Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
a czy gdzieś przy BM napisali, że jest two hand weapons ?? to że coś ma 2 hand weapony, to nie znaczy, że ma się od razu +1 A - musi to być wyraźnie zaznaczone poprzez odwołanie do RB i "two hand weapons".KreoL pisze:niech będzie i analogia z podpunktów ekwipunku:
Harpie 2A - szpony (hand weapon)
wicze 1A - two hand weapons
beastmasterzy 2A - each are armed with a scourage and a hw <nie ma tego w 2 podpunktach jak w pozostałych przypadkach, pozostałe jednostki posiadające GW,halabardy itp mają w osobnym punkcie hw i jak by ne było w jednym kropku mają 2 hand wepony>
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Przypomnę pytania które padły już wcześniej ale nie widzę odpowiedzi na nie a wydaje mi się że są istotne:
1. czy czarodziejka będąca w walce może czarować normalnie jeśli posiada familiara rozpatrując zasięg i los od niego?
2. jak ma się blade wind do latarki skavenów?
3. jak w ogóle ma się blade wind do maszyn i ich obsługi, jeśli są to ataki wręcz z dodatkową notatką o max 1 ataku w czempiona i bohaterów, to czy mogę zadeklarować wszystkie ataki w obsługę nie ruszając maszyny?
1. czy czarodziejka będąca w walce może czarować normalnie jeśli posiada familiara rozpatrując zasięg i los od niego?
2. jak ma się blade wind do latarki skavenów?
3. jak w ogóle ma się blade wind do maszyn i ich obsługi, jeśli są to ataki wręcz z dodatkową notatką o max 1 ataku w czempiona i bohaterów, to czy mogę zadeklarować wszystkie ataki w obsługę nie ruszając maszyny?
Ostatnio zmieniony 2 sie 2008, o 21:49 przez hypnotic, łącznie zmieniany 1 raz.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ja przyznam, że po wysłuchaniu argumentów i dokładnym przeczytaniu RB w kwestii 2hw skłaniam się do opcji, że BM scourge+hw = 2hw.
Ależ oczywiście, że to to samo. Mamy nową edycję i nowe kodeksy.że coś ma 2 hand weapony, to nie znaczy, że ma się od razu +1 A
A odpowiedzi na te te pytania są na tyle oczywiste, ze nie bardzo jest o czym gadać.
1. Przeczytac kodeks DE
2. Przeczytać kodeks skavenów
3. Zajrzeć w głosowanie na temat DE
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
a czemu niby - możesz mnie oświecić ?? może czegoś nie wiemBarbarossa pisze:Ja przyznam, że po wysłuchaniu argumentów i dokładnym przeczytaniu RB w kwestii 2hw skłaniam się do opcji, że BM scourge+hw = 2hw.
Draconis - FOR EVER !!!
Ale to są pytania o niejasne zasady - nie ma tutaj co cytować podręczników.ale niestety nie posiadajac jeszcze booka DE, czyli takze kompletnego opisu zaklecia bladewind nie moge sobie na nie odpowiedziec sam
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Uważam, że taka interpretacja Bladewinda, że heros na smoku dajmy na to może dostać max 1 ranę, to nadinterpretacja - zgodzę się z jankielem: pojedynczy heros, czy to solo, czy na mouncie to już sam z siebie unit, więc może dostać pełną pulę. Natomiast jakikolwiek heros w oddziale może zebrać rzeczywiście tylko ten 1 hit.Szafa84 pisze:To że heros jest unitem nie powoduje że przestaje byc herosem w unicie, a tu wyrażnie pisze że moze dostac tylko jednego hita, bez zaznaczenia czy jak jest sam czy z kolegami.
Draconis - FOR EVER !!!
czy hate De dziala na hajelfickie orzelki, smoki i gryfy?
wydaje mi się, że nie gdyż przykladowo zasada specjalna elfów, która pozwala na przerzucenie nieudanych testów psychologicznych w walce z mrocznymi nie dziala na te wyżej wymienione jednostki.
i jeszcze jedno, moze nie na temat ale zapytam od razu: jak rozpatruje się armour save white lionów przeciwko kużni? Dostają hity z silą 5 czy z silą 3? Wydaje mi się, że 3, gdyż lion cloak nie chroni przed magicznymi rzeczami...
wydaje mi się, że nie gdyż przykladowo zasada specjalna elfów, która pozwala na przerzucenie nieudanych testów psychologicznych w walce z mrocznymi nie dziala na te wyżej wymienione jednostki.
i jeszcze jedno, moze nie na temat ale zapytam od razu: jak rozpatruje się armour save white lionów przeciwko kużni? Dostają hity z silą 5 czy z silą 3? Wydaje mi się, że 3, gdyż lion cloak nie chroni przed magicznymi rzeczami...
Normalny Hate działa, czyli nie ten kontynuowany związany tylko z HE
Jeżeli lion cloak nie chroni przed magicznymi pociskami, wtedy naturalnie niższa siła
Jeżeli lion cloak nie chroni przed magicznymi pociskami, wtedy naturalnie niższa siła
Berik ze słowackiego forum, o nowych planach wydawniczych GW pisze:10 plastovych idiotov za 25 libier, to nie je to krasa?
Ethernal hatred działa na smoki i orzełki. Doczytałem to ostatnio i jest tam zapis podobny do tego w booku HE "when fighting against High Elf army". Też byłem przekonany, że działa tylko na elfy, a okazało się, że dziala, gdy walczy się z armią HE.
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
Ja mam takie małe pytanko - dlaczego Asassin może używać przy gwiazdkach (throwing weapon) poisonów, skoro w tabelce ma zaznaczone "poisoned attacks (hand weapon, handbow)" a "specjalne poisony" po prostu zastępują zwykłe zasady poisone'a (autowoundzenie na 6), czyli ja to rozumiałem - masz inne działanie, ale nadal poison tylko na handbow i handweapon.
- Oni No Maćko
- Chuck Norris
ok, dzięki za wyjaśnienie.