Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
A ja mam pytanie, jak działają siatkarze w starciu ze Slayerami? Slayerzy zrównują swoją siłę do wytrzymałości przeciwnika, a -1 do siły dotyczy bazowej siły czy siły uzyskanej poprzez zasade?
No właśnie o to chodzi od której siły się odejmuje. Bo tak jak piszesz odejmują i zostaje im 2 siły ale mają zasadę że ich siła wzrasta do T przeciwnika czyli znowu mają 3 siły. A np. gobosy z trolem walcza ze slayerami (2reczne bronie). Siła slayerow bijacych w trola wzrasta do 4. Czy sieci odejmuja od uzyskanej siły czy od bazowej? Jak od bazowej to rozumiem że sieci nie dzialaja bo slayerzy i tak podwyższą sobie siłe do T przeciwnika.
1.No tak spada do 2.Charki pisze:Siatki leca na poczatku fazy walki i wtedy slayerom sila spada do 2. Wybror broni przez slayow jest juz podczas rozgrywania walki i wtedy, sila im sie zrownoje z T przeciwika.
2.Potem wybierają
a)Great Weapon czyli mają tej siły 4
b)dwie ręczne bronie i z siły 2 rośnie im siła do 3 (3T gobasów) czyli nic sie nie dzieje
EDIT: Miałeś racje Charki. Zobaczyłem w zasady i siła krasnali wzrasta podczas rzucania na zranienie, nie na początku walki. Czy siatki ogólnie g.. dają jeżeli gracz dwarficki wybierze dwie ręczne bronie... Siatki pomogą jedynie jeżeli będzie miał GW i Giant Slayerów w oddziale (bo mają 4S).