczywiście z cześci by GW :wink:

Obrazek
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

złoto na zeszlorocznym GD w Niemczech :) na D.net widzialem kiedyś że umieścił step by step jak ją robił z fotkami, naprawde dobra praca

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

KreoL pisze:złoto na zeszlorocznym GD w Niemczech :) na D.net widzialem kiedyś że umieścił step by step jak ją robił z fotkami, naprawde dobra praca
zapodasz link?

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Świetna jest ta figurka, choć ja na stronce GW widziałem inną konwersje Helleborn. A teraz to się chyba nie przyda bo Helleborn nie siedzi już na mantysi.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Zablokowany