Bone Gigant vs. Gigant DoW
Moderator: Shino
Bone Gigant vs. Gigant DoW
Wiadomo jakie ktory ma zalety ale chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was testowal juz tego DoW ??
Jak wam sie spisywal no i ktory waszym zdaniem lepszy ??
Jak wam sie spisywal no i ktory waszym zdaniem lepszy ??
Czy lepszy to bym polemizowal ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
dla mnie sa wyrownane :
Bone Gigant :
-sejw 3+ (to nie byle co gralem kilka razy z Lizakami na 2 takich panach i nie zeszli mi przez 6 tur
:D)
-Mozesz leczyc\popychac (szarza na 18 cali ?? miodne
)
-w szarzy przy odpowiednich rzutach robi sieczke (mi zabil np: sauruskiego veterana - Bsb [1+ sv. i ward
] dostal 9 czy 10 atakow z sila 6 i poszedl spac
:D:D)
-klimat (fajnie sie w armii prezentuje ,a 2 to juz wogule
)
DoW Gigant :
-troszke tanszy (ale nieduzo)
-w HtH robi zazwyczaj wiecej chociaz tez wymaga farta w kostach![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-mniej klimatyczny![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-ma I 3 !!!! co przy Pitce robi WIELKA roznice (niezapomne jak moj gigant na 2+ schodzil z pola
:D:D)
Generalnie nie gralem jeszcze DoW ale nasz TK mi sie sprawdza![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wiadomo raz sie ma lepsze rzuty raz gorsze ale suma sumarum wychodzi na plus (czasem na duzy +
:D).
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
dla mnie sa wyrownane :
Bone Gigant :
-sejw 3+ (to nie byle co gralem kilka razy z Lizakami na 2 takich panach i nie zeszli mi przez 6 tur
-Mozesz leczyc\popychac (szarza na 18 cali ?? miodne
-w szarzy przy odpowiednich rzutach robi sieczke (mi zabil np: sauruskiego veterana - Bsb [1+ sv. i ward
-klimat (fajnie sie w armii prezentuje ,a 2 to juz wogule
DoW Gigant :
-troszke tanszy (ale nieduzo)
-w HtH robi zazwyczaj wiecej chociaz tez wymaga farta w kostach
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-mniej klimatyczny
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
-ma I 3 !!!! co przy Pitce robi WIELKA roznice (niezapomne jak moj gigant na 2+ schodzil z pola
Generalnie nie gralem jeszcze DoW ale nasz TK mi sie sprawdza
Wiadomo raz sie ma lepsze rzuty raz gorsze ale suma sumarum wychodzi na plus (czasem na duzy +
ja gram OnG - i gdybym mial wybor to bez chwili namyslu bym bonusia bral (:
d;a twojej armii lepszy jest dowowski
i tak nie popchniesz gnormalnego a dow jest:
szybszy
nie sypie sie i do tego ustoi breaka
zadaje statystycznie wiecej ran przy przeciwnikach z ws3+ (z ws2 nie pamietam a liczyc mi sie nie chce)
bon ma takie plusy:
zabije maga (swietny plus.. kto szarzuje 220 punktami zeby zabic maga)
ma sejwa
leczy sie i popycha
i tak nie popchniesz gnormalnego a dow jest:
szybszy
nie sypie sie i do tego ustoi breaka
zadaje statystycznie wiecej ran przy przeciwnikach z ws3+ (z ws2 nie pamietam a liczyc mi sie nie chce)
bon ma takie plusy:
zabije maga (swietny plus.. kto szarzuje 220 punktami zeby zabic maga)
ma sejwa
leczy sie i popycha
Grałem na paroowce, niemożna było powtarzać rarów, to wzięłem jednego gigsona z DoW, a drugiego bone. Bone lepiej się sprawdzał.
Oba maja swoje wady i zalety. Szczerze mowiac nie potrafilbym wybrac ktory lepszy. Jedno tylko co zauwazylem grajac przez ostatnich pare miesiecy na DoW, to ze wcale nie jest w HtH taki wymiatajacy. Jesli wpadnie w klocek to potrzebuje zwykle paru ladnych tur zeby go zlamac (albo sam w tym czasie zostanie zabity). Bo tak naprawde to dobry jest tylko jesli wyrzuci skakanie. Kazdy inny wynik jest o kant dupe rozbic (choc krzyczenie zwykle tez jest ok, ale nie na wszystko).
- Shakin' Dudi
- Masakrator
ja dam najprostrzy przykład: gramy z lizardami...który gigant przeżyje? ;]
jak pisalem mnie nasz nie ginal-sejw 3+ (to nie byle co gralem kilka razy z Lizakami na 2 takich panach i nie zeszli mi przez 6 tur Very HappyVery Happy)
Wlasnie nie wszyscy grają lizakami, a giganta TK nawet mozna zapluc z powodzeniem, też da rade, ale mimo wszystko Bone G. jest IMO lepszy, nie walnie nam jakiegos glupstwa w kluczowym momencie, a kościak moze ostro
pojechac wroga i wiadomo co zrobi, mozemy najwyzej spieprzyć rzuty.
Pozdr!!
pojechac wroga i wiadomo co zrobi, mozemy najwyzej spieprzyć rzuty.
Pozdr!!
nie no jak gralem z VC to bone gigant kosil az miloa teraz z vc ktory jest lepszy? Rolling Eyes
- Shakin' Dudi
- Masakrator
z bretą i ten i ten daje rade, z VC i ten i ten daje rade (tylko do innych celów służą)
a z lizardami to nasz gigus wypada znaaaacznie lepiej![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
a z lizardami to nasz gigus wypada znaaaacznie lepiej
nie zgodze sie... nasz gigus nie wytrzyma szarzy bk... normalny spokojnie ja przetrzymuje... (jesli nie ma hero.. jak jest to juz troche gorzej ale nadal powinien ustac)Shakin' Dudi pisze:z bretą i ten i ten daje rade, z VC i ten i ten daje rade (tylko do innych celów służą)
z bretka jest podobnie... i tak sejva juz nie ma w zasadzie...
z imperium zwykly gigant wiecej moze zrobic
z tk tez zwykly gigant jest grozniejszy
a przedewszystkim szybszy jesli nie masz magii zeby go popchnac...
-
- Warzywo
Moj kolega zbiera OnG i zawsze się kłocimy który jest lepszy. Moim zdaniem ogólnie chyba ten zwyczajny, żywy gigant więcej zabija i może spokojnie przetrzymac klocek na klatę a czasem i go zbrejkowac. Z łatwością zabija wszystkie potwory, rydwany i tego typu rzeczy a przede wszystkim nie sypie się!!
Jednak jeśli zastanawiamy się który gigant jest lepszy w armii TK no to odpowiedź jest oczywista. Nasz poczciwy grubasek nic nie skorzysta z ultra poteznej magii. Nie uleczymy go ani nie popchcniemy a to są chyba największe zalety naszego giganta.
Oczywiście gigant Tk w armii TK jest 100 x bardziej klimatyczny
.
Jednak jeśli zastanawiamy się który gigant jest lepszy w armii TK no to odpowiedź jest oczywista. Nasz poczciwy grubasek nic nie skorzysta z ultra poteznej magii. Nie uleczymy go ani nie popchcniemy a to są chyba największe zalety naszego giganta.
Oczywiście gigant Tk w armii TK jest 100 x bardziej klimatyczny
powoli przekonuje sie do bardziej uniwersalnej rozpy (czyt. wiecej magii
) i bardziej spisuje sie TK-owy . W ostatniej bitwie wpadl z popychaczki w klocek 10 jazdy Empire plus chariot + king i ..........
Generalnie TK jest lepszy szczegolnie w typowej rozpie khemrii gdzie jest sporo magii![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Generalnie TK jest lepszy szczegolnie w typowej rozpie khemrii gdzie jest sporo magii
Czy mógłby ktoś podać mi linka albo napisać specjalne ataki oraz cene pkt giganta DoW i link do opcji bone giganta? Pozdr