Zasady
Nie chciałem zakładać nowego tematu a ten mi się wydawał najodpowiedniejszy:
jak przez sędziów na turniejach są odbierane bandy innym fluffem jak np. dwarfy przerobione chaos dwarfy, zwierzoludzie przerobieni na driady, Witch hunterzy przerobieni na sługi chaosu itp.
jak przez sędziów na turniejach są odbierane bandy innym fluffem jak np. dwarfy przerobione chaos dwarfy, zwierzoludzie przerobieni na driady, Witch hunterzy przerobieni na sługi chaosu itp.
Z reguły nie ma problemów i jest to miło przyjmowane jako odmiana. Jeżeli potrafisz dobrać odpowiedni fluff to tym bardziej. Ważne żeby było skladnie i solidnie, a nie żeby była to wymówka na zasadzie, nie mam figsów to wystawie driady na zasadach bestii i nikt sie nie przyczepi.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Też dorzucę pytanko: Po cóż w Skavenach umiejętność Wall Runner [The Skaven does not need to take an Initiative test when climbing up walls and other sheer surfaces - Skaven Skill] skoro Scale Sheer Surfaces [A warrior with this skill can scale even the highest wall or fence with ease. He can climb up or down a height equal to twice his normal Movement, and does not need to make Initiative tests when doing so - Speed Skill] jest znacznie lepsza? Bo poza night runnerami którzy Speed skilli brać nie mogą to nie ma sensu dawać tej rasowej umiejętności.
Czy to po prostu ja czegoś nie dostrzegam?
Czy to po prostu ja czegoś nie dostrzegam?
Ostatnio zmieniony 12 sty 2009, o 21:52 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Prośba do administrujących tymi zasadami:Freeks pisze:Najaktualniejsze zasady polskie znajdują się tutaj
Zróbcie wreszcie coś z tymi "zwalonymi wierzami" na stronie 13 !
Ponadto mam pytanie: na podstawie czego jest zrobiony rozdział krytycznych obrażeń na różne bronie w polskiej wersji? W oryginalnym podręczniku jest jedna tabelka, wspólna dla wszystkich broni...
Takich smaczków jezykowych jest w całym podręczniku dużo więcejvoltar pisze:Prośba do administrujących tymi zasadami:Freeks pisze:Najaktualniejsze zasady polskie znajdują się tutaj
Zróbcie wreszcie coś z tymi "zwalonymi wierzami" na stronie 13 !
Ponadto mam pytanie: na podstawie czego jest zrobiony rozdział krytycznych obrażeń na różne bronie w polskiej wersji? W oryginalnym podręczniku jest jedna tabelka, wspólna dla wszystkich broni...
A co do krytyków to w wersji oryginalnej są zasady opcjonalne, które m.in. rozdzielają krytyki na kilka grup (nie chce mi się teraz szukać ale gdzieś pod koniec podręcznika chyba to się znajduje).