1 * Dreadlord @ 564 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Armour of Eternal Servitude [35]
Pendant of Khaeleth [35]
Crimson Death [25]
Black Dragon @ [320] Pts
1 * Master @ 194 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Ring of Hotek [25]
Deathpiercer [25]
Dark Pegasus @ [50] Pts
1 * Master @ 212 Pts
Halberd; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Enchanted Shield [15]
Seal of Ghrond [30]
Dark Pegasus @ [50] Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 92 Pts
5 Dark Riders @ 92 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
2ndWeapon
6 Harpies @ 66 Pts
2ndWeapon
7 Cold One Knights @ 274 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]
Dread Knight @ [33] Pts
Null Shard [15]
7 Cold One Knights @ 249 Pts
Dread Knight @ [33] Pts
Null Shard [15]
7 Cold One Knights @ 249 Pts
Dread Knight @ [33] Pts
Null Shard [15]
1 War Hydra @ 175 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 3
Models in Army: 60
Total Army Cost: 2496
Ogólne założenia były takie, aby: armia była nietypowa, czyli de facto bez strzelania i bez czarowania, dlatego takie a nie inne itemki, zapewniające mi maksymalną ochronę jaką mogę wyciągnąć nie mając żadnych czarodziejek. Dodatkowo miał się w niej znaleźć smoczur i 2 hydry, za resztę punktów ile wejdzie knightów. Dlatego nie ma w niej nic strzelającego i nic czarującego. I teraz pojawia się pytanie, czy da tym radę coś ugrać...
Wszelkie komentarze (oczywiście nie zmieniające moich założeń armii) mile widziane.
DE na 2500
Necro 25 harpii to podstawa na magie. W 5 je wystaw.
Coldy w 6, wywal muzyków i war banner
Wywal muzyków z raidersów
Po co Ci halabarda jak masz enchant shielda na Masterze? lanca.
BSB dałbym w 5 Coldów raz ze bezpieczniej 2 ze masz przerzut i pewnie bedzie blisko pozostałych Cok co jest dość istotne, natomiast BSB bedzie latał po mapie i nie zawsze bedzie tam gdzie CoKi sie zbrakują.
Coldy w 6, wywal muzyków i war banner
Wywal muzyków z raidersów
Po co Ci halabarda jak masz enchant shielda na Masterze? lanca.
BSB dałbym w 5 Coldów raz ze bezpieczniej 2 ze masz przerzut i pewnie bedzie blisko pozostałych Cok co jest dość istotne, natomiast BSB bedzie latał po mapie i nie zawsze bedzie tam gdzie CoKi sie zbrakują.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
a mi się wydaje, że wlaśnie po to jest na pegazie aby byl tam gdzie musi być.
Kosa ale pamietaj ze Pegaza musi chowac przed strzelaniem bo byle łuki mogą go zastrzelic. Natomiast Coki Pędzą najczęściej na przód i czesto walczą na otwartym polu gdzie nie ma jak sie zchowac. Ale poczekamy na necra.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
dlatego wlasnie jest na pegazie
mi się tam rozpa podoba bo jest funowa i wcale nie taka slaba, ale wymienilbym tylko tych dwóch pegazistów na mantykore BSB z hotekiem i pancerzem na 1+.
mi się tam rozpa podoba bo jest funowa i wcale nie taka slaba, ale wymienilbym tylko tych dwóch pegazistów na mantykore BSB z hotekiem i pancerzem na 1+.
Armia jest fajna, nie przecietna i w końcu odchodzi od utartych schematów i wcale nie jest słaba.
Ale, harpii faktycznie troche jest za mało, DR nie da się jednak wyrzucić bo muszą trzymać limt jednostek podstawowych, można by zlikwidować jeden oddział COK, ale to chyba kłuci się z koncepcją armii . Dodatkowo BSB z lancą do oddziału COK z FCG, ja zamiast war bannera dał bym sztandar AP. A ugrać zawsze coś można, gorzej jak się trafi na klocki piechoty HE.
Ale, harpii faktycznie troche jest za mało, DR nie da się jednak wyrzucić bo muszą trzymać limt jednostek podstawowych, można by zlikwidować jeden oddział COK, ale to chyba kłuci się z koncepcją armii . Dodatkowo BSB z lancą do oddziału COK z FCG, ja zamiast war bannera dał bym sztandar AP. A ugrać zawsze coś można, gorzej jak się trafi na klocki piechoty HE.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
A więc tak - ogółem wiadomo, jeszcze będę musiał sporo razy tym zagrać, żeby w końcu dojść do jako takiego poziomu, tym bardziej, że najprawdopodobniej nie będę tego składał dla siebie.
Co do Harpii - denerwuje mnie to, że całość mogę złożyć w miarę tanim kosztem, tylko właśnie na te Harpie nie mam pomysłu jakby je jakimś tanim sposobem wykonać/skombinować. Dlatego jest ich tak mało.
Co do reszty - jak będę miał czas, to potestuje i wszystko wyjdzie w praniu.
Co do Harpii - denerwuje mnie to, że całość mogę złożyć w miarę tanim kosztem, tylko właśnie na te Harpie nie mam pomysłu jakby je jakimś tanim sposobem wykonać/skombinować. Dlatego jest ich tak mało.
Co do reszty - jak będę miał czas, to potestuje i wszystko wyjdzie w praniu.
Przetestuj na "pejper wars"
Nie no, może nie "pejper", w końcu mam trochę modeli i odpowiednich podstawek...
No ale na takiej zasadzie. Pomęcz tam troche tą elite sądecką