Głosowanie na temat składu na Euro

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Głosowanie na temat składu na Euro

Post autor: thurion »

Darek P. napisal ;)
Moim zdaniem punkt b nie powinien być głosowany - jest nonsensowny.

Poza tym zmieniać coś do dobrze działa i dlaczego zminy chcą wszyscy ale nie ci do byli grali na Euro.

Moim zdaniem jedyna opcja do głosowanie poza ta którą już mamy to żeby Top3 było wybierane z samych Masterów
moj komentarz:
- po co lokale jezeli do niczego sie nie licza? dyplomow za lige nie ma, nagrod nie ma, jedyny bonus to TOP 3 na euro, jezeli lokale nie beda sie liczyly to po co wogle maja istniec?
- jezeli beda sie liczyly same mastery to rozumiem ze tylko i wylacznie te bez jakiejkolwiek oceny malowania czy czesci hobbystycznej, bo innej mozliwosci nie widze..
- IMO jedyna sluszna opcja to do wyboru teamu na Euro liczy sie oddzielnie liczone TOP 3 skladajace sie z wynikow generalskich z duzo punktowych masterow, czyli cos co musialoby sie komus chciec robic...

a tak pozatym to IMO obecny system jest dobry... tylko trzeba wyeliminowac drobne nieporozumienia przy organizacji nietkorych turniejow pod koniec sezonu ligowego... :)

pzdr

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

pozostaje tez kwestia DMP ktory jest masterem w tym sezonie i daje duzoego boosta co niektorym :-)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jeżeli miałbym coś przypomnieć, to polecałbym pomysł Rankingu Generalskiego, opartego o ELO i uwzględniającego tylko wyniki bitew na masterach. Furion kiedyś coś wspominał, że mógłby w tym pomóc, to mogę się zgłosić na ochotnika i np. z pomocą Furiona i może kogoś jeszcze coś takiego opracować. W tym sezonie to by było na zasadzie pilotażowej (aha - liczyłyby się tylko mastery singlowe), a jakby się sprawdziło to czemu nie na stałe ??

Liczenie tylko masterów to jak coś to tak jak Thurion proponuje - bez oceny malowania w jakiejkolwiek formie.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zgadzam sie z furionem niech dmp sie nie liczy do euro. w koncu ilosc gracyz tam jest niemiarodajna zeby jakkolwiek ustalac sklad euro wzgledem tego turnieju.

a co do jego niemiarodajnosci wzgledem tego, ze jest to druzynowka to chyba trzeba by wszystkie parowki skasowac pod wzgledem euro i liczyc tylko mastery, ktore sa na euro cs....

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Shino pisze:
a co do jego niemiarodajnosci wzgledem tego, ze jest to druzynowka to chyba trzeba by wszystkie parowki skasowac pod wzgledem euro i liczyc tylko mastery, ktore sa na euro cs....
słuszna uwaga
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Shino pisze:zgadzam sie z furionem niech dmp sie nie liczy do euro. w koncu ilosc gracyz tam jest niemiarodajna zeby jakkolwiek ustalac sklad euro wzgledem tego turnieju.

DMP nie ma prawa wygrac kazdy - to nie jest turniej singlowy, gdzie tylko od samego gracza zalezy ktore zajmie miejsce. Dlatego uwazam, ze DMP do tej klasyfikacji liczyc sie nie powinno.

Parowki ujda.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

dlaczego? maja bardzo podobne zasady dotyczace punktacji jak dmp? jesli kasowac turnieje gdzie po jednej stronie gra wiecej niz jeden gracz to wszystkie imo....

i tak jak pisalem tylko mastery na zasady, punktacje euro i bez liczenia hobby najlepiej (na euro nie ma tej oceny)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No to jeszcze musicie zawzić mastery do tych powyżej 2000, by wyniki były miarodajne.

A poważnie, po jaką cholerę zmieniać coś, co jest dobre? Chcecie to spieprzyć? Przeciez nawet nikt nie wykazał, że są jakieś istotne wady aktualnego systemu, które ujemnie rzutują na poziom reprezentacji. Ale zmieniajmy, niech się coś dzieje. Może wreszcie uda się wypaśc poza podium.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dokładnie. System jest bardzo dobry w obecnej formie.

Pozatym nie oszukujmy się - każde top3 ligi + 5 wybranych osób z Polski i tak będzie głównym faworytem do złota, a na podium na 99% sie załapie.

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

i witamy w sport-hammerze
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Murmandamus pisze:i witamy w sport-hammerze
Klimaciarze do klimatyzacji.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Malal
Kretozord

Post autor: Malal »

Murmus mamy Haki wiec lepiej siedz cicho :wink: i pamietamy kto sie cisnieniowal jak rasowy PG o terminy czasowe na turnieju u Kondzia :twisted:
podpis nieregulaminowy - administracja

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

boooooring :roll:

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Jankiel pisze:Ale zmieniajmy, niech się coś dzieje. Może wreszcie uda się wypaśc poza podium.
moze wreszcie uda sie wygrac :wink:
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

moze wreszcie uda sie wygrac
i witamy w sport-hammerze
Własnie otrzyamłeś żółta kartkę za spam. Ostrzegałem już wcześniej. Jeszcze raz, a trzeba Ci będzie ograniczyć dostęp do forum do Arena of Death, bo inne tematy źle na Ciebie wpływają.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Umm.. Jankiel zacytowales 2 rozne osoby :-)

CO do luk w systemie, to przyczepilbym sie do fikcyjnych/ustawianych lokjali na koniec sezonu...

top 3 z klasyfikacji generalskiej masterow i tyle.

Mozna dywagowac czy odpuscic te na <2000, ale to juz detale.

pozdrawaim
Furion

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Sprzeciw:

żólta kartka za spam?
dobra mój post 5 wyrazów

ale poniżej mojego posta
nehan-1 wyrazów
gobos-5 wyrazów
Jedy Knight-3 wyrazt

Posty powyżej mojego
Scimitar-2 wyrazy

tylko mnie najechałeś

Niezwykle sprawiedliwy z ciebie moderator-administrator Jankielu. Ale wiadomo, moje podejście do warhammera może odstawać od twoich norm bo to o to tu chodzi a nie o spam. W tym temacie nic więcej nie będę miał do powiedzenia.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

tylko mnie najechałeś
Bo tylko Ty się wypowiadasz w praktycznie każdym temacie, gdzie można sobie ponarzekać na turnieje czy PG.

To nie ostrzeżenie za krótkiego posta. To ostrzeżenia za któregoś z kolei posta nie na temat. Bo pisałem już wielokrotnie - załóż sobie jakiś temat, w którym będziesz sobie poruszał tematy, które Cię intdresują, a nie wpieprzaj się między wódkę, a zakąskę w tematach, gdzie nie masz nic do powiedzenia i które Cię w żaden sposób nie dotyczą ani nie interesują. Mam Ci na każdej stronie tematu Arena of Death pisać "trzeba mieć poważne problemy, by jarać się takimi kiepskimi opowiadankami"? Jak mnie jakieś tematy nie interesują, to się w nich nie wypowiadam. Nie masz nic do powiedzenia na temat systemu wyboru składu, to nie pisz.
Umm.. Jankiel zacytowales 2 rozne osoby
Gdzieś mi tekst wcięło.
moze wreszcie uda sie wygrac
Przeciez się już raz udało. A jak na razie dwa drugie miejsca i jedno pierwsze sprawaiają, że jesteśmy najbardziej utytułowaną reprezentacją.

Awatar użytkownika
krecik_77
Mudżahedin

Post autor: krecik_77 »

turniej to turniej, a nie mizianie sie po pisiorach

za sjp.pwn.pl:
turniej
1. «zawody, w których bierze udział większa liczba drużyn lub zawodników; też: rozgrywki eliminacyjne o mistrzostwo»
2. «w średniowieczu: zawody rycerskie»
• turniejowy

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

juz widze debatowania, licytowania i targi przy wyborze selekcjonera/kapitana...

ODPOWIEDZ