Lizardy na 2250...

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Faraon
Plankton

Lizardy na 2250...

Post autor: Faraon »

Ostatnio stworzyłem sobie taką rozpę:

Żaba, 2 generacja, 2+ward, +1 czar, BSB, generał, Diadem

Caddy, 2 lev.

Scar Veteran, Bieganie, GW, L.zbroja, Aura of Quetzl, Quetzl, Shield, Tlazcotl

3x10 Skinki z dmuchawami
3x10 Skinki z oszczepami

4xKroxy

4xTerki

4xTerki

6xKawa, muzyk, sztandar, Huanchi

3xSalamandry

Zastanawiam się czy nie wymienić biegacza na gościa na coldzie.

Bede wdzięczny za wszelkie komentarze. :wink:
Ostatnio zmieniony 22 sie 2008, o 22:10 przez Faraon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pingwin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pingwin »

Pierwszy pościk :)

Przede wszystkim, Żabka jest nielegalna. Ma przedmiotów za 125 punktów chyba? Ward 2+ to 50, diadem - 35, dodatkowy czar - 15 i scroll 25, czyli razem - 125. Proponuję wywalić scrolla, tylko wtedy żabka będzie standardowa :P no, bez warbannera jeszcze (bo dodanie go zrobi absolutne standard). Bo z przedmiotami żaby jest tak, że można wziąć za 100 punktów i oprócz tego sztandar magiczny bez limitu.

Co do skinków - ja lubię grać z przewagą oszczepników (przy sacred host of quetzl), których daję po 12 - oddzialik taki kosztuje 77 punktów i spokojnie klepie większość fastów, nawet, kiedy jest szarżowany! Ale te, co masz w rozpisce, też są dobre.

Biegacz jest dobry, ale nie wiem, czy tlazcotl na nim nie jest trochę ryzykowny, nie będzie mógł uciekać, a to nie jest pancerny oldblood, tylko scar veteran, który wielu rzeczy nie wytrzymuje. tak więc - osobiście podmieniłbym tlazcotla na soteka albo ew. tepoka. W ogóle "modny" jest biegacz bez warda, a z Sword of Might i ench Shieldem.

Ale w ogóle rozpiska niezbyt daleka od standardu na te punkty - tylko relatywnie mało skinków ;)

Faraon
Plankton

Post autor: Faraon »

Pingwin pisze:
Przede wszystkim, Żabka jest nielegalna. Ma przedmiotów za 125 punktów chyba? Ward 2+ to 50, diadem - 35, dodatkowy czar - 15 i scroll 25, czyli razem - 125. Proponuję wywalić scrolla, tylko wtedy żabka będzie standardowa :P no, bez warbannera jeszcze (bo dodanie go zrobi absolutne standard). Bo z przedmiotami żaby jest tak, że można wziąć za 100 punktów i oprócz tego sztandar magiczny bez limitu.
Wypadek przy pracy, początkowo slann miał mieć scrolla a nie diadem i jak poprawiałem na rozpie to zapomniałem wykreślić dispela :wink: .

Co do biegacza to też myślałem nad taką wersją, jednak stwierdziłem że siła 7 piechotą niechodzi, a wrazie czego mogę wziąść hand weponkę i mieć prawie tak dobrego sejwa jak wersja ze słomkę. No i w tym wypadku mam jeszcze tego nieszczęsnego warda. A tlazcotl jest bo mam awersje na fear outnumbera.

No skinki jak to skinki , obydwie wersje się przydaje-tylko każda do innych rzeczy. A co do oszczepników, to zgadzam się, czasami potrafią nieźle pocisnąć w kombatce :lol2:

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

BSB nie może być generałem ...

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Slann może być i BSB i Generałem... Wystarczy poczytać jego zasady:-P

ODPOWIEDZ