Wypatrzenie zasad = granie inaczej niż chce twórca owych zasad - w przypadku steam tanka - z połową ptk za 50% W i z ASF LS wyraźnie jak się okazało wypatrzyło zasadygdyz nasze uscislenia nie wypaczaja tak zasad....
Nie porównuj zmiany w MoHW do ASF - tam ktoś się za głowę złapał i uznał że to przegięte i zmienił - w przypadku ASF - kolejność inicjatywy postulowało 80% środowiska ... Akurat Polskie 20% które broniło w waszym rozumieniu RAI się przejechało - to wszystko ... ale żeby zamiast atakować przyznać się do bardzo poważnego błędu trzeba mieć c h a r a k t e rto z moonstonem tez bylo oczywiste i tylko wyjasnieniem dla glupich...
Skoro nie rozumiesz przekazu w języku ojczystym to po co się bierzesz za próby rozumienia w języku obcym ?co to ma udowadniac? bo jakos nie rozumiem przekazu
To nic nie ma udowodnić - tylko pokazać że niektórzy traktują wasze uściślenia jako ostateczną instancję - z góry narzucony zbiór poprawek które oddają to co GW miało w zamierzeniach - To czy tak jest czy nie to personalna sprawa każdego gracza - jeśli organizator turnieju pisze że uściślenia LS obowiązują to zapisując się na turniej każdy się pod tą wiedzą podpisuje - natomiast w przypadku pick up game - nie działają one z automatu - gdyż jak w przypadku ASF - robicie raczej RAI a nie RAW i coraz mniej trafiacie w FAQ - zobaczymy jak będzie z DL
Wizja LS - a nie wizją - proponuje krótki kurs Logiki - jest to wasza wizja - 5 osobowa - a to czy ktoś się z nią zgodzi czy nie zależy od niego - w świetle jaskrawej pomyłki z ASF i np woundami do steamtanka poddaje klarowność tej wizji pod wątpliwość.nie. wizja ls i iscislen jest ujednolicenie sposobu interpretacji zadsad, ktore mozna interpretowac dwojako lub zasady nie sa opisane.
Nom ja się chętnie przyjrzę podaj mi linka do stronki z oficjalnymi uściśleniami niemieckimi - chętnie poprzeglądam.nie lepiej jakbys sie zainteresowal jak wyglada wfb w innych krajach zanim cos takiego zaqczniesz mowic? spojzyj na wfb w niemczech, danii na przyklad... zreszta nie tylko tam...
Zasady gry to zasady gry - jeśli robicie z wfb sport i zawody to jakim prawem kwestionujesz poprawność zasad ? To tak jakby piłkarz stwierdził że nie będzie grał na spalone bo mu się nie chce wracać - organizatorzy turnieju się dogadali i ognia ... Ręce ci naturalnie mają prawo opadać - napisz PM to polecę ci jakieś maściJeżeli uważasz, że GW wydaje super zasady, bez luk, a wydawanie FAQów do FAQów i Errat do Errat to tylko uświadamianie graczy, że jednak źle zrozumieli cosik z nich, to tylko mi ręce opadają.
Prostuje bo kolega albo sieje propagandę albo sam jest w temacie mniej niż ja - do pana Alessio napisało DW council ... i "podobno" otrzymało odpowiedź - na żadnej oficjalnej stronie - np forum na stronce GW Alessio nic nie potwierdził - podobno taki mail przyszedł - Ale nikt nie jest w stanie tego zweryfikować - Juz w tedy zaczeła się lawina komentarzy na forach - nawet na z gruntu plotkarskim warseerze - ludzie zarzucali DW że coś kombinują ... Przeprowadzono logiczne wywody - pokazujące że wedle RAW nawet po FAQ gra się z inicjatywą. Naturalnie DW też nie powie teraz - ok spapraliśmy - będziemy się bardziej starać tylko odwracają kota ogonem.Przypominam, bo widzę, że kolega nie w temacie - z ASF grało się wg. uściśleń tak jak jeszcze niedawno głównie z racji tego, że parę osób zapytało Alessia Cavatore jak to traktować.
Szczytem Arogancji jest natomiast pisać że zasady się prostuje a tak naprawdę zmieniać je w sposób przez autorów nie zamierzonyNaprawdę szczytem taktycznego geniuszu było rzucanie kostką kto ma atakować 1szy - czy Swordmasterzy szarżujący w Spearmanów czy też Spearmeni - WOW
Ku klarowności - nie mam ochoty się z kimś spierać kłócić itd - wyrażam swoje stanowisko. Moje subiektywne i możliwie błędne.
Pozdrawiam