Khorne Daemonic Legion na 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Khorne Daemonic Legion na 1350

Post autor: Necro »

Ostatnio mi się trochę nudzi i staram się znaleźć sobie kolejną armię nadającą się w całości do skonwertowania. A jako, że całkiem lubię Chaos (i oryginalne pomysły) to postanowiłem sobie zrobić Daemonic Legion. A dokładniej coś takiego:
1 Exalted Daemon @ 305 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; General
Diabolic Splendour [20]
Armour of Khorne [25]

16 Bloodletters @ 277 Pts Standard; Musician

10 Bloodletters @ 181 Pts Standard; Musician

5 Flesh Hounds of Khorne @ 80 Pts

5 Flesh Hounds of Khorne @ 80 Pts

3 Bloodcrushers @ 240 Pts

1 Chariot of Khorne @ 190 Pts
2 Juggernauts of Khorne

Casting Pool: 2

Dispel Pool: 3

Models in Army: 41

Total Army Cost: 1353

Co o tym myślicie? Nadawałoby się cokolwiek do grania, czy raczej nie bardzo? A i jeszcze tyle ode mnie, zastanawiam się nad ograniczeniem Bloodletterów i zwiększeniem piesków oraz Bloodcrusherów.

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

konwertowania? no nie wiem w sumie to masa Bloodlettersów...
cala armia na czerwono:) i bedzie to wyglądało pewnie tak:
http://www.thedaemoniclegion.com/hobbyarticles.htm

co do grania, oj ciężko bedzie, ale to wina Khorna - wszystko masz na frenzy, brak strzelania, brak czarów... jak nie dojdziesz to krucho, a mova jakiegoś genialnego nie masz... jednostki Korne ma monotonne, wyobraź sobie swoja armie na 2000...

sorry za przypadkowe zniechęcenie :wink: ja tez sie zastanawiam nad 2 armia i właśnie odpadły wszystkie oprócz demonów:D
i siedze od tygodnia i myśle..... z powodów wyżej opisanych Khorne odpadł mimo świetnych figsów... ten Krwiopijca... mniam...

staneło na Tzeentchu, tyle że te wszystkie armie wygladaja podobnie...
ale myśle że ciekawsza gra by była tym:
http://www.warmongerclub.com/articles/m ... ingers.htm
niż Khornem
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Nie taka znowu masa Bloodletterów, poza tym ja bym ich robił z Gorów. A poza tym myślę jeszcze nad Nurglem. :wink:

ODPOWIEDZ