tila&mpl - galeria

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
tila&mpl
Plankton

tila&mpl - galeria

Post autor: tila&mpl »

tila - Matylda Konecka. - zajmuje się malowaniem naszych figurek, oprócz tego jest malarką, taką prawdziwą, wiecie od obrazów : ), tymczasowa strona: http://www.mkonecka.prv.pl/

mpl - Marcin Masiewicz - fotograf z zawodu i neofilolog - przygotowanie do malowania, sklejanie, piłowanie nadlewek itp., podkładowanie, wykończenia podstawek, 2-gi administrator http://www.kffjelenia.fora.pl/ ,
http://www.marcinm.digart.pl/
Ostatnio zmieniony 11 sie 2008, o 18:19 przez tila&mpl, łącznie zmieniany 3 razy.

tila&mpl
Plankton

jako pierwszy winged vampire gw:

pierwsza figurka Tili - ciężko jej się przyzwyczaić do malowanie czegoś mniejszego niż 100cm x 70cm : )

Obrazek

Obrazek

ps. w okolicach czwartku zmienię zdjęcia na dokładniejsze, i może pomaluję brzeg podstawki

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

fajne fajne :)) sam lubię taki mało-kontrastowe malowanie, szkrzydło wyszło super, miecz jest chyba do wyprostowania :wink: (w sensie, że pierwszej fotce wyglada na skrzywiony) ... a no i przede wszystkim, brzegi podstawki muszą być zielone, bez tego nie ma co w ogóle myśleć o pokazywaniu figurki publicznie :wink: (joke rzecz jasna) ... a jeszcze co do malowania, to moim zdaniem należałoby tak trzymać, w sensie, żeby czerpać ile wlezie z malowania na płótnie (itp.) i ładować ten "styl" w figurki ... wiadomo, że ludzie malujący figsy stawiają na delikatne, gładkie przejścia między czasem skrajnie różnym barwami ... ale ... ja osobiście bardzo sobie cenię malowanie, na którym widać pociągnięcia pędzla na większych, nawet i prostych pwierzchniach ... tyle ode mnie ... keep on rockin' :D

tila&mpl
Plankton

pierwsze zdjęcie jest niefortunne, będzie wymienione jak wrócę do dom, a miecz jest prosty : ) - dzięki za dobre słowo!

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

ej no masz wysokość fotek równą liczbie bestji i dziękujesz "za dobre słowo"??? :? coś tu nie gra 8) chyba będę musiał się poradzić jakiegoś psychoterapeuty co z sobą w takiej sytuacji zrobić, bo to mi zrujnowało cały światopogląd :wink:

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Ooo, ciekawe nie powiem :) myślę, że możesz Tila odpuścić sobie metaliki, staraj się malować NMM (czyli niemetaliczną farbą, tyle że trzeba mieć gładkie przejście, wyczucie światła opanowane) aha, no i malowanie rzadszą farbą jest wskazane, wiem że trudniejsze i bardziej czasochłonne, ale daje lepsze efekty

Pozdrawiam, fajne obrazy i fotografie :)

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Z całym szacunkiem Toni ale nie wydaje mi sie zeby malowanie nmm było tu juz wskazane. nie ma co sie z tym śpieszyć,. najpierw opanowąc nieźle ogólnie malowanie a potem się za NMM zajmować. Co do malowania. Metaliki nie są za dobre przyda jsie jakiś wash czy coś :wink: Pancerz przyciemnić/rozjasnić bo płaski jest troche. Płaszczyk wyglada ok, skrzydło też :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ