Zamach na GW czy zmiana ekipy

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Mylisz pracę "dla" dużej grupy kapitałowej, z pracą "w" dużej grupie kapitałowej
Niech będzie - pracuję "w".
a decyzję biznesową (po naszemu niech będzie strategiczną) z decyzją jednostkową (taktyczną)
Tak, tak, ale decyzja co do założenia konta ze sztywnym przelicznikiem chyba nie jest decyzją strategiczną, a taktyczną (powiedziałbym nawet, że czysto techniczną). I odpowiada za to raczej pojedyncza osoba (przecież nie ustala się takich pierdół na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, czy nawet zebraniu zarządu), która już dawno powinna poinformować górę, że popełniła błąd.
Choćbym opisał esencje Twoich przekonań to i tak byś się ze mną nie zgodził. Tak dla zasady Bo taki już z Ciebie niezgadzacz
Jak bym się zgadzał, to nie dowiedziałbym się wielu ciekawych rzeczy. A tak, to ja się poniezgadzam, Ty się napiszesz, a ja będe mądrzejszy ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Jankiel pisze:
a decyzję biznesową (po naszemu niech będzie strategiczną) z decyzją jednostkową (taktyczną)
Tak, tak, ale decyzja co do założenia konta ze sztywnym przelicznikiem chyba nie jest decyzją strategiczną, a taktyczną (powiedziałbym nawet, że czysto techniczną). I odpowiada za to raczej pojedyncza osoba (przecież nie ustala się takich pierdół na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, czy nawet zebraniu zarządu), która już dawno powinna poinformować górę, że popełniła błąd.
Ustanowienie konta to jedno a podjęcie decyzji o rozliczeniu z Polską w Złotówkach to drugie...
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

kruti wytłumacz mi dlaczego uwazasz ze gw nie dostaje złotówek z polskich sklepow po przeliczniku 4,08 na swoje konto? Ja uważam ze tak wlasnie jest. Ja nie widze zadnych przeciwskazań zeby GW sobie zbierało złotówki i przelewalo je po kursie dnia do Angli.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Robson pisze:kruti wytłumacz mi dlaczego uwazasz ze gw nie dostaje złotówek z polskich sklepow po przeliczniku 4,08 na swoje konto? Ja uważam ze tak wlasnie jest. Ja nie widze zadnych przeciwskazań zeby GW sobie zbierało złotówki i przelewalo je po kursie dnia do Angli.
Przeciwwskazań nie ma, ale ma taką umowę z Bankiem
Obrazek

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Kruti pisze:ale ma taką umowę z Bankiem
a tak w ogóle to Ty tą umowę na oczy widziałeś czy tylko tak sądzisz ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Pewnie sam ją negocjował, dlatego taki zorientowany ;)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Kokesz pisze:
Kruti pisze:ale ma taką umowę z Bankiem
a tak w ogóle to Ty tą umowę na oczy widziałeś czy tylko tak sądzisz ;)
Panowie - ale wy sobie możecie wierzyć i myśleć co chcecie. Niestety GW jest tak plewnie zarządzaną organizacją, że nie wpadliby na taki wałek. Bardzo bym chciał, żeby mogło się okazać, że to jest tylko kiepski żart. Prawda jednak jest taka, że są to ludzie bez absolutnie żadnego doświadczenia w zarządzaniu strategicznym. Dali się wydymać (właściwie to dali nas wydymać) na takiej umowie bo kompletnie nie przewidzieli jakie może to nieść skutki.

Przyniosło jakie przyniosło. Drastyczny spadek sprzedaży w Polsce i kompletny brak zainteresowania w środowisku + kłopoty finansowe kilku "dystrybutorów".

Przyznalibyście się na ich miejscu ludziom prowadzącym biznes Tu, że muszą pakować walizki bo jesteście debilami? Każdy miałby opory...

Myślę, ze ten watek czas kończyć.
Jankiel pisze:Pewnie sam ją negocjował, dlatego taki zorientowany ;)
Jeżeli nawet to, jak zapewne pamiętasz, ze strony Banku raczej ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Jeżeli nawet to, jak zapewne pamiętasz, ze strony Banku raczej
No ba! Przychodzi pracownik GW z Polski do centrali i mówi:
- Mam kumpla, gra w figurki i pracuje w banku, napisałby dla nas umowę o prowadzenia rachunku w swoim banku.
- Jak gra w figurki, to dawaj go tu.

No i teraz mamy :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Zamówienie złożone. Po dzisiejszych faktach mam nadzieję, że nikt na poczcie nie zbiera dark elfów ;P

Ponoć ginie (czyt. kradną) 200 000 paczek rocznie :|
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Post autor: Zły_Blondyn »

delivery name: Wybździur Bąkołap

house number / name: 90

street name: Ulicowa

town: ???????????

city: Łodzia

county: łodzkie

country: POLAND

postcode: 99-999

Dla przykładowego Wybździura Bąkołapa mieszkającego przy ulicy Ulicowej 90 (domek jednorodzinny) w miescie łodzia w wojewodztwie łodzkiem (w mianowniku łodzkie) z kodem pocztowym 99-999 w kraju Polska. Czy dobrze to zaadresowałem ???? A i ważne pytanie co to ma być "Town"... Nie chcę popełnić błędu dlatego pytam ;p z góry dzięki...

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

dobrze jest.

town zostawiasz puste
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Dzięki ostatnie pytanie gdzie mogę znaleźć issue number, oraz co to są za daty do wypełnienia ??

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

daty: początek i koniec ważności twojej karty.
issue number (numer wydania) jest tylko na niektórych kartach.
zachęcam do lektury poprzednich storn ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Shinue pisze:"issue number" numer wydania. moja karta (visa electron z mbanku tego nie ma)
"security digits" to 3 cyferki po prawej stronie przy pasku na którym podpisujesz kartę
A daty to termin wydania karty (ja go nie mam) oraz data do której karta jest ważna np. 10/09.

EDIT byłeś pierwszy Shinue ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Wielkie dzięki :D... Co do dat to tak podejrzewałem, ale wolałem się upewnić :D. No teraz pozostaje się modlić o szybką i bezpieczną przesyłkę ;d

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

dramat

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

jak długo dochodzą paczki z maelstorma ? Jeśli złożyłem zamówienie we wtorek rychło rano to jest jakaś szansa, że dojdzie w piątek ?

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Szansa zawsze jest ;) Ale raczej nie dojdzie, trzeba liczyć co najmniej tydzień.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Ritchie pisze:jak długo dochodzą paczki z maelstorma ? Jeśli złożyłem zamówienie we wtorek rychło rano to jest jakaś szansa, że dojdzie w piątek ?
obserwuj status twojego zamówienia.
processing - zamówienie jest kompletowane
packing - czeka zapakowane na wysyłkę
dispatched - wysłane

czekasz od 3 do 7 dni jeśli paczka jest już wysłana.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ja mam na razie processing od trzech dni, bo mi muszą demony ściągnąć. W ogóle mają skromne stany magazynowe jak na sklep, w którym niedługo będzie się zaopatrywało pół battlowej polski ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ