kilka pytań początkującego
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Kurde, byłem pewien, że przy multiple wounds każdą ranę regeneruje się osobno...
No to trzeba sobie znowu RB dla odświeżenia pamięci do poduszki poczytać.
najpierw armour save, potem ward, jeśli o to Ci chodzi.
- Corvus Albus
- Kretozord
armour, ward, regen.
1. Tak - ja bym zawsze zaczynał od black amuletu, a potem zdawał zwykły armour. Podobnie przy WE - bardziej opłacałoby się zacząć od regeneracji, a dopiero potem zdawać wyczerpywalnego warda.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Co oznacza, że ataki danego modelu są magiczne? Jakie są korzyści?
możesz ranić eteralne kreatury, typu obecne wrighty, czasem zdejmują warda np. u forest spiritów.
W 99% przypadków same zalety, bo chyba gdzieniegdzie są przedmioty magiczne, które dają np. wardy na magiczne ataki, ale to jest sporadyczne.
W 99% przypadków same zalety, bo chyba gdzieniegdzie są przedmioty magiczne, które dają np. wardy na magiczne ataki, ale to jest sporadyczne.
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
Mam pytanie! czy jeżeli gracz imperium puszcza The Orb of Thunder to czy gracz DL może skorzystać z MR na bloodziu? bo niby czar działa na niego i jeszcze jedno: jeżeli jednostka ucieka załóżmy dwóch jeźdzców i sie zebrali to czy w tej turze w której sie zebrali może do nich dołączyć bohater? z góry dzięki za odp!