PMOTM 15 "Enharjarna" ColdOne Knights

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

PMOTM 15 "Enharjarna" ColdOne Knights

Post autor: Nilgar »

Od dawna nie tykałem figurek GW ale nowa edycja Dark Elfów i odejście do historii metalowych Cold One Knightów sprawiły, że pojechałem do Fabsów i sięgnąłem po pudełko.
Podobnie jak w wypadku moich Dark Raiderów, zależało mi na oddaniu jednostki na długim, głębokim rajdzie, a więc zdanej na siebie i własną aprowizację, stąd dużo zdobycznej broni i ekwipunku - VI-to edycyjne Cold One'y powinny to wszystko bez problemu udźwignąć. To, co najmniej przekonywało mnie w VI-to edycyjnych CO, to niska sylwetka, dlatego umieściłem wsztystkie na skalnych podstawkach, dzięki czemu mroczni paladyni mogą naprawdę spoglądać na wszystko z góry...

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 31 sie 2008, o 19:15 przez Nilgar, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

Mnie sie podobaja tacy zaprawieni w boju ten jakby nosorożec powinien miec nieco krutszy róg. Czy nie maja problemu zmieszczenia sie w formacji :D?

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

No z tym rogiem to przegiąłeś :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Trzymają się w formacji - uważałem na to ale podstawki są na magnesach neodymowych, bo nie wyobrażam sobie innego transportu. Myśłałem, że przegiąłem z "husarią" ale rogi?! :shock: "It's a fantasy creature not an anatomically correct dinosaur" - WD 344 :wink: To są specjalne triceraptorki, wychodowane w tajnych fermach na północnych rubieżach, gdzie wpływ Chaosu silny, a mutagenów w powietrzu jak wszów pośród krasnoludzkich kudłów :twisted:

Poniżej nieco bliższe rzuty z przodu:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Jak na moj gust to troche przesadziles z akcesoriami ;)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Efekt zamierzony 8), nowe CO są już smuklejsze podobnie jak poprzednie, a te krowisie zawsze wyglądały mi na lekko pociągowe, takie co potrafią niejedno podźwignąć... (w HE podpinam je do taczanek od bolthrowerów :wink: ). Jednostka na głębokim rajdzie, czyli pozbawiona taborów w zasadzie powinna mieć tego jeszcze więcej - jakieś koce, namioty... a tak mamy mniej więcej jak u towarzyszy husarskich: w ręku kopia, a za plecami sajdak, pod siodłem koncerz, przy boku czarna szabla, w olstrach pistolety itd. te wszystkie czaszki, łańcuchy i buńczuki to w końcu sztukateria tylko..
Wrzuciłem kolory bazowe

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Rogi przegiete reszta fajna:).

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

NO odbra wszyto fajne ładnie. Udana konwersja m isie podoba jak taki preferujesz styl. Na pewno wyglądają tak właśnie jak zakładałeś na takich podróżniku tylko jest jedne mankament a mianowicie tak i, że na tych zdjęciach "słabo" widać.

Z daleka prezentują sie bardzo ładnie.

A i jeszcze te mutacje :D:D
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Faktycznie rogi za duże, jakby były połowę mniejsze byłyby super, jeszcze może jakieś skóry ludzkie z gs-u dodać jako siodła i byłoby super :wink:

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

Troche smiesznie wyglądają tacy na maksa kolczaści i napakowani kolcami/dzidami i czym popadnie :) ale to też fajne jest, ma swoj urok :D

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Sa swietni. Naprawde robia wrazenie.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

świetny pomysł, fajne wykonanie, tylko jak przedmowcy stwierdzili - te rogi troche za duże :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Skromna aktualizacja po ciężkim tygodniu, w którym niewiele było czasu na musztrę :? chłopaki są już doprowadzeni do poziomu pierwszego i nawet zaliczyli swój pierwszy wpierd*! szarżując przez fanatikos goblinos. Pozostały mi bliki, trochę cieniowania, śnieg na podstawkach i jakieś glify tu i ówdzie dla podrasowania oddziału
O rogach nie chcę już słuchać, ponoć "size dosen't matter"

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ma ktoś pomysł jak ich wcisnąć do PMOTM 15? Może zrobię z nimi teledysk do "Woda, woda, woda..." Sexbomby :D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

sorry, że wylecę z takim niefachowym pytaniem, ale czy możnaby prosić o zdjęcie od przodu???

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

z Mrocznymi Elfami wszystko jest możliwe...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

malowaniemnie zachwycają szczególnie ta sorcka ale podoba mi sie złoty za to na podstawkach by sie coś przydało jakaż wypalona trawa cokolwiek. Ale wykonanie i tak great :D

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Chłopaki są na stół nie na konkurs - mają rzezać nie zachwycać i poziom TT jak najbardziej mnie zadowala, a złoty to jedyne co mi w miarę wychodzi. Cizia wymaga jeszcze trochę pracy ale ma przypominać królową kiczu z lasu przy autostradzie, więc pełny luz i tanie perfumy :)

a na podstawkach będzie jeszcze woda w stanie sypkim, czyli śnieg :twisted:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kajthek
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kajthek »

A jak malujesz ten złoty?
Obrazek
"Tu się nie gra, tu się nie hałasuje..."
"Boom De Ah Dah"

Awatar użytkownika
Elomar
Warzywo
Kontakt:

Post autor: Elomar »

O samym poziomie malowania się nie będę wypowiadał, ale dobór kolorów jest według mnie co najmniej nieciekawy. Te rogi? Według mnie wyglądają po prostu śmiesznie, są zdecydowanie za długi i raczej nie potrzebne. Tak poza tym po co stare cold one'y skoro są już śliczne nowe jaszczurki? A tak poza tym to ten cały śmietnik, który został im doklejony też nie jest dodatkiem pozytywnym. CoK to nie jakaś hołota zbierająca wszystkie resztki z pobojowiska, a elitarna jednostka DE. Bez jaj, ale to nie ma sensu ogólnie. Coś co mi się podoba to próba zrobienia czegoś wyjątkowego...szkoda tylko, że nie za bardzo udana. Mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej.
Vivere commune est, sed non commune mereri.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Kajthek pisze:A jak malujesz ten złoty?
Chaos Black -> Tin Bitz -> Brazen Brass -> Shining Gold -> Burnished Gold -> Mithrill Silver
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ