Upierdliwe VC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

ja wampirami gram bez regenki na oddziałach w stylu 10 Bk z +1 do hita, czy 6 Bk z podwojeniem US. Daje radę.

Poza tym nie wiem czy wam, ale mi strasznie dobrze sprawdza się BSB wampir ze slomką, bieganiem, flayed hauberkiem, hate'em i +1 do combata. Psy Khorne'a wsysa, aż miło.

Inną opcją jak dla mnie są szkielety z warbannerem. Słabsze w CC od ghuli, ale dają kopa ze wspomagaczem jakimś (choćby 10 ghuli od boku, bądź jakiś wampir w środku)

Sprawdzałem też Black Coucha. W niektórych sytuacjach jest słaby, ale takiedemony maja z nim problem dla przykładu. Albo ugrzęzną na nim psami, lyb innym oddziałem lub muszą poświęcić na niego szachowanie BT/ Heraldem Khorne'a, bo MR(3) bardzo szybko się zdobywa i Tzeenth może possać.

Najbardziej hardcorową opcja jest... 4 Blood Knightów z Hellfire Banner. Najcięższe do poprowadzenia, ale zjadają BT w szarży przy z innym wampirem. ale to dalej 4 woundy za 250 pts ;/... Za to oddział z regenką z nimi ssie na starcie :D:D

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Morrok pisze: Poza tym nie wiem czy wam, ale mi strasznie dobrze sprawdza się BSB wampir ze slomką, bieganiem, flayed hauberkiem, hate'em i +1 do combata. Psy Khorne'a wsysa, aż miło.
Ja bym jednak nie ryzykował takim panem szarży na psy. Mam złe doświadczenia z tym, bo wystarczą niestatystyczne rzuty i lipa

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Przy takim podejsciu to kazda akcja jest zbyt ryzykowa.

Wampir ma przerzuty.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
Ja nadal uważam że bsb khorne>wampiry, chyba że uda się ładnie zakrzyczeć banshee lub wystawia sie armatki.
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

LinuX pisze:Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
Ja nadal uważam że bsb khorne>wampiry, chyba że uda się ładnie zakrzyczeć banshee lub wystawia sie armatki.
Idż sobie pseudoekspercie. Siuuuu! A kysz!

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Barbarossa pisze:
LinuX pisze:Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
Idż sobie pseudoekspercie. Siuuuu! A kysz!
No dokładnie, Linux, ten bloodline daje niewyczerpalną nienawiść.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Niewyczerpalna nienawiść, jak to ladnie brzmi :D

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ja bym jednak nie ryzykował takim panem szarży na psy. Mam złe doświadczenia z tym, bo wystarczą niestatystyczne rzuty i lipa
statystycznie vampir i tak zginie zanim zabije caly oddzial, widzialem takie akcje juz 2 razy i vc nie przeżył, imho nieoplacalne. w kawalerie z siłą 3 jak najbardziej ale nie w psy S5

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

dziwne, mi się udało parę razy ;)

masz na starcie +2 do combata ;p czyli już 1 wiecej od psow, często zdarza się ze zabijasz całego jednego, i oddają Ci tylko 2 ataki z S5. ;)

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Dobra nie mam jeszcze nawet kodeksu/AB ale swoje wiem, że takim wampirem imo sie nie szarżuje w psy.

PS: nieuważam sie za experta...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

DolmiR
Falubaz

zdarzalo mi sie ze zabijaly go driady ;)

Awatar użytkownika
Maggot
Wałkarz

Post autor: Maggot »

Ja nie wiem...ta rozpiska to ma być odpowiedź na DL, czy co?? Btw chciałbym zauważyć że 1200 pkt z niej idzie na charaktery... :shock: :shock: :shock:
czyli co? Wracamy do naszej kochanej 5 ed. gdzie Lordami chaosu rozwalało się całe armie?? Bo taka wizja mi sie nasuwa jak widzę coś takiego...innymi słowy nie wiem co tu ma walczyć...opróćz OCZYWISCIE charakterów, ale od tego to chyba jest Mordheim, czy inne systemy....

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Przecież VC to zawsze byli przede wszystkim bohaterowie.... -.-"

Awatar użytkownika
Maggot
Wałkarz

Nie no, ja doskonale sobie przypominam że grano też np. Black Knightami, którzy świetnie się spisywali. Nie to, żebym za nimi tęsknił, ale tak było.

DolmiR
Falubaz

A teraz sie nie gra? :roll:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

brrr, teraz to dopiero BK są rozchwytywane.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Zawsze były. Nie o to tu chodzi.
A żeby już za bardzo nie offtopować.
Rozpa bardzo mi się podoba. Trochę szkoda, że magia w większości opiera się tylko na wskrzeszaniu. Popychaczka mimo wszystko czasem bardzo się przydaje a nawet jeśli uda się ją wylosować to ciężko będzie ją przepchnąć. Z drugiej strony akurat ten typ rozpiski AŻ tak bardzo jej nie potrzebuje, więc nie jest źle :).
Trochę zabawny ten talisman na lordzie. Widać, że przewidujesz, że będzie szybko zwiewał jak zejdzie Terror? :P
Wolałbym mimo wszystko opcję z SoMem i bez Abyssala chyba. Zamiast niego możesz podpakować Wraithy...

Awatar użytkownika
Maggot
Wałkarz

A teraz sie nie gra? Rolling Eyes
Jesli nie zauwazyles to rozmawiamy o TEJ konkretnej rozpisce - widzisz gdzieś tu BK?

ODPOWIEDZ