Hellcannon

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Hellcannon

Post autor: Górken »

Witam dzisiaj miałem następującą sytuację:
Hellcannon w 1 turze wpadł w rampage i wbił się od tyłu w kawalerie... wyplacal jej ataki itp w nastepnej turze na nim wykopal się skorpion od boku i był problem z wypłacaniem ataków i mam pytanie jak to powinno wyglądać? a nastepnie jak combat podliczać do tego:D?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Górken pisze:Witam dzisiaj miałem następującą sytuację:
Hellcannon w 1 turze wpadł w rampage i wbił się od tyłu w kawalerie... wyplacal jej ataki itp w nastepnej turze na nim wykopal się skorpion od boku i był problem z wypłacaniem ataków i mam pytanie jak to powinno wyglądać? a nastepnie jak combat podliczać do tego:D?
Pozdrawiam
ciekawa sytuacja :) z wyplacaniem atakow to napewno bijesz jak chcesz, nie jest nigdzie napisane po czym w takiej sytuacji musisz uderzac... co do combata to jest to juz wieksza niewiadomo :) ja bym liczyl oddzielnie combaty.. cos na wzor bitwy 3 roznych armii... helka vs rycerze, helka vs scorpion, ale nie wiem czy tak jest poprawnie :wink:

Awatar użytkownika
shabovy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: shabovy »

Nowy army list do mortali mowi ze mozna wystawic Hellcannon zgodnie z osobnymi zasadami ze strony, a ten plik odsyla do str. 48 starego podrecznika Chaosu, ktory oczywiscie jest juz nieaktualny, jesli chodzi o gifty, jakie moze brac. Jakie gifty moze wziac w swietle nowego booka? Chodzi mi o to czy moge wziac scrolla ale oprocz tego jak to jest z innymi giftami?

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Zalezy czy grasz na starym booku (wymieszanie demono, mortalo i beasto), czy na nowym armyliscie z Whitechujrfa. Jezeli grasz po staremu to po staremu, bo w nowym army liscie nie ma daemonic giftow ;/

ODPOWIEDZ