Galeria zielonych

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Paku pisze:Jeszcze 6 goblinów obsługanów wystruga i bedzie mógł sprzedawać
"-Jeszcze wyłupię samochód, samolot i...- Tytus
- A jak wyłupiesz prąd i benzynę zgłoś się do poradni zdrowia psychicznego!! - Romek"
Tytus, Romek i A'Tomek Księga X :D

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

przed ostatnim turem pomalowalem tego typa (kiedys go na allegro za grosze kupilem) i odpicowalem plastikowy orkowy rydwan, ktory do tej pory byl goblinskim:))
Obrazek

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Fajny koleś, ale moim zdaniem by lepiej wyglądał jakby był ustawiony przodem do przodu :lol:
Chodzi mi o to że tam gdzie topór, żeby był przód rydwanu :lol:

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Bardzo fajna figurka :D Najbardziej podoba mi się malowanie części metalowych, futra i dech. Najsłabiej wyszła podstawka. Fajnie jakby była w jednym kawałku. No i ta trawka nie w moim guście. Mojemu muszę dorobić kosy do kółek, Twoje są bardzo fajne. Za to Tobie brakuje załoganta :)

Pozdr!

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

załoganta brakuje bo nie mam żadnej wolnej figurki do uzycia do rydwanu chwilowo, z czasem go musowo dorobię,
kosy przy rydwanie są od rydwanu więc to żadna sensacja
metal i w ogóle wszystko malowane jest banalnymi metodami, ale dopracowanymi na maxa przez lata;]
podstawka słaba, ale w całej armii mam takie a nie będe już przerabiać 150 podstawek bo nie chce mi się, podstawki w jednym kawalku pewnie tez się nie doczeka ten rydwan
koleś ustawiony bokiem, bo jest większy od przykładowo od Grimgora i ciężko go zmieścić gdziekolwiek, w ten sposób obyło się bez piłowania a efekt i tak jest ok (tylko nie ma miejsca na załoganta...)

ogólnie, od czasu jak dokończyłem wysiwyga i podstawki to na lokalach mam maxa za malowanie, do grania wystarcza:)
dzięki za komentarze
pozdro

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

mym zdaniem rydwan jest bardzo dobry, nigdy nie umialem/nie chcialo mi sie malowac maszyn z rydwanami włacznie więc moje wyglądają okropnie, tym wiekszy szacunek dal ciebie. :D

za to orki mi sie nie podoba wogole. zeby bialuśkie jakby je 3 dni szorował(i to chyba papierem ściernym, bo czym innym ork domyje te swoje zebiska :D ) jezyczek tez taki czrwoniuśki. no i skora za ciemna.

a dziki sa zwyczajne, szkoda ze dwa takie same, moglby byc jeden albinosem :D

Piotr3K
Kretozord

Wrzuciłem je już na galerii ogólnej, ale pomyślałem że tutaj też się przydadzą :wink:
Moje pierwsze malowane figurki: Orc Boyz:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze nie są do końca skończeni.. tzn musze:
-pomalować naramiennki i podoklejać je
-zrobić podstawki
-dorobić jakieś szczegóły typu rogi na hełmy itp.
Podstawki chce zrobić piaskowo-skałkowo-śniegowe, ale jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądać.

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Albo inaczej powiem tak:
Figrki pomalowane słabo, ale gdy malowałem ja pierwszy raz figuki to były pomalowane znacznie gorzej od twoich (24 gobliny z Lotra, 10 lat miałem).
Dalej podoba mi się
- Hełmy i niektóre pancerze ( użyj black ink efekt będzie jeszcze lepszy)
- Skóry- powinieneś użyć troche słuchego pędzla
Ale za to nie podobają mi się:
-Zęby
-Tarcze
-Ubrania (za mało kolorowe (tylko brąz))

Rady: jak chcesz fajny wzór mieć na sztandarze to zarysuj go nożykiem i pomaluj wnętrze a nie maluj sztandaru na barwy Bretonii
Ostatnio zmieniony 19 lut 2007, o 16:59 przez Paku, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

a mnie sie nie podoba, nie ma sie czym chwalic

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Dość niedokładne, ale widze próby rozjaśnień itd. Proponuję więcej dokładności, no i po prostu trzeba malować i malować, mało komu pierwsze figurki dobrze wychodzą ;)

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Moja pierwsza figurka to był ork i wyglądał o wiele lepiej... tyle, że ja się uczyłem malować w sklepie i tam miałem do wyboru wszystkie farbki, inki etc. :wink:
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Piotr3K
Kretozord

Dzięki za ocenianie moich figurek :lol:
Wiem że nie są piękne, no ale jak na pierwsze, myśle że nie jest źle..
Chwalić wiem że się czym nie ma..
A zęby rzeczywiście musze poprawić u niektórych orków.
Sztandar.. hmm.. właśnie musze coś z nim zrobić, tylko nie wiem co :roll:
Może napisze na środku WAAAGH!!, albo namaluje taką gębe jak na tarczach mają.
Może wrzuce jakies fotki jeszcze, jak je dokończe.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Po dlugim bojkocie w koncu wzialem sie za podstawke giganta nowa.
I wiecie co? Calkiem fajny jest ten rozmiar 75x50mm, mozna chociaz sie w mini dioramke pobawic..
(fotka raczej pogladowa, bo wlasnie ze wzgledu na trojwymiarowosc podstawki nic poza ogolnym zarysem pomyslu chyba nie uda mi sie uchwycic ;p) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 2edda.html

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Fajna podstawka ... sądze jednak, że ten goblin trochę na siłe przyklejony i lepiej by było, gdyby go nie było :P

Ogólnie fajna ... ładny wardancer w łapie i gladeguard ;)

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Ot, w wolnej chwili go zrobiłem. Nie maluję jakoś PRO, ale jako tabletop może być chyba :) Po prostu jego malowanie przeznaczone jest do grania.
Miałem problem z laską, nie miałem przez długi czas pomysłu jak ją zrobić - muszę jeszcze ją poprawić bo czarny za bardzo daje w niektórych miejscach.

P.S. Zdjęcia trochę prześwietlone, ale inaczej byłyby ciemne i nic nie byłoby widać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam! :)
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Brzydki
Nie pomalowałeś biżuterii, kości, a nawet to co jest pomalowane jest pomalowane brzydko. Drybrush, grubo nałożona farba i niezbyt finezyjne washe - to nie wygląda razem ładnie. Do tego na takiej figurce tylko 4 kolory...
Jak dla mnie poniżej tabletopu.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dla tych co nie zaglądają do galerii, moja najnowsza produkcja :)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=3183

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jako ze temat jakos tak, troche znieruchomial, to postanowilem wrzucic moje swiezo pokolorowane snoty (;
Strasznie ciemno wyszly fotki (te czaszki np sa mocno bleached bonem zwashowane.. nie widac na zdjeciu, co?:P).. samo malowanie snotlingow tez nie powala chyba - bo one to raczej dodatek do podstawki.. ;P
Z mgla przesadzilem chyba ociupinke, bo zakryla za duzo innych rzeczy. I ten. Zemnie ani malarz, ani tym bardziej fotograf - prosze nie gryzc ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na najblizszym turnieju dostane boskiego snotlinga lecacego na nietoperzu.. Takze jeszcze lekkie zmiany czekaja jedna baze ;)

Awatar użytkownika
Gumol
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gumol »

Mi się bardzo podobają :D Podstawki bombowe.

Pozdro

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Myślę, że snot na toperzu może bez wstydu wylądować między tymi powyżej (jak już fo pomalujesz ;) ).Dla mie OK, podoba mi się pomysł i wykonanie. Jak znam zycie, na żywo wygląda to lepiej (zobaczę sobie 7 lipca) :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

ODPOWIEDZ