Przelew do GB. Co wybrać?/Allekarta?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Przelew do GB. Co wybrać?/Allekarta?
Elo,
Czy są tutaj jacyś weterani, którzy wiedzą co nieco o przelewach kasy do GB?
Chcę kupić parę rzeczy w Maelu, ale niestety nie mam konta w polecanym przez większość WBK. Myślałem o jakimś Paypalu, albo moneybookers, ale nie wiem ile to jest warte...
Najbardziej odpowiadałby mi przelew w banku bez prowizji rzędu 30 zł O.o
Myślałem też nad założeniem allekarty(wraz z nią miałbym konto w WBK i być może mój dylemat byłby rozstrzygnięty, ale nei chcę się wiązać umową na 2 lub 4 lata dla paru transakcji). Używa ktoś tego ustrojstwa? Opłaca się w to bawić, czy lepiej dać sobie spokój?
Pozdro i z góry dzięki za rady.
Czy są tutaj jacyś weterani, którzy wiedzą co nieco o przelewach kasy do GB?
Chcę kupić parę rzeczy w Maelu, ale niestety nie mam konta w polecanym przez większość WBK. Myślałem o jakimś Paypalu, albo moneybookers, ale nie wiem ile to jest warte...
Najbardziej odpowiadałby mi przelew w banku bez prowizji rzędu 30 zł O.o
Myślałem też nad założeniem allekarty(wraz z nią miałbym konto w WBK i być może mój dylemat byłby rozstrzygnięty, ale nei chcę się wiązać umową na 2 lub 4 lata dla paru transakcji). Używa ktoś tego ustrojstwa? Opłaca się w to bawić, czy lepiej dać sobie spokój?
Pozdro i z góry dzięki za rady.
Żeby przelewać pieniądze przez PayPal i tak musisz mieć kartę kredytową, więc to nie jest rozwiązanie w Twoim przypadku. Jak dla mnie konto walutowe w funtach w WBK to najlepsza opcja. Konto takie masz przez rok za darmo i nie musisz potem przedłużać umowy, więc po roku możesz się go pozbyć, jeśli nie będziesz już potrzebował.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
Ja zamówiłem sobie wirtualną kredytówkę do transakcji internetowych w mbanku i dziś wieczorem sprawdzę, jak to działa (zamawiać będę w maelstrom). Karta ta ma ten plus, że masz wydzielone konto na transakcje zagraniczne, więc nie ma szans, by ktoś w jakikolwiek sposób ogołocił Ci konto podstawowe, poza tym nie łączy się to z żadną specjalną umową, bo to nie jest zwyczajna kredytówka, a jedynie numer i data ważności, a co się z tym łączy nie musisz się legitymować jakimikolwiek dochodami.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ja mam zwykłego Electrona z Inteligo i działał mi zarówno PayPal jak i wszelakie transakcje internetowe, na matki Electrona tez sobie bilet lotniczy kiedyś przez neta kupiłem, więc nie jest wymagana karta kredytowa ale starczy dobra zwykła.Hrabia pisze:Żeby przelewać pieniądze przez PayPal i tak musisz mieć kartę kredytową...
A licky boom boom down!!!
- Tiger Brown
- Kradziej
Tak jak Bartek, mam od lat Visę Electron z Intelligo; płaciłem nią już wiele razy w e-sklepach w UK i w Stanach; konto w złotówkach, bank sam przelicza na walutę sklepu. Karta jest debetowa, więc jak ktoś przejmie dane, to najwyżej wypłucze do wysokości salda, a trzymam tam tylko tyle ile planuję akurat wydać na zakupy.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Rzeczywiście zastosowałem tutaj zbytnie uproszczenie Ale nie wszystkimi Electronami można płacić przez neta.b_sk pisze:Ja mam zwykłego Electrona z Inteligo i działał mi zarówno PayPal jak i wszelakie transakcje internetowe, na matki Electrona tez sobie bilet lotniczy kiedyś przez neta kupiłem, więc nie jest wymagana karta kredytowa ale starczy dobra zwykła.
Ostatnio zmieniony 1 sie 2008, o 19:00 przez Hrabia, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaszłyszane na jakimś turnieju:
- Twój WS?
- Tak
dzisiaj byłem w odziałach mbanku i bzwbk. Dowiedziałem się, że nie ma opcji by przelew zagraniczny z jakiegokolwiek konta był tańszy niż w mbanku 20 pln, a w bzwbk 9,50. . . . więc trochę dziwi mnie to, że niektórzy piszą o groszowych przelewach rzędu 0,25% wartości przelewu np. w mbanku. Tak 0,25%, ale minimum 20pln. I tak jest na 100%.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska