Pokazowa Bitwa...
Pokazowa Bitwa...
Więc tak...mam problem:niemam z kim grać w okolicy:/
Z kumplem który mnie wciągnął w Warhammery się pokłuciłem,
ponoć gra brat mojej kiedyś dobrej koleżanki...niestety teraz jest druga wojna klasowa i niemam z nim kontaktu...
Z osób z którymi moge grać mam...brata, oraz wkróte jego kolege(jak kupi jakieś figsy,narazie tylko proxuje)
Ktoś jeszcze ponoć gra w Lotra i nawet chyba się chciał przestawić na wfb
I wpadłem na pomysł żeby stoczyć pokazową bitwe
Jednak tutaj się rodzą moje wątpliwości:
1.)Z kim mam grać??Mój brat prezentuje naprawde "średni" poziom:/
2.)Moje figurki nieprezentują się zbyt pięknie(niepomalowane,a jak już to słabo)
3.)Na ile punktów powinna być taka bitwa??Border Patrol jest nudny a na 2k niestarczy czasu pewnie
4.)Kogo powiniennem zaprosić??Kogoś konkretnego??Czy może dać ogłoszenie o bitwie pokazowej??Tylko wtedy może nikt nieprzyjść...
5.)Czy to jest wogóle dobre rozwiązanie??
Jeżeli ktoś miał podobnyproblem i/lub ma coś do powiedzenia na temat którejś z moich wątpliwości prosze niech się wypowie
Z kumplem który mnie wciągnął w Warhammery się pokłuciłem,
ponoć gra brat mojej kiedyś dobrej koleżanki...niestety teraz jest druga wojna klasowa i niemam z nim kontaktu...
Z osób z którymi moge grać mam...brata, oraz wkróte jego kolege(jak kupi jakieś figsy,narazie tylko proxuje)
Ktoś jeszcze ponoć gra w Lotra i nawet chyba się chciał przestawić na wfb
I wpadłem na pomysł żeby stoczyć pokazową bitwe
Jednak tutaj się rodzą moje wątpliwości:
1.)Z kim mam grać??Mój brat prezentuje naprawde "średni" poziom:/
2.)Moje figurki nieprezentują się zbyt pięknie(niepomalowane,a jak już to słabo)
3.)Na ile punktów powinna być taka bitwa??Border Patrol jest nudny a na 2k niestarczy czasu pewnie
4.)Kogo powiniennem zaprosić??Kogoś konkretnego??Czy może dać ogłoszenie o bitwie pokazowej??Tylko wtedy może nikt nieprzyjść...
5.)Czy to jest wogóle dobre rozwiązanie??
Jeżeli ktoś miał podobnyproblem i/lub ma coś do powiedzenia na temat którejś z moich wątpliwości prosze niech się wypowie
zabrakło chyba podstawowej informacji, skąd jesteś? 

Koledze chyba chodzi o to, czy warto organizowac bitwy pokazowe w sensie czy jest szansa ze z tego nam sie nowy narybek znajdzie.
IMO jest sens - praktycznie w kazdym liceum znajdziesz dzieciaki interesujace sie fantastyka (podstawowki odpadaja z wzgledow wiadomych, gimnazja raczej tez). Wystarczy plakaty rozkleic we wszystkich placowkach w miescie, sale zalatwic, i zaryzykowac.
IMO jest sens - praktycznie w kazdym liceum znajdziesz dzieciaki interesujace sie fantastyka (podstawowki odpadaja z wzgledow wiadomych, gimnazja raczej tez). Wystarczy plakaty rozkleic we wszystkich placowkach w miescie, sale zalatwic, i zaryzykowac.
a w szkole nikogo nie masz? zawsze jest pare osób...
ja bym obrał kierunek na WCM, Faber, Cytadela, Morion....
i co sobote grał... pozatym mamy taki dział jak ustawki...
inna sprawa że masz troszke daleko do centrum...
ja bym obrał kierunek na WCM, Faber, Cytadela, Morion....
i co sobote grał... pozatym mamy taki dział jak ustawki...
inna sprawa że masz troszke daleko do centrum...
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p
a bitwe najlepiej zobaczyc na jakims turnieju.. na wiekszosc turnieji wstep dla ogladajacych jest darmowy
..
poza tym bitwy sa czesto rozgrywane w skelpach - mozna przyjsc i sie przyjrzec
- z tym to nie widze zadnego problemu..
chyba ze chcesz zorganizowac jakos srodowisko w swoim miejscu.. to jak najbardziej mozna zrobic bitwe pokazowa.. a do pomocy poprosic nawet kogos z tego forum... moze sie nakloni by ci pomoc i zagra z Toba bitwe.. Trzeba tylko dobrze to rozreklamowac w okolicy

poza tym bitwy sa czesto rozgrywane w skelpach - mozna przyjsc i sie przyjrzec

chyba ze chcesz zorganizowac jakos srodowisko w swoim miejscu.. to jak najbardziej mozna zrobic bitwe pokazowa.. a do pomocy poprosic nawet kogos z tego forum... moze sie nakloni by ci pomoc i zagra z Toba bitwe.. Trzeba tylko dobrze to rozreklamowac w okolicy

Tylko ze bitwy na turniejach sa zwykle strasznie dlugie dla osoby postronnej - i moga znudzic, co da efekt przeciwny do zamierzonego
Powiem tak - 40min autobusem od domu mam Barda. tam moge sobie spokojnie pograc z ludzmi z okolicy. Ale tez boli mnie troche fakt, ze w moim miescie gra pozamna tylko jedna osoba.
I jak sie uda wszystko (obecnie chcemy w bibliotece zalatwic miejsce dla klubu, a takze z UM kase na makiety i blaty:P) - to aktywnie sprobujemy robic pokazy po okolicznych szkolach/domach mlodziezowych itd.
Najblizsza 'pokazowke' mam zaplanowana na za tydzien - doszlismy z kolega do wniosku (on gra dwarfami, ja OnG) ze dobrym formatem jest 800pkt - daje mozliwosc wystawienia oddzialow do close combatu, strzelania, machin, a takze innych zabawek typu gyrocopter.
Wazne jest, zeby nie dublowac oddzialow - w pokazowce nie chodzi nam o wynik, tylko o zaprezentowanie roznorodnosci postronnym. No i nie ukrywajmy: wszystkie modele powinny byc ppomalowane, z podstawkami itd - to robi naprawde sporo wieksze wrazenie.
No i - bitwa nie powinna trwac dluzej niz ok 45-60minut. Bo potem moze zaczac byc nuzaca dla gapiow.
Jak sie uda - to wlasnie z wspomnianej ppokazowki za tydzien sprobujemy tez battlereport zrobic (: to wrzuce gdzies tu, o.
Powiem tak - 40min autobusem od domu mam Barda. tam moge sobie spokojnie pograc z ludzmi z okolicy. Ale tez boli mnie troche fakt, ze w moim miescie gra pozamna tylko jedna osoba.
I jak sie uda wszystko (obecnie chcemy w bibliotece zalatwic miejsce dla klubu, a takze z UM kase na makiety i blaty:P) - to aktywnie sprobujemy robic pokazy po okolicznych szkolach/domach mlodziezowych itd.
Najblizsza 'pokazowke' mam zaplanowana na za tydzien - doszlismy z kolega do wniosku (on gra dwarfami, ja OnG) ze dobrym formatem jest 800pkt - daje mozliwosc wystawienia oddzialow do close combatu, strzelania, machin, a takze innych zabawek typu gyrocopter.
Wazne jest, zeby nie dublowac oddzialow - w pokazowce nie chodzi nam o wynik, tylko o zaprezentowanie roznorodnosci postronnym. No i nie ukrywajmy: wszystkie modele powinny byc ppomalowane, z podstawkami itd - to robi naprawde sporo wieksze wrazenie.
No i - bitwa nie powinna trwac dluzej niz ok 45-60minut. Bo potem moze zaczac byc nuzaca dla gapiow.
Jak sie uda - to wlasnie z wspomnianej ppokazowki za tydzien sprobujemy tez battlereport zrobic (: to wrzuce gdzies tu, o.
@Kosa:
Jestem z obrzeży wawy, 1km od nieporentu
@TruePunk post 1:
Ale tu chodzi o zespół szkół gimnazjum i podstawówki^^
@Astragoth:
Mówiłem,poza mną i bratem GRA(i to ostatnio prawie wogóle nie)jeden kumpel z którym się pokłuciłem
A do Faberów mam strasznie daleko:/Rozumiem raz w miesiącu się z kimś umówić i tam pojechać ale niebęde co sobote tracił 3h na podróż w tą i spowrotem
@Husiat:
Niebęde zabierał grupy 10-20 osób do Faberów(1.5h drogi autobusem) żeby zobaczyli jak ktoś gra,a w okolicy chyba niema wogóle turniejów:/
@Asassello:
To co wyżej
A co do partnera:wątpie czy ktośz tąd by chciał ze mną taką pokazówke strzelić
@TruePunk post 2:
800pkt może być faktycznie niezłe, choć ja bym się o 1000 pokusił szczerze mówiąc:PSzkoda tylko że na te punkty niemożna grać na Lord&Drag bo to by napewno przyciągneło sporo osób(kto nielubi smoków??)
No i będzie ten problem który mają prawie wszyscy:malowanie
ja poprostu obrzydliwie maluje
I fajnie by było jakbyś wrzócił tego battle reporta
Jestem z obrzeży wawy, 1km od nieporentu
@TruePunk post 1:
Ale tu chodzi o zespół szkół gimnazjum i podstawówki^^
@Astragoth:
Mówiłem,poza mną i bratem GRA(i to ostatnio prawie wogóle nie)jeden kumpel z którym się pokłuciłem
A do Faberów mam strasznie daleko:/Rozumiem raz w miesiącu się z kimś umówić i tam pojechać ale niebęde co sobote tracił 3h na podróż w tą i spowrotem
@Husiat:
Niebęde zabierał grupy 10-20 osób do Faberów(1.5h drogi autobusem) żeby zobaczyli jak ktoś gra,a w okolicy chyba niema wogóle turniejów:/
@Asassello:
To co wyżej
A co do partnera:wątpie czy ktośz tąd by chciał ze mną taką pokazówke strzelić
@TruePunk post 2:
800pkt może być faktycznie niezłe, choć ja bym się o 1000 pokusił szczerze mówiąc:PSzkoda tylko że na te punkty niemożna grać na Lord&Drag bo to by napewno przyciągneło sporo osób(kto nielubi smoków??)
No i będzie ten problem który mają prawie wszyscy:malowanie
ja poprostu obrzydliwie maluje
I fajnie by było jakbyś wrzócił tego battle reporta
@TruePunk:
Nie wiem o co chodzi z tym, że podstawówka i gimnazjum nie wchodzi w grę ja chodzę do 3 gimnazjum i z czterema kumplami z okolicy gram, a nawet jeszcze jeden kolo się znajdzie i możemy prawie codziennie grać jeżeli są jakieś ferie, czy coś takiego. Jeśli myślisz ,że dzieci są mało kumate to sie mylisz chyba, że jakiś wyjątek ze mnie
, a moze inny jestem, nie wiem.
Ja bym polecal WCM, ale tez daleko.
PS. nie masz jakichś dobrych kolegów, którzy interesują sie fantastyką lub cos w tym stylu?
Pozdr!!
Nie wiem o co chodzi z tym, że podstawówka i gimnazjum nie wchodzi w grę ja chodzę do 3 gimnazjum i z czterema kumplami z okolicy gram, a nawet jeszcze jeden kolo się znajdzie i możemy prawie codziennie grać jeżeli są jakieś ferie, czy coś takiego. Jeśli myślisz ,że dzieci są mało kumate to sie mylisz chyba, że jakiś wyjątek ze mnie

Ja bym polecal WCM, ale tez daleko.
PS. nie masz jakichś dobrych kolegów, którzy interesują sie fantastyką lub cos w tym stylu?
Pozdr!!
- Kedziorson
- Masakrator
odstawowka i gimnazjum to jeszcze wiek ze zabiera sie do wszystkich hobby w ktore bawia sie kumple....nas tez byla 6osob grajacych w lotra..pozniej pokruszylismy sie...weszla 40stka <1os.> i ja na wfb przeszedlem wiec nie mozna pokazac tego dzieciakom z podstawowki...ale IMHO w gimnazjum mozna z powodzeniem:D
Kędzierson mylisz się, nie ma to jak prawie nóweczki figureczk iza pół ceny
wiec dawać to jak najmłodszym

joł, czasam ijest fajnie
joł

joł

O dokładnie!Wiadomo, lepiej siedzieć z ziomalami pod blokiem i rajać blanciory joł

Kiedyś się mnie kumpel w gim. zapytał, po co na to tyle siana przepier****m, a ja się zapytałem co on by z tą kasą zrobił. A on na to: Przejarałbym!
Oni też myślą, że całe siano na to się prze****dala

1km od Nieporętu?
Człowieku to obok Ciebie mieszka kupa graczy, ja i mój brat mamy do Nieporętu może 6km, Stasiek ma jeszcze bliżej, mój brat cioteczny może 4km. Niewspominając w ogóle o Legionowie całym.
Wal do MOKu w Legionowie z kumplami w jakiś piątek koło 17, tylko wcześniej się zapytaj czy ktoś będzie grał i czy MOK udostępni na pewno sale (czasem cuda robią).
W miniony piątek graliśmy w 4 i ludzie sami przychodzili popatrzeć.
Człowieku to obok Ciebie mieszka kupa graczy, ja i mój brat mamy do Nieporętu może 6km, Stasiek ma jeszcze bliżej, mój brat cioteczny może 4km. Niewspominając w ogóle o Legionowie całym.
Wal do MOKu w Legionowie z kumplami w jakiś piątek koło 17, tylko wcześniej się zapytaj czy ktoś będzie grał i czy MOK udostępni na pewno sale (czasem cuda robią).
W miniony piątek graliśmy w 4 i ludzie sami przychodzili popatrzeć.