Smród, brud i ustawianie składu ETC w 2009
Otóż to. Co z tego, że moja armia DE spisuje się fenomenalnie (pewnie, że na razie tylko na lokalach i sparringach, ale 171 pts z 9 bitew to niejest słaby wynik), skoro na Euro się nie nadaje, bo opiera się na dwóch hydrach i 20 PD? Co z tego, że ktoś świetnie gra lizakami, jak podstawa to 100 skinków i 6 salek?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jacku, apeluje o mniej poezjopisarstwa w postach, poza sensem ogólnym ja nigdy nie wiem o co ci chodzi.
TOP równie dobrze może być wybrany z TOP singlowych masterów na 2k+, wiem że to ciągle nie to samo co EURO CS, ale bliżej na pewno niz parówka bez ograniczeń an w razy 1,2k...
Przyszło mi też jeszcze inne rozwiązanie do głowy - ale to maksymalny hardcore
Na poczatku sezonu grupka graczy którzy chcieliby jechać za rok na euro deklaruje "gram cały sezon na msaterach singlowych na 2k+ na EURO CS", i z wyników tych masterow tych graczy wybieramy sklad
łatwe do weryfikacji, a co najmniej jeden raz juz widziałem że spokojnie da się tak konkurowac z najlepszymi grającymi na fulll hardcore (furion na masterblasterze w tym roku?). I jakby sie nagle okazało że 20 osób z szeroko rozumianego TOPa tak gra, to przy okazji może sie okazac że staje sie to za jakic czas standardem 
Ale to bardziej jako taki pomysł który na szybko wskoczyl do głowy, niż rzeczywiście realna koncepcja
TOP równie dobrze może być wybrany z TOP singlowych masterów na 2k+, wiem że to ciągle nie to samo co EURO CS, ale bliżej na pewno niz parówka bez ograniczeń an w razy 1,2k...
Przyszło mi też jeszcze inne rozwiązanie do głowy - ale to maksymalny hardcore

Ale to bardziej jako taki pomysł który na szybko wskoczyl do głowy, niż rzeczywiście realna koncepcja

Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
heh, ja tez tak uważam - tyle tylko że aby miało to sens musiało by na to pójśc ze 20 ligowych rzeźników - i trzymac sie tego przez cały sezon.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie poradzę na to, że nie czytasz.szafa@poznan pisze:jacku, apeluje o mniej poezjopisarstwa w postach, poza sensem ogólnym ja nigdy nie wiem o co ci chodzi.
...
Przyszło mi też jeszcze inne rozwiązanie do głowy - ale to maksymalny hardcoreNa poczatku sezonu grupka graczy którzy chcieliby jechać za rok na euro deklaruje "gram cały sezon na msaterach singlowych na 2k+ na EURO CS", i z wyników tych masterow tych graczy wybieramy sklad
łatwe do weryfikacji, a co najmniej jeden raz juz widziałem że spokojnie da się tak konkurowac z najlepszymi grającymi na fulll hardcore (furion na masterblasterze w tym roku?). I jakby sie nagle okazało że 20 osób z szeroko rozumianego TOPa tak gra, to przy okazji może sie okazac że staje sie to za jakic czas standardem
Mój pierwszy post w tym temacie.
Mało w tym poezji, ale, jak pisałem – na pewne rzeczy nie poradzę.Jedy Knight pisze: W Polsce jest około 20 graczy mogących grać na ETC.
Można przedstawić szczegółową charakterystykę każdego z nich .
Gracze ci nawet nie muszą oficjalnie zgłaszać akcesu do kadry – można ich wyliczyć.
Jeśli chcą być w reprezentacji - powinni grać w turniejach armiami „ETC-comped”, takimi jakie wchodzę w grę.
Przykład Darka który do TOP-3 wszedł bezlitośnie grając Imperium 4x2, podczas gdy było wiadomo, że zagra albo WE albo DL jest klasyczny.
O ile VC i DL będą na ETC-Compie rzezać, to np. Lizaki z 30 skinkami są średnio skuteczną armią turniejową – chyba, że „środowisko” ruszy dupę i trochę turniejów na ETC-compie pójdzie.
Pomysł a juści, dobry.

Dobrze, że wskoczył do głowy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jak mówiłem - wiem do czego zmierzasz, nie potrafie wychwycić niuansów ani szczegółów wypowiedzi :]
Apokalipsa! powiedziałaby pani Frau. JJ zgadza sie z szafą.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Nie.szafa@poznan pisze:
Jest odwrotnie.

Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
efekt ten sam, kwestia punktu widzenia 
opinie potencjalnych zainteresowanych?

opinie potencjalnych zainteresowanych?
Nie wiem na ile moje HE przydaly by sie na ETC , ale zagram sobie DMP na euro cs , zagram na arenie , jezeli cos pozniej bedzie to rowniez postaram sie pojechac. Na draconie gdyby zamiast canona byl eagle to tez byl by cs.
Proponowal bym brac pod uwagę tylko klasyfikacje generalska .
Pomijajac to ze na to musialoby sie zgodzic te 20 osob (sadze ze chetnych byloby wiecej niz 20
) system tez ma swoje wady gdyż moze zaistniec przypadek taki ze wśród tej grupy np. bedzie dwóch świetnych graczy demonow. Obaj beda grac demonami, ale gracz A takze swietnie radzilby sobie np. nowym chaosem, a gracz B nowymi lizakami. Jednakze obaj wybrali demony, i do reprezentacji przejdzie tylko jeden z nich, a talent drugiego sie marnuje, i zostaje w kraju, a za niego wchodzi kto inny.
Chodzi mi o to ze najmocniejsze armie w danym sezonie mogą być silnie obstawione przez najlepszych graczy, a te slabsze mogą być reprezentowane kiepsko albo wcale, przez co drużyna może stracic kilku dobrych graczy, a na ich miejsce wejdą np. osoby które w swojej kategorii nie miały zbyt dużej konkurencji...
Nie wspominajac juz o tym ze jesli np. 20 osob z tegorocznej czołówki zgłosi sie i bedzie naparzac wszystkie mastery na EURO CS, to za rok czołówka ligi bedzie niemiarodajna, gdyż na czołowych miejscach mogą pokazać się gracze gorsi, ale jeżdżacy armiami full hardcore.

Chodzi mi o to ze najmocniejsze armie w danym sezonie mogą być silnie obstawione przez najlepszych graczy, a te slabsze mogą być reprezentowane kiepsko albo wcale, przez co drużyna może stracic kilku dobrych graczy, a na ich miejsce wejdą np. osoby które w swojej kategorii nie miały zbyt dużej konkurencji...
Nie wspominajac juz o tym ze jesli np. 20 osob z tegorocznej czołówki zgłosi sie i bedzie naparzac wszystkie mastery na EURO CS, to za rok czołówka ligi bedzie niemiarodajna, gdyż na czołowych miejscach mogą pokazać się gracze gorsi, ale jeżdżacy armiami full hardcore.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie co jest złego w dotychczasowym systemie, tj. top3 + 5 ziomków wedle uznania owej trójki?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
karlee, no nareszcie ktos obczail, ze selekcja wzgledem turniejow euro - cs jest z dupy
czekamy na reszte.
Zlego nie ma nic, oprocz tego ze tylko 2 miasta w Polsce tak naprawde sklecaja reprezentacje, chcialem to zmienic, ale niestety wzbudzilo to za duzo niepotrzebnych emocji.

Zlego nie ma nic, oprocz tego ze tylko 2 miasta w Polsce tak naprawde sklecaja reprezentacje, chcialem to zmienic, ale niestety wzbudzilo to za duzo niepotrzebnych emocji.
Mimo iz nigdy nie bralem udzialu w doborze kadry, to moim zdaniem jedyna rzecz ktora obecnie jest z dupy, to termin w ktorym znany jest sklad reprezentacji. Bo patrząc po tegorocznym skladzie to nie mogę powiedzieć, że choć jedna osoba to "znajomy królika" który znalazł się tam w wyniku dobrych znajomosci z selekcjonerem. Wszyscy sa najlepszymi typami do danych armii (albo jednymi z najlepszych, bo w niektórych przypadkach konkurencja była na tyle duża ze zapewne było ciężko jednoznacznie powiedzieć kto jest najlepszym kandydatem
). Obecny system jest o tyle fajny ze daje mozliwość KAŻDEMU na znalezienie się w składzie. Wystarczy być zajebistym i znaleźć się wTOP 3. Pozostałą piątkę graczy te TOP3 jakos dobierze, ale na pewno spośród tych najlepszych generałów danych armii - o to bym się nie bał.
Dlatego też głosuję za zostawieniem obecnego systemu, jednak chcialbym aby nasz sezon się skrócił, dzieki czemu reprezentacja miałaby czas na wspolne manewry przed EURO.
Aha, i drugą zmianą jaką bym wprowadził to wybieranie TOP3 reprezentacji tylko z masterów. Dziękuje.

Dlatego też głosuję za zostawieniem obecnego systemu, jednak chcialbym aby nasz sezon się skrócił, dzieki czemu reprezentacja miałaby czas na wspolne manewry przed EURO.
Aha, i drugą zmianą jaką bym wprowadził to wybieranie TOP3 reprezentacji tylko z masterów. Dziękuje.

Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
dokladnie... jesli robic nagle zaleznosci,ze z jednych masterow tak a z drugich nie to tylko z euromasterow z klasyfikacja generalskaRobson pisze:i tylko 2k+
A dokładniej singli IMO.
i najlepiej na euro cs...
i tylko z klasyfikacji generalskiej...
I nagle nie bedzie z czego wybierac

inaczej nie ma sensu. Imperium traci np. polowe swojej sily jako, ze ma tylko 1 czolg i 2 dziala... a armie wykorzystujace kilka rarow i nie operujace na 1 specialu (demony

na koniec sie okaze, ze top3 bedzie wybierane z wynikow areny xD
Ano trzeba cwiczyc. Taki OT: ale u nas wszyscy pewnie bede grali na Euro CS. Tzn ja mam trebusza za duzo, a Falko 3 armaty i chyba 10 kosci powera, ale poza tym to CZYSTE Euro w calym teamie.Xet pisze:Nie wiem na ile moje HE przydaly by sie na ETC , ale zagram sobie DMP na euro cs , zagram na arenie , jezeli cos pozniej bedzie to rowniez postaram sie pojechac. Na draconie gdyby zamiast canona byl eagle to tez byl by cs.
I kto to przebije

Apel Furiona o graniu na CS dziala