Jak wyczyśćić ulepioną figurkę...
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jak wyczyśćić ulepioną figurkę...
Witam, mam pytanie bo trochę zabździałem figurkę złym sprejem( zalałem przez pomyłkę błyszczącym zamiast matowym)
Figsa jest z greenstufu calutka - jak ją wyczyścić żeby nie zniszczyć>?
Dot 4? czy co polecacie? bo rozpuszczalnik odpada , główka jest plastikowa.]
dzięki za odp.
Figsa jest z greenstufu calutka - jak ją wyczyścić żeby nie zniszczyć>?
Dot 4? czy co polecacie? bo rozpuszczalnik odpada , główka jest plastikowa.]
dzięki za odp.
Może zrób najpierw test. Ulep kuleczkę z gs posmaruj tym samym i wrzuć do DOT4. Masy chemoutwardzalne różnią się od plastiku i szczerze, to nie wiem jak się zachowa w spotkaniu ze słynnym Dotem, bo nigdy nie czyściłem GS, a nie warto narażać całej figsy.
Pozdro
Pozdro
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
cóż. Pozostaje ulepić od nowa
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"
Widukind z Korwei, Kronika Saska
Widukind z Korwei, Kronika Saska
druga warstwa pogorszyła by sprawę, zamiast głowy piłka i zalane szczegóły są już teraz więc trzeba wyczyścić.Piotrax pisze:Ale bardzo zalałes tym lakierem? Nie pomogła by po prostu druga wastwa matu?
Ulepić od nowa
nie dzięki(to nie ja lepiłem oczywiście )
Jak wytrzasnę jutro tego dota to będę sprawdzał co da się zrobić
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Swoją drogą zajebisty kapłan.Czopek pisze:druga warstwa pogorszyła by sprawę, zamiast głowy piłka i zalane szczegóły są już teraz więc trzeba wyczyścić.Piotrax pisze:Ale bardzo zalałes tym lakierem? Nie pomogła by po prostu druga wastwa matu?
Ulepić od nowa
nie dzięki(to nie ja lepiłem oczywiście )
Jak wytrzasnę jutro tego dota to będę sprawdzał co da się zrobić
swieta racja ... na bank warstwy Gsu odlepia sie od siebieLeszczu_ pisze:Eksperyment z wrzuceniem całej tzn litej kulki z gs'u nie będzie raczej miarodajny... Kiedy kąpałem w dot'cie swoją bandę do mordki to elementy robione warstwowo się porozklejały... A ta figsa z jednej bryły przecież nie jest.
mozesz dac fote jak wyglada figurka aktualnie ???
jesli glowa figurki jest mocno zalana farba to ja wymien na inna ... sadzac po zdjeciu nie bedzie to bardzo trodne ... a na ten podklad sprobuj polozyc (bardzo rozwodniona ) Foundation ... reszte tez pomaluj mocno rozwodnionymi farbami ... troche to potrwa ale wtedy uratujesz ta figurke
mozesz powiedziec kto ulepil ta figurke ???
mozesz powiedziec kto ulepil ta figurke ???
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=274983#274983
nie jest źle, został potraktowany matowym leciutko i nie ma tragedi
nie jest źle, został potraktowany matowym leciutko i nie ma tragedi