SZCZURY 2250
SZCZURY 2250
Mam dwie rozpy . Która lepsza ?
1 Grey Seer @ 740 Pts
General; Magic Level 4; Skaven Magic
#4 Warpstone Tokens [0]
Twisted Crown of the Horned Rat [50]
Warpstone Charm [25]
Dispel Scroll [25]
1 Screaming Bell @ [405] Pts
23 Clanrats @ [205] Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
1 Warlock Engineer @ 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Eye of the Horned Rat [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warlock Engineer @ 110 Pts
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
24 Clanrats @ 195 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
24 Clanrats @ 195 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
21 Clanrat Slaves @ 42 Pts
2 Poison Wind Globadiers @ 20 Pts
4 Gutter Runners Tunnelling Team @ 68 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
6 Warplock Jezzail teams @ 120 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
Tu pomysł rozpiski Morroka .Dzięki Morrok
Unnamed2250 Pts - Skaven Army
1 Grey Seer @ 515 Pts
#4 Warpstone Tokens [0]
The Foul Pendant [30]
Power Stone [25]
Dispel Scroll [25]
1 Screaming Bell @ [200] Pts
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
5 Night Runners @ 25 Pts
5 Night Runners @ 25 Pts
5 Night Runners @ 25 Pts
Poison Wind Globe
Poison Wind Globe
22 Clanrat Slaves @ 48 Pts
Musician
21 Clanrat Slaves @ 46 Pts
Musician
Musician
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
5 Warplock Jezzail teams @ 100 Pts
Jezzail; Pavise
Jezzail; Pavise
Warp Lightning Cannon Misfires
Casting Pool: 14
Dispel Pool: 7
Models in Army: 180
Która lepsza ?
1 Grey Seer @ 740 Pts
#4 Warpstone Tokens [0]
Twisted Crown of the Horned Rat [50]
Warpstone Charm [25]
Dispel Scroll [25]
1 Screaming Bell @ [405] Pts
23 Clanrats @ [205] Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
24 Clanrats @ 195 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
24 Clanrats @ 195 Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Tu pomysł rozpiski Morroka .Dzięki Morrok
Unnamed2250 Pts - Skaven Army
1 Grey Seer @ 515 Pts
#4 Warpstone Tokens [0]
The Foul Pendant [30]
Power Stone [25]
Dispel Scroll [25]
1 Screaming Bell @ [200] Pts
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
23 Clanrats @ 205 Pts
1 Clawleader @ [10] Pts
1 Weapon Team @ [60] Pts
Ratling Gun
5 Night Runners @ 25 Pts
5 Night Runners @ 25 Pts
5 Night Runners @ 25 Pts
Poison Wind Globe
Poison Wind Globe
22 Clanrat Slaves @ 48 Pts
Musician
Musician
Musician
5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts
Jezzail; Pavise
Jezzail; Pavise
Casting Pool: 14
Dispel Pool: 7
Models in Army: 180
Która lepsza ?
Żadna z tych rozpisek mi się nie podoba.
Zero klimatu, tylko rzucanie kostkami. Przy moim szczęściu w pierwszej turze ta maszynka do czarowania by się zacięła.
Takich rozpisek szczurzych jest ostatnio na forum coś około 75%.
Co się stanie jeśli jednak coś dojdzie do CC np. taki Stardragon nawet na jednej rance?
Można od razu zacząć chować figurki do tornistra
Ach, i ten piękny Large Target wraz z klockiem piechoty warty w sumie ponad 700 pkt, po prostu mjut
Moim skromnym zdaniem samograj, który nie wymaga większego myślenia.
Ale to tylko moje wybitnie subiektywne zdanie.
Zero klimatu, tylko rzucanie kostkami. Przy moim szczęściu w pierwszej turze ta maszynka do czarowania by się zacięła.
Co się stanie jeśli jednak coś dojdzie do CC np. taki Stardragon nawet na jednej rance?
Ach, i ten piękny Large Target wraz z klockiem piechoty warty w sumie ponad 700 pkt, po prostu mjut
Ostatnio zmieniony 19 sie 2008, o 22:25 przez warkseer, łącznie zmieniany 1 raz.
Samograj to byl jakis czas temu.Teraz po wyjsciu demonów i vampirów ta armia nie ma latwego zycia. Brak Storma tez pare razy zaboli na Dwarfy w szczegonlosci.warkseer pisze:Żadna z tych rozpisek mi się nie podoba.
Co się stanie jeśłi jednak coś dojdzie do CC np. taki Stardragon nawet na jednej rance?
Ach, i ten piękny Large Target wraz z klockiem piechoty warty w sumie ponad pkt, po prostu mjut
Koledzy słuchajcie , kolega jedzie z taką rozpą bo jest dobra . Czemu niby nie wykorzystać całego potencjału skavenów ? Inne armię nie będą miały zachamowań aby wystawic to co najlepsze . He Star Dragona , DL demona itp , wątpie aby mój kolega trafił na klimatyczną rozpę DL , DE , VC . Bez przesady naprawdę moim zdaniem MAGIA SKAVENÓW to jest klimat . Zresztą tą rozpę ma najlepiej ograną .
"Zero klimatu, tylko rzucanie kostkami." ?? TO co mam nie wykorzystywać sił swojej armii ? Bez przesadu , i tak już nas osłabili to mam jeszcze się sam bardziej osłabiać . Koledzy , wybaczcie ale takie tanie klimaciarskie granie słabymi rozpami do mnie nie przemawia . Chcecie to sobie grajcie , dla mnie masa szczurów pod opieką Dzwona i ich Grey Seera to jest KLIMAT . POzdro
a poza tym robienie dobrej rozpy jest oznaką szacunku dla przeciwnika;d
"Zero klimatu, tylko rzucanie kostkami." ?? TO co mam nie wykorzystywać sił swojej armii ? Bez przesadu , i tak już nas osłabili to mam jeszcze się sam bardziej osłabiać . Koledzy , wybaczcie ale takie tanie klimaciarskie granie słabymi rozpami do mnie nie przemawia . Chcecie to sobie grajcie , dla mnie masa szczurów pod opieką Dzwona i ich Grey Seera to jest KLIMAT . POzdro
a poza tym robienie dobrej rozpy jest oznaką szacunku dla przeciwnika;d
ciiiiiichaj tam
3 elektryk sto razy lepszy, tak, tak wez go
3 elektryk sto razy lepszy, tak, tak wez go
oj Kosa , lubisz sobie po spamić w wakacje , nie? OMG He będzie mi mówił jak mam składać rozpiskę do szczurów Jezu , paszoł paszoł .
A co do BSB , nie boje się strzelania kiedy mam 4 magów , 12 jezzaili , 8 guterów , 2 latarki .
A co do BSB , nie boje się strzelania kiedy mam 4 magów , 12 jezzaili , 8 guterów , 2 latarki .
Ostatnio zmieniony 20 sie 2008, o 20:26 przez Janiszek, łącznie zmieniany 1 raz.
ej spokojnie
Gram tą rozpą od bodajże 1,5 roku, sprawdza mi się dobrze. Nic nie poradzę, że niektórzy uważają to za samograj, mimo to i na MB i na PGA dała mi wysokie noty
Rozpa ma swoje minusy (np. dzwon, który się nie sprawdza na VC, DL), albo wyłączajaca się magia / zabijanie 1,5 elektryka wciągu gry. Dalej jest to inna opcja dla storm bannera czym grał Młody.
Co do samograjstwa... Niekiedy mogę się zgodzić, że fartowne rzuty ustawiają grę. Jednak nawet rzuty to nie wszystko, rozkmina dalej jest .
edit
tak sobie pomyślałem, że jak ktoś twierdzi, że TA rozpiska to samograj, to co mam mowic o imperium, DL, VC... po co to?
Gram tą rozpą od bodajże 1,5 roku, sprawdza mi się dobrze. Nic nie poradzę, że niektórzy uważają to za samograj, mimo to i na MB i na PGA dała mi wysokie noty
Rozpa ma swoje minusy (np. dzwon, który się nie sprawdza na VC, DL), albo wyłączajaca się magia / zabijanie 1,5 elektryka wciągu gry. Dalej jest to inna opcja dla storm bannera czym grał Młody.
Co do samograjstwa... Niekiedy mogę się zgodzić, że fartowne rzuty ustawiają grę. Jednak nawet rzuty to nie wszystko, rozkmina dalej jest .
edit
tak sobie pomyślałem, że jak ktoś twierdzi, że TA rozpiska to samograj, to co mam mowic o imperium, DL, VC... po co to?
HAHAHAHA warkseer dobry z ciebie dowcipniś . Przestań takie kity wciskać bo ktoś pomysli , ze to co ty mówisz to prawda . NIe wiem który HE gracz naraziłby się na : 2 latarki które bardzo często warują obok dzwona . Nie naprawdę zastanów się co mówisz .
A co do wypowiedzi Morroka to się zgodze . Jeżeli narzekacie na dzwon i 4 elektryków (serr i 3 ) to co powiecie na Empire , DL , VC ? Bez przesady nie ma co osłabiać armii która została już osłabiona w tej edycji . Chyba opętał Was jakiś inny bóg bo ROgaty Szczur na pewno nie
A co do wypowiedzi Morroka to się zgodze . Jeżeli narzekacie na dzwon i 4 elektryków (serr i 3 ) to co powiecie na Empire , DL , VC ? Bez przesady nie ma co osłabiać armii która została już osłabiona w tej edycji . Chyba opętał Was jakiś inny bóg bo ROgaty Szczur na pewno nie
@ SkaVen
przystopuj troszke...
nikt na Ciebie nie wyjeżdza, a Ty to robisz wobec innych...
skoro nie piszesz z sensem (bo inni CIę wyręczają), tylko wszczynasz flamy i nie myślisz nawet nad minimalną zmianą w rozpie to po co ja tu dajesz? Jakbyś byl laskaw zauważyć jest to forum rozpisek...
A co do skavów? Podejżewam, ze więcej razy z nimi zagralem niżli Ty sam ich prowadzileś do boju
przystopuj troszke...
nikt na Ciebie nie wyjeżdza, a Ty to robisz wobec innych...
skoro nie piszesz z sensem (bo inni CIę wyręczają), tylko wszczynasz flamy i nie myślisz nawet nad minimalną zmianą w rozpie to po co ja tu dajesz? Jakbyś byl laskaw zauważyć jest to forum rozpisek...
A co do skavów? Podejżewam, ze więcej razy z nimi zagralem niżli Ty sam ich prowadzileś do boju
ja na Ciebie nie wjeżdzam , Kosa z tym drzewem to sam zaczołeś <lol2>
Ale jeżeli ci to uraziło to Przepraszam . , chodzi o to , że każdy z Was narzeka , na pg szczurów , a sami jeździcie na turnieje z wymaksowanymi armiami .. . Moze grałeś przeciwko nimi dużo , ale nie nimi . A to już inna bajeczka .
Ale jeżeli ci to uraziło to Przepraszam . , chodzi o to , że każdy z Was narzeka , na pg szczurów , a sami jeździcie na turnieje z wymaksowanymi armiami .. . Moze grałeś przeciwko nimi dużo , ale nie nimi . A to już inna bajeczka .
ależ ja nie narzekam na PG szczurów, bardziej dla mnie pg jest sztormówa niż trzeci elektryk.
Miałem okazję pograć przeciwko HE kilka razy i tak na prawdę jest w stanie dojechać do ciebie w 2 turze. Waląc w dzwonek z siłą 7 rozkręca każdego chariota i nawet Ward na 3+ nie wyjdzie, kiedy walisz w niego 6 ataków._SkaVen_ pisze:HAHAHAHA warkseer dobry z ciebie dowcipniś . Przestań takie kity wciskać bo ktoś pomysli , ze to co ty mówisz to prawda . NIe wiem który HE gracz naraziłby się na : 2 latarki które bardzo często warują obok dzwona . Nie naprawdę zastanów się co mówisz .
No chyba, że masz farta w kościach (lub je piłujesz ). Ja go nie mam i strzelając z 2 latarek i 14 jazzaili nie zdjąłem tego fruwaka. Może pech w kościach, a może nie. Przecież armatki nie koniecznie muszą walnąć z siłą 8 czy 10, a misfire też jest całkiem prawdopodobny. A nawet, jak walniesz już tak jak chciałeś, to może polecieć po jeźdźcu, który jest często gęsto lepiej opancerzony niż jakieś wynalazki demonów (SV 1+ z przerzutem i Ward 4+), jeszcze może zabrać to cudo jednorazowego użytku do rzucania liderki na 3 kościach, więc tego challange'a od twojego championa średnio się boi, bo ustoi, a drugiej turce leje po dzwonku.
Nie wiem, jak to wychodzi punktowo, ale wydaje mi się, że ten Lord na smoku jest tańczy od kloca z dzwonem.
Jeszcze inna sprawa, smok może grillowaći flamem może przypalić trochę tych popychaczy, a jak lordowi nie wyjdzie "look out sir" to i jego.
Akurat ustawianie latarek koło dzwona niekoniecznie jest roztropne, bo jeszcze cię terror z bydlaka sięgnie i nawet w generalskiej 6 LD mają dużą szansę się zawinąć.
Gram szczurami pewnie dłużej niż ty (będzie jakieś 4-5 lat), nie biorę udziału w turniejach (niestety brak czasu), więc częściowo cię rozumiem, spodziewasz się tam pomaxowanych armii, to i ty maxujesz. Inna sprawa, czy koniecznie musisz wygrać czy po prostu dobrze się bawić? Takie zachowanie to dla mnie typowe PG.
Z twojego tonu wypowiedzi zauważam, że jesteś strasznie agresywny i/lub niedowartościowany, poproś mamę, żeby cię przytuliła. Ja po prostu piszę co myślę na temat twojej rozpiski nie ciebie.
A taki typ rozpisek uważam za prymitywny i cholernie nudny. Sednem tej gry jest kombinować, a nie wychodzić z nastawieniem, że będę rzucał kostkami i praktycznie nic więcej.
PS. Wyluzuj trochę, na WFB świat się nie kończy.
PS2. Jeśli się tak strasznie oburzasz na krytykę, to kiego ch*ja wstawiasz tu rozpiski?
srednio sie boi bo w challengu wygrywa CR o 1warkseer pisze:więc tego challange'a od twojego championa średnio się boi, bo ustoi, a drugiej turce leje po dzwonku.
dlatego trzeba brac bsb
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.