Figartes - prace od Kuczek & Szary
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Oddział 15 Swordmasterów z Armii Lothernu. Każdy regiment w tej armii powiązany jest ze zwierzęciem, dla tego wybrałem pumę. Chciałem wybrać zwierzaka najlepiej pasującego do cech swordmasterów - ich niezwykłej ostrości i zabójczej szybkości.
Sztandar i wzór na płaszczu są ręcznie malowane.
Szczerze mówiąc, to nie jestem zbyt zadowolony ze strony z mieczem. Kompozycję całkiem zawaliłem...
Samo malowanie oparte jest na typowym malowaniu GW.
Są to figurki "tabletop" (tzn. z przeznaczeniem do grania), może z wyjątkiem sztandaru, z którym się chciałem pobawić (sama puma zajęła mi jakieś 2h).
A oto zdjęcie inspirujące.
Zapraszam do komentowania i oddawania głosów:
http://www.coolminiornot.com/196482
Lothern Cougars
Sztandar i wzór na płaszczu są ręcznie malowane.
Szczerze mówiąc, to nie jestem zbyt zadowolony ze strony z mieczem. Kompozycję całkiem zawaliłem...
Samo malowanie oparte jest na typowym malowaniu GW.
Są to figurki "tabletop" (tzn. z przeznaczeniem do grania), może z wyjątkiem sztandaru, z którym się chciałem pobawić (sama puma zajęła mi jakieś 2h).
A oto zdjęcie inspirujące.
Zapraszam do komentowania i oddawania głosów:
http://www.coolminiornot.com/196482
Lothern Cougars
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, o 11:02 przez Szary, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Super elfy. Nie można się do niczego doczepić nawet
A ja bym powiedział, że miecz jest OK (tylko ostrze wchodzi prosto w rękojeść , a widać, jakie są miecze na figurkach) , natomiast puma ma trochę inne proporcje w stosunku do wzoru z obrazka Wiem też jednak, ile się trzeba namachać nad jednym takim obrazkiem
Poza tym bardzo ładny oddział!
Poza tym bardzo ładny oddział!
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, o 21:04 przez Sławol, łącznie zmieniany 1 raz.
Szary pisze:sama puma zajęła mi jakieś 2h
kurcze szybki jestes ... a puma jest genialna
elfy tez sa swietnie pomalowane
brawo ... calosc fanie sie prezentuje
- Tiger Brown
- Kradziej
Ta puma... Dobry Boże, jak bym chciał umieć tak malować...
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
No sa zapierdzielisci w kosmos i wogule, ale puma to nie czarna przypadkiem jest...? Nie znam sie ale tak mi sie wydaje...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
nie, są też takie pumy i nawet biale są, Irbisy się zwią, wlaśnie Szary, moze na następnym sztandarz rypniesz irbisa?
ogólnie to regiment czadzior
ogólnie to regiment czadzior
Czarne, przynajmniej z pozoru, są pantery, inaczej nazywane lampartami.
To z założenia miała być puma, zwana też kuguarem
To z założenia miała być puma, zwana też kuguarem
Ładny oddział, chociaż bez fajerwerków i, jak sam napisałeś - tabletop, choć dość solidny (poza kilkoma rozlanymi inkami na pancerzach ). Szkoda, że metaliki nie wycieniowane jeszcze trochę. Zgaduję, ze miały być wypolerowane na błysk? Mnie wydają sie trochę płaskie... Na sztandarze natomiast, zamiast miecza, widziałbym tył pumy - z ogonem itd, same poślady. Tylko nie wiem, czy to wypada...
Jakieś jeszcze oddziały będą z Twojej strony?
Jakieś jeszcze oddziały będą z Twojej strony?
z pdoniesionym ogonem do góry
Wypasiona ta puma na sztandarze.
Z zakurzonej szafki tym razem wypadł... ksiądz.
Z założenia miał to być:
- złośliwy imperialny warrior priest
- w kolorach biskupiej purpury i eleganckiego złota
- z elementami żółci pod kątem schematu armii
Kwiatek na sztandarze jest zaczerpnięty z herbu jakiegoś dostojnika kościelnego, zgodnie z życzeniem właściciela.
Na wstędze widnieje napisany gotykiem napis: In ictu oculi finis gloria mundi (w wolnym tłum. "W mgnieniu Oka koniec chwały świata"), co też bylo specjalnym życzeniem zleceniodawcy.
Skrzydła "Śmierci" są inspirowane kolorystyką skrzydeł sępa (takie skojarzenie). Wzór na płaszczu i kropierzu jest freehandem. Podstawka wyrzeźbiona w milipucie.
Całość pomalowana w fioletowej, dominującej tonacji. Użyłem "prawdziwych" metalików.
Miłego oglądania!
Z założenia miał to być:
- złośliwy imperialny warrior priest
- w kolorach biskupiej purpury i eleganckiego złota
- z elementami żółci pod kątem schematu armii
Kwiatek na sztandarze jest zaczerpnięty z herbu jakiegoś dostojnika kościelnego, zgodnie z życzeniem właściciela.
Na wstędze widnieje napisany gotykiem napis: In ictu oculi finis gloria mundi (w wolnym tłum. "W mgnieniu Oka koniec chwały świata"), co też bylo specjalnym życzeniem zleceniodawcy.
Skrzydła "Śmierci" są inspirowane kolorystyką skrzydeł sępa (takie skojarzenie). Wzór na płaszczu i kropierzu jest freehandem. Podstawka wyrzeźbiona w milipucie.
Całość pomalowana w fioletowej, dominującej tonacji. Użyłem "prawdziwych" metalików.
Miłego oglądania!
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, o 11:03 przez Szary, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaprawdę wspaniała praca. Głowa to porostu majstersztyk. Szkoda coś tak pięknego odddać.
- Tiger Brown
- Kradziej
Hehe, Ojciec Dyrektor epoki przedelektrycznej!
Świetna robota. [oklaski]
Świetna robota. [oklaski]
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.