Rise Dread King's Army
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Rise Dread King's Army
Narazie zdjęcia kilku figurek nie malowanych a jak malowane to znaczy że przemalowane bedą .
To narazie ukazanie ogólnego zarysu armi, pokazaniu figurek których bede używał czy drobnych konwersji które wykonałem.
Mam nadzieje poprowadzić to jako blog armijny tylko że czasu na malowanie mało
Z figsów nad którymi pracuję :
-Varghulf konkretnie podstawka żeby była ciekawa
-Black Knightci jeszcze w pudełkach zdradzę tylko że na ten oddział
przeznaczyłem 3 boxy
- Drugi oddział wilków
- Drugi oddział szkieletów
(jeden to tylko zwykłe nowe szkielety zresztą bardzo fajne figurki)
-Czekam też na nekromante i lorda na abyssalu/dragonie
czyli Kemmler i Nagash - te figsy będe miał dopiero pod koniec sierpnia:(
Wilki
Wighty - prawdopodobnie bedą robić za czempionów w szkieletach
Wraithy - brakuje Banshee ma ktoś jakiś pomysł ??
Wampire lord konny
Wampir pieszy - a w zasadzie to Krell ale że to armia z Nagashizzar to wampirów tam niewiele
Wampir/Wight BSB - konwertowany z blood dragona konnego, sztandar nie wygląda zbyt równo, ale nie jest tak najgorzej w rzeczywistości
Narazie tyle w weekend mam nadzieję zacząć BK
noi zaczołem ten jeden zajoł mi jakieś 4 godziny raczej luźnej pracy
acha lanca już jest prosta
To narazie ukazanie ogólnego zarysu armi, pokazaniu figurek których bede używał czy drobnych konwersji które wykonałem.
Mam nadzieje poprowadzić to jako blog armijny tylko że czasu na malowanie mało
Z figsów nad którymi pracuję :
-Varghulf konkretnie podstawka żeby była ciekawa
-Black Knightci jeszcze w pudełkach zdradzę tylko że na ten oddział
przeznaczyłem 3 boxy
- Drugi oddział wilków
- Drugi oddział szkieletów
(jeden to tylko zwykłe nowe szkielety zresztą bardzo fajne figurki)
-Czekam też na nekromante i lorda na abyssalu/dragonie
czyli Kemmler i Nagash - te figsy będe miał dopiero pod koniec sierpnia:(
Wilki
Wighty - prawdopodobnie bedą robić za czempionów w szkieletach
Wraithy - brakuje Banshee ma ktoś jakiś pomysł ??
Wampire lord konny
Wampir pieszy - a w zasadzie to Krell ale że to armia z Nagashizzar to wampirów tam niewiele
Wampir/Wight BSB - konwertowany z blood dragona konnego, sztandar nie wygląda zbyt równo, ale nie jest tak najgorzej w rzeczywistości
Narazie tyle w weekend mam nadzieję zacząć BK
noi zaczołem ten jeden zajoł mi jakieś 4 godziny raczej luźnej pracy
acha lanca już jest prosta
Ostatnio zmieniony 9 sie 2008, o 22:23 przez Manfred, łącznie zmieniany 1 raz.
jak narazie ok
szkoda tylko Kemmler i Nagash nie beda reprezentowani przez oryginalne figurki
szkoda tylko Kemmler i Nagash nie beda reprezentowani przez oryginalne figurki
sorry, że wetknę łyżkę dziegciu w tę "anielską" atmosferę, ale chcę tylko zwrócić uwagę na to, że na zdjęciu z wraithami masz 3 wraithy ... ten czwarty, albo pierwszy od prawej to armoured skeleton, także na turniejach z zakazem proxów może tu być cieniutko
shit sam nie wiedziałem ale wygląda jak wraith, nawet z zakazem proxów nitk by pewnie nic mi o tą figse nie powiedział
Troche mnie to zmartwiło ale cóż
acha zamówiłem pierwszego Carriona znaczy ''fell bata'' oczywiśie 4 edycyjnego
Troche mnie to zmartwiło ale cóż
acha zamówiłem pierwszego Carriona znaczy ''fell bata'' oczywiśie 4 edycyjnego
no to super ... rzeczywiscie jakos zle musialem zrozumiec twoj wpisManfred pisze:figsy kemmlera i Nagasha bedą
tak nawiasem ... mozesz podac linka do MO z kemmlerem ... jakos nie moge go znalezc ... nie gram VC ale chetnie bym go sobie kupil i pomalowal
a tam ... czepiasz sie ... ta figurka jest swietna i pasuje do wraithowduck83 pisze:sorry, że wetknę łyżkę dziegciu w tę "anielską" atmosferę, ale chcę tylko zwrócić uwagę na to, że na zdjęciu z wraithami masz 3 wraithy ... ten czwarty, albo pierwszy od prawej to armoured skeleton, także na turniejach z zakazem proxów może tu być cieniutko
Wilki fajne (ten co pałaszuje kolesia jest niezly ,tylko jak bedziesz malowal daj duuzzzo krwi )
Banshee .... moze oryginalne sa fajne IMHO
Banshee .... moze oryginalne sa fajne IMHO
Treevill ściągnij sobie pdfa Citadel Collectors Range a tu masz link
http://uk.games-workshop.com/storefront/store.uk
Szczurek zanim ja coś pomaluje do tej armi to wszyscy już będziemy starzy
No banszi tak ale myślałem o starym chyba 4 edycyjnym duchu jak znajde gdzies zdjęcie to wkleje
http://uk.games-workshop.com/storefront/store.uk
Szczurek zanim ja coś pomaluje do tej armi to wszyscy już będziemy starzy
No banszi tak ale myślałem o starym chyba 4 edycyjnym duchu jak znajde gdzies zdjęcie to wkleje
nie czepiam się, tylko wskazuję różnicę jaką jest granie czym się chce, a czym co jest tak prościej to chodziło mi o to, żeby Manfred miał świadomość, że figsa jest cholernie stara i że posiadanie jej może być pierwszym krokiem na drodze skompletowania całego unitu armoured skeletonów ... tyla ...Treevill pisze:a tam ... czepiasz sie ... ta figurka jest swietna i pasuje do wraithowduck83 pisze:sorry, że wetknę łyżkę dziegciu w tę "anielską" atmosferę, ale chcę tylko zwrócić uwagę na to, że na zdjęciu z wraithami masz 3 wraithy ... ten czwarty, albo pierwszy od prawej to armoured skeleton, także na turniejach z zakazem proxów może tu być cieniutko
EDIT:
w gruncie rzeczy sam gram proxami, skelton horsemen służą mi jako BK i to tak od niepamiętnych czasów ... także sorry jeśli ktoś odebrał moje posty jako piętnowanie jakichś zachowań ... tego na myśli nie miałem ... w gruncie rzeczy myślę, że w z wraithami będzie nieźle wyglądał ... także mogę tylko powiedzieć właścicielowi - have fun while paintin'
EDIT2:
btw -> http://www.allegro.pl/item414553462_gw_ ... roku_.html
a tam ... czepiasz sie ... ta figurka jest swietna i pasuje do wraithow[/quote]Treevill pisze:
Acz nie zmienia to faktu że to nie Wraith, tylko rewelacyjny szkielecik w ciężkim pancerzu. stare wzory są super i łatwo się w nich pogubić polecam pościąganie katalogów, tylko uprzedzam że może sie to skończyć uzależnieniem od starych wzorów
ja nie mam katalogów a kocham stare figsy
@ Dcuk nikt nie ma pretensji ja tam jestem wdzięczny za uświadomienie
acha nad sztandarowym bede myslał ale nie teraz póki co mam inne rzeczy z armi na głowie
skonczyłem podstawkę Varghulfa, sklece może jakiś BK i wstawie zdjęcia przynajmniej się postaram
@ Dcuk nikt nie ma pretensji ja tam jestem wdzięczny za uświadomienie
acha nad sztandarowym bede myslał ale nie teraz póki co mam inne rzeczy z armi na głowie
skonczyłem podstawkę Varghulfa, sklece może jakiś BK i wstawie zdjęcia przynajmniej się postaram
widze ze moj post zostal odebrany zbyt powaznie ... zapomnialem dodac emotke
http://www.solegends.com/citadel/index.htm
http://collecting-citadel-miniatures.co ... /Main_Page
no to witaj w klubie milosnikow starych wzorow figurek ... szkoda ze na forum jest nas tak maloManfred pisze:ja nie mam katalogów a kocham stare figsy
http://www.solegends.com/citadel/index.htm
http://collecting-citadel-miniatures.co ... /Main_Page
swieta racja ... uzaleznia jak cholera ... juz kilka razy przez to mialem zablokowana karte kredytowaSMOK pisze: tylko uprzedzam że może sie to skończyć uzależnieniem od starych wzorów