2250 Pts - Dark Elves Army
1 Supreme Sorceress @ 400 Pts
General; Magic Level 4
Pendant of Khaeleth [35]
Focus Familiar [25]
Lifetaker [30]
1 Dark Pegasus @ [50] Pts
1 Sorceress @ 220 Pts
Magic Level 2
Tome of Furion [15]
Power Stone [20]
1 Sorceress @ 235 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Master @ 224 Pts
Lance; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle
Standard
Hydra Banner [75]
5 Dark Riders @ 117 Pts
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
5 Dark Riders @ 92 Pts
Spear; Light Armour; Musician
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
10 Cold One Knights @ 387 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Standard of Slaughter [35]
1 Dread Knight @ [31] Pts
Heavy Armour; Shield
Talisman of Protection [15]
1 War Hydra @ 175 Pts
1 War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 10
Dispel Pool: 6
Models in Army: 51
Total Army Cost: 2249
DE 2250
600 pkt w jednym oddziale, który nie ma szans się zwrócić i jest banalnie masakrowany przez strzelanie, kuźnie itd. itp ?
Rozpa na której ostatnio gram czyli 3 RBT, 20 rxbowów, 6 shadesów i lifetaker rozwala na bliskim dystansie 9 coków na turę. Zostaje Ci BSB, sztandar i champion. . . po ostrzale krasnoludów nie zostanie pewnie nic.
Nie wiem gdzie chcesz trzymać te czarki. One też bardzo prędko spadną. Szczególnie małe. . . DR to dość słaba ochrona. A tej na piechotę raczej nie schwoasz. Jak zginie to nie masz dispel scrolli, wchodzą małe, duże kuźnie i nie ma hydr. .
Rozpa na której ostatnio gram czyli 3 RBT, 20 rxbowów, 6 shadesów i lifetaker rozwala na bliskim dystansie 9 coków na turę. Zostaje Ci BSB, sztandar i champion. . . po ostrzale krasnoludów nie zostanie pewnie nic.
Nie wiem gdzie chcesz trzymać te czarki. One też bardzo prędko spadną. Szczególnie małe. . . DR to dość słaba ochrona. A tej na piechotę raczej nie schwoasz. Jak zginie to nie masz dispel scrolli, wchodzą małe, duże kuźnie i nie ma hydr. .
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
rany, niezauważylem - ale za mnie ślepiec
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Shade'ów dużo łatwiej sciągnąć choćby ze strzelania jednak, ale są z drugiej strony dużo tańsi i ze swoimi 2A z hatem i Assasinem mogą pokąsać Za Twój ultra wypasiony oddział z BSB niech wejdzie 2/3x Shades z Assasinami i zagraj parę bitew, trzeba być niezłym generałem żeby ogarnąć całą bitwę taką rozpą więc powodzenia