kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
co to jest "caddy" ?
byc może moje pytanie jest głupie ale w wielu postach przewija sie to określenie a nie mogę rozczaszkować o co chodzi
byc może moje pytanie jest głupie ale w wielu postach przewija sie to określenie a nie mogę rozczaszkować o co chodzi
Jeśli do oddziału goblinów wsadzę orka, który nie będzie generałem armi tylko zwykłym bohaterem, to czy ten oddział może korzystać z ZP orka??? Podejrzewam, że tak ale muszę się upewnić.
Rydwan nie może maszerować, ale kiedy szarżuje może wykonać ruch o podwójnej odległości???
Rydwan nie może maszerować, ale kiedy szarżuje może wykonać ruch o podwójnej odległości???
- Corvus Albus
- Kretozord
Tak w czasie szarży rydwan wykonuje podwojony ruch.
- Corvus Albus
- Kretozord
możesz ustawiać jak chcesz, poza tym jeśli chodzi Ci o scoutów, to rozstawiasz ich na końcu i możesz ustawić 10 cali od przeciwnika pod warunkiem, że ich nie widzi żadna jego jednostka.
I musi być za terenem, niekoniecznie blokującym LoSCorvus Albus pisze:możesz ustawiać jak chcesz, poza tym jeśli chodzi Ci o scoutów, to rozstawiasz ich na końcu i możesz ustawić 10 cali od przeciwnika pod warunkiem, że ich nie widzi żadna jego jednostka.
raczej nie za tylko w terenieMike pisze:I musi być za terenem, niekoniecznie blokującym LoSCorvus Albus pisze:możesz ustawiać jak chcesz, poza tym jeśli chodzi Ci o scoutów, to rozstawiasz ich na końcu i możesz ustawić 10 cali od przeciwnika pod warunkiem, że ich nie widzi żadna jego jednostka.
behind or in interposing terrain...Crom pisze: raczej nie za tylko w terenie