Upierdliwe VC
ja wampirami gram bez regenki na oddziałach w stylu 10 Bk z +1 do hita, czy 6 Bk z podwojeniem US. Daje radę.
Poza tym nie wiem czy wam, ale mi strasznie dobrze sprawdza się BSB wampir ze slomką, bieganiem, flayed hauberkiem, hate'em i +1 do combata. Psy Khorne'a wsysa, aż miło.
Inną opcją jak dla mnie są szkielety z warbannerem. Słabsze w CC od ghuli, ale dają kopa ze wspomagaczem jakimś (choćby 10 ghuli od boku, bądź jakiś wampir w środku)
Sprawdzałem też Black Coucha. W niektórych sytuacjach jest słaby, ale takiedemony maja z nim problem dla przykładu. Albo ugrzęzną na nim psami, lyb innym oddziałem lub muszą poświęcić na niego szachowanie BT/ Heraldem Khorne'a, bo MR(3) bardzo szybko się zdobywa i Tzeenth może possać.
Najbardziej hardcorową opcja jest... 4 Blood Knightów z Hellfire Banner. Najcięższe do poprowadzenia, ale zjadają BT w szarży przy z innym wampirem. ale to dalej 4 woundy za 250 pts ;/... Za to oddział z regenką z nimi ssie na starcie :D
Poza tym nie wiem czy wam, ale mi strasznie dobrze sprawdza się BSB wampir ze slomką, bieganiem, flayed hauberkiem, hate'em i +1 do combata. Psy Khorne'a wsysa, aż miło.
Inną opcją jak dla mnie są szkielety z warbannerem. Słabsze w CC od ghuli, ale dają kopa ze wspomagaczem jakimś (choćby 10 ghuli od boku, bądź jakiś wampir w środku)
Sprawdzałem też Black Coucha. W niektórych sytuacjach jest słaby, ale takiedemony maja z nim problem dla przykładu. Albo ugrzęzną na nim psami, lyb innym oddziałem lub muszą poświęcić na niego szachowanie BT/ Heraldem Khorne'a, bo MR(3) bardzo szybko się zdobywa i Tzeenth może possać.
Najbardziej hardcorową opcja jest... 4 Blood Knightów z Hellfire Banner. Najcięższe do poprowadzenia, ale zjadają BT w szarży przy z innym wampirem. ale to dalej 4 woundy za 250 pts ;/... Za to oddział z regenką z nimi ssie na starcie :D
Ja bym jednak nie ryzykował takim panem szarży na psy. Mam złe doświadczenia z tym, bo wystarczą niestatystyczne rzuty i lipaMorrok pisze: Poza tym nie wiem czy wam, ale mi strasznie dobrze sprawdza się BSB wampir ze slomką, bieganiem, flayed hauberkiem, hate'em i +1 do combata. Psy Khorne'a wsysa, aż miło.
Przy takim podejsciu to kazda akcja jest zbyt ryzykowa.
Wampir ma przerzuty.
Wampir ma przerzuty.
Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
Ja nadal uważam że bsb khorne>wampiry, chyba że uda się ładnie zakrzyczeć banshee lub wystawia sie armatki.
Ja nadal uważam że bsb khorne>wampiry, chyba że uda się ładnie zakrzyczeć banshee lub wystawia sie armatki.
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Idż sobie pseudoekspercie. Siuuuu! A kysz!LinuX pisze:Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
No dokładnie, Linux, ten bloodline daje niewyczerpalną nienawiść.Barbarossa pisze:Idż sobie pseudoekspercie. Siuuuu! A kysz!LinuX pisze:Jak ma hate to tylko w 1 turze, a mając całe 3 ataki i tak niewiele im zrobi... W turze statystycznie prawie 2 rany, a 1 pies oddaje zadając jakieś 0.5 wounda. Moim zdaniem bardzo ryzykowne, wampir jest droższy od psów i ma sztandar bitewny.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
statystycznie vampir i tak zginie zanim zabije caly oddzial, widzialem takie akcje juz 2 razy i vc nie przeżył, imho nieoplacalne. w kawalerie z siłą 3 jak najbardziej ale nie w psy S5Ja bym jednak nie ryzykował takim panem szarży na psy. Mam złe doświadczenia z tym, bo wystarczą niestatystyczne rzuty i lipa
Dobra nie mam jeszcze nawet kodeksu/AB ale swoje wiem, że takim wampirem imo sie nie szarżuje w psy.
PS: nieuważam sie za experta...
PS: nieuważam sie za experta...
Wino Wino, Wino do dna...
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Ja nie wiem...ta rozpiska to ma być odpowiedź na DL, czy co?? Btw chciałbym zauważyć że 1200 pkt z niej idzie na charaktery...
czyli co? Wracamy do naszej kochanej 5 ed. gdzie Lordami chaosu rozwalało się całe armie?? Bo taka wizja mi sie nasuwa jak widzę coś takiego...innymi słowy nie wiem co tu ma walczyć...opróćz OCZYWISCIE charakterów, ale od tego to chyba jest Mordheim, czy inne systemy....
czyli co? Wracamy do naszej kochanej 5 ed. gdzie Lordami chaosu rozwalało się całe armie?? Bo taka wizja mi sie nasuwa jak widzę coś takiego...innymi słowy nie wiem co tu ma walczyć...opróćz OCZYWISCIE charakterów, ale od tego to chyba jest Mordheim, czy inne systemy....
brrr, teraz to dopiero BK są rozchwytywane.
Zawsze były. Nie o to tu chodzi.
A żeby już za bardzo nie offtopować.
Rozpa bardzo mi się podoba. Trochę szkoda, że magia w większości opiera się tylko na wskrzeszaniu. Popychaczka mimo wszystko czasem bardzo się przydaje a nawet jeśli uda się ją wylosować to ciężko będzie ją przepchnąć. Z drugiej strony akurat ten typ rozpiski AŻ tak bardzo jej nie potrzebuje, więc nie jest źle .
Trochę zabawny ten talisman na lordzie. Widać, że przewidujesz, że będzie szybko zwiewał jak zejdzie Terror?
Wolałbym mimo wszystko opcję z SoMem i bez Abyssala chyba. Zamiast niego możesz podpakować Wraithy...
A żeby już za bardzo nie offtopować.
Rozpa bardzo mi się podoba. Trochę szkoda, że magia w większości opiera się tylko na wskrzeszaniu. Popychaczka mimo wszystko czasem bardzo się przydaje a nawet jeśli uda się ją wylosować to ciężko będzie ją przepchnąć. Z drugiej strony akurat ten typ rozpiski AŻ tak bardzo jej nie potrzebuje, więc nie jest źle .
Trochę zabawny ten talisman na lordzie. Widać, że przewidujesz, że będzie szybko zwiewał jak zejdzie Terror?
Wolałbym mimo wszystko opcję z SoMem i bez Abyssala chyba. Zamiast niego możesz podpakować Wraithy...