Pytanie o ebay
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
Pytanie o ebay
Witam, chcialem sie dowiedziec co trzeba miec aby kupowac na ebayu?
Z góry dzieki za odp
Z góry dzieki za odp
konto zapewne
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
okej
wiecie jak kase przesyłać sprzedawcom?? co najlepiej zrobic? Jaki system płatniczy załozyc??
czekam na odp
wiecie jak kase przesyłać sprzedawcom?? co najlepiej zrobic? Jaki system płatniczy załozyc??
czekam na odp
na pierwszym miejsu jest Paypal (to trzeba miec)
dodatkowo sprzedawcy godza sie na inne formy platnoci
-przelew bankowy
-przelewy typu Western Union
dodatkowo sprzedawcy godza sie na inne formy platnoci
-przelew bankowy
-przelewy typu Western Union
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
dzieki za odpowiedzi,czyli musze zalozyc konto na ebayu i paypala. Czy to jest płatne??
Jak kupujecie na ebayu, czesto zdazają się oszuści? Jeśli tak jak sobie z nimi radzicie?
Jak kupujecie na ebayu, czesto zdazają się oszuści? Jeśli tak jak sobie z nimi radzicie?
jak ja zakadalem konto na ebayu i paypalu dwa lata temu to bylo gratis ... nie wiem jak jest teraz
co do oszustow to napewno jest mniej niz na allegro ... tylko raz sie zdazylo ze koles sprzedal mi odlewy a nie oryginaly figurek
co do oszustow to napewno jest mniej niz na allegro ... tylko raz sie zdazylo ze koles sprzedal mi odlewy a nie oryginaly figurek
Ostatnio zmieniony 8 sie 2008, o 22:58 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.
to fakt ... czasem dlugo trzeba czekac na przesylki ... rekordem bylo to jak czekalem na paczke z niemiec ponad 2 miesiace ale to juz jest wina tej pieprzonej poczty wloskiej ... oni sa jeszcze gorsi niz poczta polska
i karte kredytowaPiotrax pisze:tyle że do paypala musisz miec konto banku
- TurboWarzywo
- Powergamer Rozpiskowy
okej czyli reasumując, żeby móc kupywać na ebayu, musze miec konto na nim, paypala do ktorego zalozenia potrzebne jest mi konto w banku i karta kredytowa. Coś jeszcze czy tu juz wszystko?
A ja mam pytanie jak jest z wysyłaniem figsów za granicę.
Załóżmy że mam turbo fajną rzadką figsę którą chcę sprzedać i tu pytanie jak jest z wysyłką, trzeba jakieś deklaracje celne wypełniać podobno i jako co to wogóle słać. Moze ktoś już cos takiego wypełniał?
Załóżmy że mam turbo fajną rzadką figsę którą chcę sprzedać i tu pytanie jak jest z wysyłką, trzeba jakieś deklaracje celne wypełniać podobno i jako co to wogóle słać. Moze ktoś już cos takiego wypełniał?
Jesli wysylasz w ramach Unii to zadnej deklaracji wypelniac nie musisz. Jesli chodzi o przesylke np. do stanow to jak najbardziej. Przy okreslaniu zawartosci wystarczy, ze wpiszesz "toys" i nikt nie powinien sie przyczepic. Proponuje tez nie ubezpieczac paczki, bo to drogo kosztuje.
A co w pisać w wartości, cenę sklepowa figsa?
No i pytanie czy wysyła sie to zwykłym poleconym czy paczką i przy ew sprzedaży na jebaju jaką cenę wysyłki ustalić żeby była uniwersalna zarówno do stanów jak i niemczech?
No i pytanie czy wysyła sie to zwykłym poleconym czy paczką i przy ew sprzedaży na jebaju jaką cenę wysyłki ustalić żeby była uniwersalna zarówno do stanów jak i niemczech?
-
- Kretozord
List polecony. 12$ i jeszcze stykanie na dobre pakowanie, a jak list to nie trzeba się spowiadać z tego co się wysyła
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
To spoko w takim razie, ale i tak bardziej opłaca się zamawiać niż wysyłać bo dolar biedny do zika ;wink;