Alternatywne figurki.
Moderator: Yudokuno
Ma ktoś jakieś pomysły na tańsze harpie? Szukałem sporo po necie i na razie znalazłem nast. propozycje:
- stare demonetki + skrzydła, nie tańsze, ale dużo ładniejsze
- nowe demonetki + skrzydła, tańsze, ale czy ładniejsze?
- harpie z warmastera, dużo tańsze (1 blister = oddział 6ciu), ale wątpliwie klimatyczne i niezbyt ładne
- rozmaite familiary (wood elfickie duszki, alternatywne firmy), co sądzicie o tym? będzie pasowało pod względem fluffowym? może jakieś małe smoczki?
- alternatywne firmy, a więc Gamezone (u mnie odpada - denerwują mnie zaczepy tych skrzydeł) lub reaper: http://www.reapermini.com/FigureFinder#detail/06183
czy inne
W podreczniku nie jest dokładnie sprecyzowane czym są Harpie (albo poległe Witch Elfki albo po prostu jakieś monstra) więc pole do manewru jest całkiem spore. Jakieś propozycje?
- harpie z warmastera, dużo tańsze (1 blister = oddział 6ciu), ale wątpliwie klimatyczne i niezbyt ładne
- rozmaite familiary (wood elfickie duszki, alternatywne firmy), co sądzicie o tym? będzie pasowało pod względem fluffowym? może jakieś małe smoczki?
- alternatywne firmy, a więc Gamezone (u mnie odpada - denerwują mnie zaczepy tych skrzydeł) lub reaper: http://www.reapermini.com/FigureFinder#detail/06183
czy inne
W podreczniku nie jest dokładnie sprecyzowane czym są Harpie (albo poległe Witch Elfki albo po prostu jakieś monstra) więc pole do manewru jest całkiem spore. Jakieś propozycje?
osiem harpii reapera to 152 pln, jesli nie lubisz Gamezone'a to ja osobiście uderzałbym w stare demonetki, po prostu po Gamezone'ach najbardziej podobają mi się te figurki
Witam myslalem o jakims alternatywnym smoku i znalazlem to:
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 642,0.html
ma ktos moze zdjecia w rl?
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 642,0.html
ma ktos moze zdjecia w rl?
[quote="Patryk"]
[/quote]
w sumie sensowne finansowo wydaje sie robienie harpii z nowych demonetek :) powycinać z cienkiej płyty poliestrowej skrzydełka, a'la pixie :P
może troszkę kiczowate, ale skoro używa się furii jako harpii to czemu nie?
ktoś już tego próbował?
[/quote]
w sumie sensowne finansowo wydaje sie robienie harpii z nowych demonetek :) powycinać z cienkiej płyty poliestrowej skrzydełka, a'la pixie :P
może troszkę kiczowate, ale skoro używa się furii jako harpii to czemu nie?
ktoś już tego próbował?
Siemka. Być może to już było ale wpadłem na pomysł żeby z tych panów http://www.gamezoneminiatures.de/produc ... ncers.html
Zrobić BG do mojej armii. Żal marnować ich na zwykłych WR i stąd pomysł na BG i pytanie - czy w BG mogą występować kobiety ?
Zrobić BG do mojej armii. Żal marnować ich na zwykłych WR i stąd pomysł na BG i pytanie - czy w BG mogą występować kobiety ?
Czyli rozumiem dyskryminacja płciowa nie no serio się pytam xD
A jako alternatywę dla BG macie jakieś dobre pomysły prócz tych od gamezone?
Hmm, nawet ci gamezonowi BG nieźli, oczywiście jeśli zabieże im się tarcze, ale i tak ci z GW są lepsi.
Co do kobiet w BG to od strony fulffu nie ma przeciwskazań, w oddziałach Mrocznych Elfów służą również kobiety, a do BG rekrutuje się dziaci ze szlacheckich rodzin które uczą się walczyć na arenach, nigdzie nie jest powiedziane że są to tylko synowie.
Co do kobiet w BG to od strony fulffu nie ma przeciwskazań, w oddziałach Mrocznych Elfów służą również kobiety, a do BG rekrutuje się dziaci ze szlacheckich rodzin które uczą się walczyć na arenach, nigdzie nie jest powiedziane że są to tylko synowie.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
czy ja wiem? akurat sztandarowy mi sie chyba najmniej podoba no ale to kwestia gustu. Figurki BG są piekne (pierwsze jakie w życiu kupiłem, jeszce nie wiedziałem jaka to armia, i tak w 6 ed wystawiałem ich prawie zawsze a teraz jakoś mnie to smuci bo wystawiają ichh WSZYSCY aż ich sprzedałem, no ale dość żalów). można by użyć np. exeków, przerabiając draichy na halabardy. Albo używać PG z HE
Dziś zapłoną stosyStix pisze:Albo używać PG z HE
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
no nie przesadzajmy, PG mają bardzo ładne figsy, chyba najładniejsza piechota HEFingor pisze:Dziś zapłoną stosyStix pisze:Albo używać PG z HE
przy odpowiednim malowaniu, może niewielkich konwersjach, czemu by nie
jako zapalony i zatwardziały klimaciarz, nie widzę problemów w używaniu figsów HE
Mi się właśnie ci z gw nie podobają ze względu na ostry wzór zbroi..takie jakieś kanciate za to te z gamezone są na moje miodzio ..i są wzory kobiet
To jakie są ładniejsze. Bo mi się wydaje że chyba żadne .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.