Nasze dzieła i starania czyli rozpiski brodaczy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Moja rozpiska na DMP
runlord, anvil, shield, 2xscroll, kradzież pd przeciwnika i do naszych dd
szmit, generał, GW, shield, 3xDS
bsb, sv1+ reroll, MRoCh
2x20warriorów sztandar, muz.
20longów FCG Courage, determinacja
20 minersów FCG, steamdrill
katapa ogien reroll
katapa reroll
2xbolec
2xorganki
Jak narazie ta rozpiska sprawdza się rewelacyjnie ( nie ciśnie nie wiadomo ile, ale małe zwyciestwa z każdą armią wyciąga), pewnie za każdym razem będę wychodził pierwszy, więc musi być uniwersalnie.
Strzelcy mnie ostatnio zawiedli strasznie, stąd ich brak.
20 minersów to świetna sprawa, nadrabiają fakt że mam mniej wystawień, pozwalają co nieco skorygować.
Tanie maszyny - żeby ich ewentualna strata nie bolała tak bardzo, bo nie zawsze wszystko da sie pozasłaniać - i czasem tez coś wybuchnie... a przede wszystkim brak punktów a klocki muszą być
Jakieś pomysły na wzmocnienie ?
runlord, anvil, shield, 2xscroll, kradzież pd przeciwnika i do naszych dd
szmit, generał, GW, shield, 3xDS
bsb, sv1+ reroll, MRoCh
2x20warriorów sztandar, muz.
20longów FCG Courage, determinacja
20 minersów FCG, steamdrill
katapa ogien reroll
katapa reroll
2xbolec
2xorganki
Jak narazie ta rozpiska sprawdza się rewelacyjnie ( nie ciśnie nie wiadomo ile, ale małe zwyciestwa z każdą armią wyciąga), pewnie za każdym razem będę wychodził pierwszy, więc musi być uniwersalnie.
Strzelcy mnie ostatnio zawiedli strasznie, stąd ich brak.
20 minersów to świetna sprawa, nadrabiają fakt że mam mniej wystawień, pozwalają co nieco skorygować.
Tanie maszyny - żeby ich ewentualna strata nie bolała tak bardzo, bo nie zawsze wszystko da sie pozasłaniać - i czasem tez coś wybuchnie... a przede wszystkim brak punktów a klocki muszą być
Jakieś pomysły na wzmocnienie ?
jednego scrolla bym sobie ze szmita podarował i dał mu rune dającą +1 sv i jednorazowy przerzut czego chcesz z talizmanu. większa szansa ze przeżyje
I może zmniejszyć jedną 20 warriorów do 15 i dać ich jako scaut??? chłopaki w tedy bardzo by nadrobili....
Ps:Nie wiem po co piszesz jaką będziesz mieć rozpe skoro ludzie mogą być przygotowani mniej więcej co ma przeciwnik???
I może zmniejszyć jedną 20 warriorów do 15 i dać ich jako scaut??? chłopaki w tedy bardzo by nadrobili....
Ps:Nie wiem po co piszesz jaką będziesz mieć rozpe skoro ludzie mogą być przygotowani mniej więcej co ma przeciwnik???
Wywaliłbym Bolce i 10 warriorów.
Zostaje Tobie 20stka Warriorów, 10 warriorów i 20 longów.
Za zaoszczędzone punkty kupiłbym 18 slayerów z 2 giantslayerami....
Pomyślałbym na wywaleniu zabieraczki power dicea na rzecz zwykłego spellbreakinga. za zaoszczędzone punkty spławiasz jedne organki i walisz żwirka...
żwirek jest może i ciotowaty ale wrogie maszyny potrafi pogonić...
ps. zwykle spławiam warriorów bo i ich dwa klocki niewiele zrobią...
Zostaje Tobie 20stka Warriorów, 10 warriorów i 20 longów.
Za zaoszczędzone punkty kupiłbym 18 slayerów z 2 giantslayerami....
Pomyślałbym na wywaleniu zabieraczki power dicea na rzecz zwykłego spellbreakinga. za zaoszczędzone punkty spławiasz jedne organki i walisz żwirka...
żwirek jest może i ciotowaty ale wrogie maszyny potrafi pogonić...
ps. zwykle spławiam warriorów bo i ich dwa klocki niewiele zrobią...
Warriorzy są naprawdę świetną core'ową piechotą, chyba że kogoś przerasta rzut Ld na 9 więc 2 klocki tych chłopaków to super sprawa. Slayerzy... brak sejwa to sporo, schodzą jak szmaty przez to.
A na DMP rozpy są tajne jeśli obie strony sie na to zgodzą, ja tam nie zamierzam na tajne grać, więc jawne są pewne
A na DMP rozpy są tajne jeśli obie strony sie na to zgodzą, ja tam nie zamierzam na tajne grać, więc jawne są pewne
mnie przerasta rzut na 9 na dwóch k6...
a bez slayerów się nie ruszam...jeden klocek warriorów moim zdaniem starczy
z drugiej strony jeśli u Ciebie się spisują to czemu nie
przy okazji pytanko: z uwagi na to ze gram ofensywnymi krasiami myślę cały czas o screnowaniu moich prących do przodu oddziałów...
wybór mam tutaj nastepujący:
-dwie 10tki warriorów-golasów rozwinięte w szereg (160 pts )
- 15 duellistów z dogs of war za 75 pts ale zapycha slot rara
- konni łucznicy z Kislevu, 170 pts i są corem
a bez slayerów się nie ruszam...jeden klocek warriorów moim zdaniem starczy
z drugiej strony jeśli u Ciebie się spisują to czemu nie
przy okazji pytanko: z uwagi na to ze gram ofensywnymi krasiami myślę cały czas o screnowaniu moich prących do przodu oddziałów...
wybór mam tutaj nastepujący:
-dwie 10tki warriorów-golasów rozwinięte w szereg (160 pts )
- 15 duellistów z dogs of war za 75 pts ale zapycha slot rara
- konni łucznicy z Kislevu, 170 pts i są corem
Nie... Bez przypadku kosztuja 5 punktow jak Grazbird napisal...A to 15 duelistow nie kosztuje przypadkiem 225pkt?
A kislev mozesz brac wraz z krasiami i imperium...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Hmm wydawalo m sie, ze obowiazuje ta lista z games-workshop.com ale coz, mylilem sie A co do Kislevu to nawet nie wiedzialem ze tak mozna, w sumie ciekawa opcja, mamy lekka kawalerie w krasnalach i to jeszcze w core Klimatyczne jak cholera...ale dla odmiany pograc tym chyba mozna.
Nie mylisz sie oraz dobrze Ci sie wydawalo... Co nie zmienia faktu ze duelisci sa po 5 punktow...Hmm wydawalo m sie, ze obowiazuje ta lista z games-workshop.com ale coz, mylilem sie
Nie jestem pewien, ale czy Kislev jest dopuszczany w limited jako kontygnent?
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/
Reminiscencje bo bitwie na 4000 pts przeciwko Skavenom:
Miałem 8 scrolli i 9 kostek dispela. Skaveni z magi possali
Kowadło, przy moich rzutach, to strata punktów i kosztujący 400+ pts zawalidroga
tłukąc się ze skavenami proponuję następujący porządek ostrzału:
DZWON, DZWON, DZWON..i jezzaile....pier....lić jego warda i to że może zadzwonić przy uderzeniu....do 3 tury i tak zadzwoni a wtedy maszynki lecą w piach.
Ostatecznie wygrałem 11:9...dzięki bohaterskiej postawie Króla na tarczy i Demonslayera.
Kowadło nie zrobiło nic. Popychani przez nie górnicy zrobili jeszcze mniej
w bitwach na większe punkty będę brał górników tylko w opcji 15+, sztandar... a generalnie wolę dodatkowego żyrka
Miałem 8 scrolli i 9 kostek dispela. Skaveni z magi possali
Kowadło, przy moich rzutach, to strata punktów i kosztujący 400+ pts zawalidroga
tłukąc się ze skavenami proponuję następujący porządek ostrzału:
DZWON, DZWON, DZWON..i jezzaile....pier....lić jego warda i to że może zadzwonić przy uderzeniu....do 3 tury i tak zadzwoni a wtedy maszynki lecą w piach.
Ostatecznie wygrałem 11:9...dzięki bohaterskiej postawie Króla na tarczy i Demonslayera.
Kowadło nie zrobiło nic. Popychani przez nie górnicy zrobili jeszcze mniej
w bitwach na większe punkty będę brał górników tylko w opcji 15+, sztandar... a generalnie wolę dodatkowego żyrka
Rok nie grałem w warhammer'a i wszystko mi z głowy powylatywało. Figurek mam wciąż (za) mało. Zrobiłem taką rozpiskę. Myślę, że nie jest zła i wiem już co miałbym kupić. Rozpa wydaje mi się dość standardowa, ale jak pisałem, dawno w młotka nie grałem.
Mistrz Run
- Kowadło Zagłady - 175 pkt.
- Runa Kamienia - 5 pkt.
- Tarcza - 3 pkt.
- 2x Runa Rozproszenia Czaru - 2x25 pkt.
Razem: 370 pkt.
Tan
- BSB - 25 pkt.
- Wielka Runa Gromrilu - 25 pkt.
Razem: 115 pkt.
20 Wojowników
- Muzyk, chorąży, dowódca - 25 pkt.
- Tarcze - 1 pkt/model
Razem: 205 pkt.
20 Długobrodych
- Tarcze - 1 pkt/ model
Razem: 265 pkt.
10 Gromowładnych
- Tarcze - 1 pkt./model
- muzyk - 5 pkt.
Razem: 155 pkt.
20 Gwardzistów królewskich( )
- tarcze - 1 pkt./model
- runa odwagi - 30 pkt.
- muzyk, chorąży, dowódca - 30 pkt.
Razem: 320 pkt.
Działo
- Inżynier - 15 pkt.
- Runa przeładowania - 10 pkt
Razem 115 pkt
Balista
- Inżynier - 15 pkt.
- Wielka runa przyszpilenia - 30 pkt
Razem: 90 pkt.
Balista
- inżynier - 15 pkt.
Razem: 60 pkt.
Organki - 120 pkt.
Żyrokopter - 140 pkt
Razem: 1955 pkt.
Wychodzi na to, że mam 45 luźnych punktów. Nie wiem na co je wydać, ale to nie ma większego znaczenia. To nie jest rozpiska na turnieje, tylko taka ogólna, żebym wiedział co zakupić. W razie czego mogę trochę ją zmodyfikować.
Mistrz Run
- Kowadło Zagłady - 175 pkt.
- Runa Kamienia - 5 pkt.
- Tarcza - 3 pkt.
- 2x Runa Rozproszenia Czaru - 2x25 pkt.
Razem: 370 pkt.
Tan
- BSB - 25 pkt.
- Wielka Runa Gromrilu - 25 pkt.
Razem: 115 pkt.
20 Wojowników
- Tarcze - 1 pkt/model
Razem: 205 pkt.
20 Długobrodych
- Tarcze - 1 pkt/ model
Razem: 265 pkt.
10 Gromowładnych
- Tarcze - 1 pkt./model
- muzyk - 5 pkt.
Razem: 155 pkt.
20 Gwardzistów królewskich( )
- tarcze - 1 pkt./model
- runa odwagi - 30 pkt.
- muzyk, chorąży, dowódca - 30 pkt.
Razem: 320 pkt.
Działo
- Inżynier - 15 pkt.
- Runa przeładowania - 10 pkt
Razem 115 pkt
Balista
- Inżynier - 15 pkt.
- Wielka runa przyszpilenia - 30 pkt
Razem: 90 pkt.
Balista
- inżynier - 15 pkt.
Razem: 60 pkt.
Organki - 120 pkt.
Żyrokopter - 140 pkt
Razem: 1955 pkt.
Wychodzi na to, że mam 45 luźnych punktów. Nie wiem na co je wydać, ale to nie ma większego znaczenia. To nie jest rozpiska na turnieje, tylko taka ogólna, żebym wiedział co zakupić. W razie czego mogę trochę ją zmodyfikować.
Dzięki za rady. Katapę będę musiał zakupić. Póki co mam:
- 20 wojowników z tarczami.
- 10 gromowładnych.
- 15 górników(raczej ich nie używam).
- Działo.
- Organki.
- Balistę.
- Ok. 10 kuszników.
- Paru bohaterów.
- 6 gamezone'owych hamków.
- I parę różnych innych figsów, np. paru wojowników z wielką bronią. Na początku nie wiedziałem jacy są lepsi, bo się nie znałem i paru takowych zrobiłem .
Zamówiłem jeszcze na cytadeli 16 longbeardów(plastiki niestety, ale fundusz ograniczony). Dzięki za rady raz jeszcze. Klope na pewno znajdę na allegro.
- 20 wojowników z tarczami.
- 10 gromowładnych.
- 15 górników(raczej ich nie używam).
- Działo.
- Organki.
- Balistę.
- Ok. 10 kuszników.
- Paru bohaterów.
- 6 gamezone'owych hamków.
- I parę różnych innych figsów, np. paru wojowników z wielką bronią. Na początku nie wiedziałem jacy są lepsi, bo się nie znałem i paru takowych zrobiłem .
Zamówiłem jeszcze na cytadeli 16 longbeardów(plastiki niestety, ale fundusz ograniczony). Dzięki za rady raz jeszcze. Klope na pewno znajdę na allegro.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: