Ladry- czyli jak ustroić konie?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Ladry- czyli jak ustroić konie?
Już od baardzo dłuższego czasu chodzi mi po głowie idea podorabiania ladr konnym. Próbowałem wycinać coś z materiału. Niestety strzępiło się i trudno było to usztywnić i jednocześnie nadać odpowiedni kształt, aby nie wyglądało jak płachta blachy... Jakieś pomysły? 

Ostatnio zmieniony 3 sie 2008, o 22:11 przez Guard, łącznie zmieniany 1 raz.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$
Ladry, tam nie ma "n". To nie landrynki! 

Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Kropierz 

zwracam honor moja wina
wlasnie przeczytalem historii powszechnej
"... na kolczugi zaczęto nakładac tuniki, a na chełmy- husty zwane larBami(wydaje mi sie ze stad mi sie to pomylilo
). Konie rycerskie okrywane były tzw. kropierzem czyli specjalnymi kapami ze skóry bądz SUKNA WZMOCNIONEGO METALOWYMI PŁYTAMI CZY TEŻ KOLCZUGĄ..."

"... na kolczugi zaczęto nakładac tuniki, a na chełmy- husty zwane larBami(wydaje mi sie ze stad mi sie to pomylilo