Pokazowa Bitwa...

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukiman
"Nie jestem powergamerem"

Pokazowa Bitwa...

Post autor: Lukiman »

Więc tak...mam problem:niemam z kim grać w okolicy:/
Z kumplem który mnie wciągnął w Warhammery się pokłuciłem,
ponoć gra brat mojej kiedyś dobrej koleżanki...niestety teraz jest druga wojna klasowa i niemam z nim kontaktu...
Z osób z którymi moge grać mam...brata, oraz wkróte jego kolege(jak kupi jakieś figsy,narazie tylko proxuje)
Ktoś jeszcze ponoć gra w Lotra i nawet chyba się chciał przestawić na wfb
I wpadłem na pomysł żeby stoczyć pokazową bitwe
Jednak tutaj się rodzą moje wątpliwości:
1.)Z kim mam grać??Mój brat prezentuje naprawde "średni" poziom:/
2.)Moje figurki nieprezentują się zbyt pięknie(niepomalowane,a jak już to słabo)
3.)Na ile punktów powinna być taka bitwa??Border Patrol jest nudny a na 2k niestarczy czasu pewnie
4.)Kogo powiniennem zaprosić??Kogoś konkretnego??Czy może dać ogłoszenie o bitwie pokazowej??Tylko wtedy może nikt nieprzyjść...
5.)Czy to jest wogóle dobre rozwiązanie??
Jeżeli ktoś miał podobnyproblem i/lub ma coś do powiedzenia na temat którejś z moich wątpliwości prosze niech się wypowie

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

zabrakło chyba podstawowej informacji, skąd jesteś? :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Koledze chyba chodzi o to, czy warto organizowac bitwy pokazowe w sensie czy jest szansa ze z tego nam sie nowy narybek znajdzie.
IMO jest sens - praktycznie w kazdym liceum znajdziesz dzieciaki interesujace sie fantastyka (podstawowki odpadaja z wzgledow wiadomych, gimnazja raczej tez). Wystarczy plakaty rozkleic we wszystkich placowkach w miescie, sale zalatwic, i zaryzykowac.

Awatar użytkownika
Astragoth

Post autor: Astragoth »

a w szkole nikogo nie masz? zawsze jest pare osób...

ja bym obrał kierunek na WCM, Faber, Cytadela, Morion....
i co sobote grał... pozatym mamy taki dział jak ustawki...
inna sprawa że masz troszke daleko do centrum...
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Najlepiej jakbyś namówił jakiś kolegów do zobaczenia bitwy gdziegolwiek. Być może się przekonają i zaczną grać. Nie musisz konkretnie ty grać, chodzi o to aby zobaczyli o co w tym chodzi. :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a bitwe najlepiej zobaczyc na jakims turnieju.. na wiekszosc turnieji wstep dla ogladajacych jest darmowy :)..
poza tym bitwy sa czesto rozgrywane w skelpach - mozna przyjsc i sie przyjrzec :) - z tym to nie widze zadnego problemu..

chyba ze chcesz zorganizowac jakos srodowisko w swoim miejscu.. to jak najbardziej mozna zrobic bitwe pokazowa.. a do pomocy poprosic nawet kogos z tego forum... moze sie nakloni by ci pomoc i zagra z Toba bitwe.. Trzeba tylko dobrze to rozreklamowac w okolicy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Tylko ze bitwy na turniejach sa zwykle strasznie dlugie dla osoby postronnej - i moga znudzic, co da efekt przeciwny do zamierzonego

Powiem tak - 40min autobusem od domu mam Barda. tam moge sobie spokojnie pograc z ludzmi z okolicy. Ale tez boli mnie troche fakt, ze w moim miescie gra pozamna tylko jedna osoba.
I jak sie uda wszystko (obecnie chcemy w bibliotece zalatwic miejsce dla klubu, a takze z UM kase na makiety i blaty:P) - to aktywnie sprobujemy robic pokazy po okolicznych szkolach/domach mlodziezowych itd.

Najblizsza 'pokazowke' mam zaplanowana na za tydzien - doszlismy z kolega do wniosku (on gra dwarfami, ja OnG) ze dobrym formatem jest 800pkt - daje mozliwosc wystawienia oddzialow do close combatu, strzelania, machin, a takze innych zabawek typu gyrocopter.
Wazne jest, zeby nie dublowac oddzialow - w pokazowce nie chodzi nam o wynik, tylko o zaprezentowanie roznorodnosci postronnym. No i nie ukrywajmy: wszystkie modele powinny byc ppomalowane, z podstawkami itd - to robi naprawde sporo wieksze wrazenie.

No i - bitwa nie powinna trwac dluzej niz ok 45-60minut. Bo potem moze zaczac byc nuzaca dla gapiow.

Jak sie uda - to wlasnie z wspomnianej ppokazowki za tydzien sprobujemy tez battlereport zrobic (: to wrzuce gdzies tu, o.

Awatar użytkownika
Lukiman

@Kosa:
Jestem z obrzeży wawy, 1km od nieporentu
@TruePunk post 1:
Ale tu chodzi o zespół szkół gimnazjum i podstawówki^^
@Astragoth:
Mówiłem,poza mną i bratem GRA(i to ostatnio prawie wogóle nie)jeden kumpel z którym się pokłuciłem
A do Faberów mam strasznie daleko:/Rozumiem raz w miesiącu się z kimś umówić i tam pojechać ale niebęde co sobote tracił 3h na podróż w tą i spowrotem
@Husiat:
Niebęde zabierał grupy 10-20 osób do Faberów(1.5h drogi autobusem) żeby zobaczyli jak ktoś gra,a w okolicy chyba niema wogóle turniejów:/
@Asassello:
To co wyżej
A co do partnera:wątpie czy ktośz tąd by chciał ze mną taką pokazówke strzelić
@TruePunk post 2:
800pkt może być faktycznie niezłe, choć ja bym się o 1000 pokusił szczerze mówiąc:PSzkoda tylko że na te punkty niemożna grać na Lord&Drag bo to by napewno przyciągneło sporo osób(kto nielubi smoków??)
No i będzie ten problem który mają prawie wszyscy:malowanie
ja poprostu obrzydliwie maluje
I fajnie by było jakbyś wrzócił tego battle reporta

Awatar użytkownika
Lukiman

Mój pierwszy w życiu duble post :P

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

@TruePunk:
Nie wiem o co chodzi z tym, że podstawówka i gimnazjum nie wchodzi w grę ja chodzę do 3 gimnazjum i z czterema kumplami z okolicy gram, a nawet jeszcze jeden kolo się znajdzie i możemy prawie codziennie grać jeżeli są jakieś ferie, czy coś takiego. Jeśli myślisz ,że dzieci są mało kumate to sie mylisz chyba, że jakiś wyjątek ze mnie :roll: , a moze inny jestem, nie wiem.
Ja bym polecal WCM, ale tez daleko.
PS. nie masz jakichś dobrych kolegów, którzy interesują sie fantastyką lub cos w tym stylu?
Pozdr!!

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

odstawowka i gimnazjum to jeszcze wiek ze zabiera sie do wszystkich hobby w ktore bawia sie kumple....nas tez byla 6osob grajacych w lotra..pozniej pokruszylismy sie...weszla 40stka <1os.> i ja na wfb przeszedlem wiec nie mozna pokazac tego dzieciakom z podstawowki...ale IMHO w gimnazjum mozna z powodzeniem:D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Kędzierson mylisz się, nie ma to jak prawie nóweczki figureczk iza pół ceny :D wiec dawać to jak najmłodszym ;) :P
F.N.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

U mnie, i w podstawówce uważali i w gimnazjum uważają że wfb itp. to strata czas, a przede wszystkim pieniędzy. Życie jest brutalne :(

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Wiadomo, lepiej siedzieć z ziomalami pod blokiem i rajać blanciory joł

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Niby mają rację bo tanie to to nie jest :roll:

A co do gimnazjum a gracze uważam że większość graczy zaczyna z WFB właśnie w czasach gimnazjum/ rzadziej liceum :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

joł, czasam ijest fajnie
joł
:P
F.N.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Wiadomo, lepiej siedzieć z ziomalami pod blokiem i rajać blanciory joł
O dokładnie! 8)
Kiedyś się mnie kumpel w gim. zapytał, po co na to tyle siana przepier****m, a ja się zapytałem co on by z tą kasą zrobił. A on na to: Przejarałbym!
Oni też myślą, że całe siano na to się prze****dala :D .
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

1km od Nieporętu?
Człowieku to obok Ciebie mieszka kupa graczy, ja i mój brat mamy do Nieporętu może 6km, Stasiek ma jeszcze bliżej, mój brat cioteczny może 4km. Niewspominając w ogóle o Legionowie całym.
Wal do MOKu w Legionowie z kumplami w jakiś piątek koło 17, tylko wcześniej się zapytaj czy ktoś będzie grał i czy MOK udostępni na pewno sale (czasem cuda robią).
W miniony piątek graliśmy w 4 i ludzie sami przychodzili popatrzeć.

Awatar użytkownika
Lukiman

Szczur:
O.0??
Jaja se robisz nie??
Gdzie na tym zadupiu ktokolwiek gra w Warmłotka??Ty weź mi powiedz^^

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Grabina, Szamocin (wzdłóż Płochocińskiej) i Michałów-Reginów.
Już nie wspomne o tym że Legionowo jeszcze do nie dawna Legionowo było największym skupiskiem graczy WFB w Polsce :D

ODPOWIEDZ