High Elves 2,25k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

High Elves 2,25k

Post autor: Celedor »

Taka oto rozpe sklekotalem, podobna do mojego standardu, ale chcialem pograc na Dragon mage'u... Rozpa podobna do rozpy Thuriona która byla wzorcem, lecz zmieniona wedlug moich wymogow... :)

Unnamed2250 Pts - High Elves Army

1 Archmage @ 350 Pts
General; Magic Level 4
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]
Gem of Courage [10]

1 Dragon Mage of Caledor @ 410 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Amulet of Light [15]

10 Archers @ 115 Pts
Longbow; Musician

10 Archers @ 115 Pts
Longbow; Musician

12 Phoenix Guard @ 260 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician; champion
Banner of Sorcery [50]

12 White Lions @ 223 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; Standard; Musician
Lion Standard [25]

6 Dragon Princes @ 230 Pts
Barding; Lance; Dragon Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [20]

7 Swordmasters @ 111 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Musician

1 Tiranoc Chariot @ 85 Pts

1 Repeater Bolt Thrower @ 100 Pts

1 Great Eagles @ 50 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 70

Total Army Cost: 2249

Arcymag jako caddy najpewniej bedzie siedzial bezpiecznie w PG, w razie czego jest GoC, Dragon mage wiadomo dodatkowy czar i magiczne ataki co by sie przebijal przez driady czy innych wildow odpowiednio uwczesnie zmiekczonych... :wink: Luki maja muzykow bo nie mialem na co punkciorow dac... :) PG jako trzymajka arcymaga, WL ida do zwary niczego sie nie bojac :wink: , SM w liczbie 7 sa olewani wiec klepia co im pod miecze najdzie, Dragoni sa swietni w tej konfiguracji i robia jako kop i kontra armii, Tiranoc broni bolcow i moze jakies szarze kombinowane robic z PG czy ze smoczydlem... :) Bolczyki karaja niemilosernie rzeczy ktore mi sa nie na reke a orzelek poluje na maszynki, odgina oraz spowalnia... :wink: Co myslicie? :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

spoko
ale czy nie warto wyposażyć arcyamga w jakiś sprzęt do czarowania? seerstaf już w sumie wystarczy.
i jednak balbym się wprowadzać DM do combatu, smok ma tylko 4 ataki. Patrząc na to statystycznie zabija dwie driady tylko, gosc raczej żadnej, nie liczmy na mieczyk. A wiec 4 ataki idą po magu, który latwo moze spaść. Oczywiscie to teoria, jednka wolalbym go używać tylko i wylącznie do czarowania i tylko w ostatecznosci na szarże np. w maszyny, czy na ważną flanke, nawet ryzykując życiem maga, ale to ostateczność.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Myslalem nad seerstafem ale to scrol mniej a 5DD i 3 scrole to sporo ale dla mnie jednak za malo... :wink: Teraz w erze demonow wole miec za dobra obrone magiczna niz za slaba, pomijajac fakt ze elfy tak naprawde boli kady pocisk... :wink: A z Dragon magiem moze i racja ale dopoki mi nie zginie od driad to tego nie zmienie... :D Jakies propozycje zmian co do niego? Bo muzycy na lukach tez imo zbedni ale nie za bardzo wiem co z tym zrobic fantem... :wink:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

w czasach demonow bardziej niz 4 scrolle pomogla by ci ksiazeczka :), na dragon magu 2 scrolle i silver wand... szału nie ma... ale rzucasz sobie najwazniejszy czar na 5 kosciach z booka, a do tego masz srednio 5 kosci na czary z dragon maga...

imo wchodzenie do combata dragon magiem to pomysl ostro chybiony... on ma latac, magowac, ziac, terroryzowac, zajmowac cwiartke :P ale nie walczyc...chyba ze juz naprawde nie bedzie wyjscia :) ogolnie rozpe bym troche mocno poprzerabial, wiec na tym skoncze bo to juz nie bedzie twoja rzopa po moich przerobkach :)

pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

w czasach demonow bardziej niz 4 scrolle pomogla by ci ksiazeczka , na dragon magu 2 scrolle i silver wand
Opcja warta rozwazenia, pomysle nad tym i potestuje obydwie wersje, ale 2 scrole to dla mnie troche malo... :wink: A jak mam tylko 2 scrole to jak sam to dobrze ujoles:
szału nie ma
:D
imo wchodzenie do combata dragon magiem to pomysl ostro chybiony... on ma latac, magowac, ziac, terroryzowac, zajmowac cwiartke ale nie walczyc...chyba ze juz naprawde nie bedzie wyjscia
Tak mam tego pelna swiadomosc ale chcialbym zeby to byl smoczy wojownik a nie camper na smoku... :wink: :) No coz powiedzmy ze wierze w jego T3... :lol2:
ogolnie rozpe bym troche mocno poprzerabial, wiec na tym skoncze bo to juz nie bedzie twoja rzopa po moich przerobkach
Jesli Ci sie chce to poprosze jednak o Twoja propozycje zmian moze cos mi sie przyda i rozpa bedzie wygladala lepiej... :)

EDIT: literowka

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

2 scrolle+drain magic z dużuym prawdopodobieństwem ifki :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Celedor11 pisze:
Jesli Ci sie chce to poprosze jednak o Twoja propozycje zmian moze cos mi sie przyda i rozpa bedzie wygladala lepiej... :)
tak jak mowilem... to nie jest zmiana, a raczej rewolucja ;) ale jakos mniej wiecej tak wygladalaby moja rozpa w obecnych coraz trudniejszych dla HE czasach ;)
1 Archmage @ 360 Pts
General; Magic Level 4
Book of Hoeth [100]

1 Dragon Mage @ 435 Pts
Magic Level 2; Lore of Fire
Silver Wand [10]
Dispel Scroll [20]
Dispel Scroll [20]

1 Dragon: Sun @ [250] Pts

1 * Noble @ 186 Pts
Lance; Dragon Armour; Battle Standard
Reaver Bow [40]
Enchanted Shield [10]

1 Elf Steed: Barded @ [0] Pts

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

10 Archers @ 110 Pts
Longbow

10 White Lions @ 205 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Lion Pelt; FCG
Lion Standard [25]

6 Dragon Princes @ 230 Pts
War Banner [20]

6 Dragon Princes @ 260 Pts
Banner of Sorcery [50]

1 Great Eagles @ 50 Pts

Casting Pool: 8

Dispel Pool: 5

Models in Army: 56

Total Army Cost: 2246
pzdr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

2 scrolle+drain magic z dużuym prawdopodobieństwem ifki
:-k Coraz bardziej mnie przekonywujecie do tej opcji... :wink:

Thurion jednak ta Twoja rozpa to nie dla mnie... :D :wink:

ODPOWIEDZ