Elficka kawa na 1500pkt.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Elficka kawa na 1500pkt.

Post autor: Guard »

Tak jak w temacie, a więc:

Ainur Ard-Galen (Comm) 137pkt.
-Helm of Fortune
-Sword of Might
-lanca
-Pure of Heart
-Barded Elven steed
Sv. 1+ (reroll); S5 (S6 przy szarży); Immune to Panic

Feanor (Mage) 197pkt.
-2lvl
-Channeler
-Seer
-Silver Wand
-Barded Elven steed
Sv. 5+; 3 czary; wybiera czary; może użyć jednej więcej PD niż zwykle (4);

First Silver Helms (x9) 248pkt.
-heavy armour
-shield
-standard bearer (war banner)
-musician
Sv. 2+; tu idzie comm;

3xSilver Helms (3x5) 366pkt. (3x122pkt.)
-heavy armour
-shield
-musician
do jednej z tych piątek idzie mag

Shadow Warriors (x5) 75pkt.

Dragon Princes of Caledor (x5) 207pkt.
-standard bearer (banner of sorcery)
-musician
Sv. 2+; 18" szarży;
Tiranoc Chariot (x2) 170pkt.

Great Eagles (x2) 100pkt.

Total cost: 1500pkt.
Casting Pool: 5-7
Dispel Pool: 3
Models in Army: 40

Założenie jest takie: Wszystko do przodu. 9'tka silverów z commem to główna siła uderzeniowa; 5'tki silverów mają albo screenować, blokować, niszczyć słabsze ścierwo, flankować itp. (w zależności od sytuacji i przeciwnika), orły wyginają szarże i obcinają marsz podobnie jak shadow warriorzy, co do rydwanów to jesli się taki jeden "podepnie" pod 5'tkę silverów to robi się wystarczająca siła uderzeniowa, żeby zgnieść co słabsze oddziały, a i nawet o te mocniejsze można się pokusić. Dragoni "generują" PD i używają swoich 18" do niespodziewanych szraż na flanki/tyły.
Proszę o wyrażanie swoich opinni na temat mojej rozpiski, oraz o konstruktywną krytykę.
Z góry dzięki.

Guard
Ostatnio zmieniony 17 lut 2007, o 16:45 przez Guard, łącznie zmieniany 1 raz.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

fajne to, ale niestety nie masz zapory magicznej a bez niej się nie obejdzie, albo dasz 2 maga, co jest troszke głupim pomysłem albo zrobisz z tego co już masz caddego, wiec automatycznie trzeba wtwalić banner of sorcery, czyli zyskujesz bagatelka 95pkt, wywaliłym jeszcze shadwo warriorów to już jest 170pkt na wszelakie rzeczy. Ja bym za te wolne pkt dał albo boahtera na orle z rever bowem, albo oddział fastów, princeski podpakował do 6 z banner of ellyrion, za reszte kolejną 5 silverów, wiele mozlwiosci.

P.S. ska wziołes S6 na commanderze przy szarży?? NIe da się :P jeśli ma słomke
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Nie masz obrony magicznej - blad. Nie masz bsb - drugi blad, reszta spoko, po za tym, ze commander ma S5 w szarzy, bo niby skad mialby wziasc 6? To nie bretonia nie ma zamiany lancy na magika :)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

drugi level na magu = bezsens :D w tej rozpie oczywiscie :) lepiej zrobic z niego zwyklego pierszolevelowca z 2 zwojami .....:)
BSB by sie przydal ,szczegolnie z ...... :lol:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja od siebie nic nie dodam.. bo wszystko zostalo juz napisane wyzej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Co do tego S6 to zapomniałem napisać że Comm ma lancę... :wink:
Co do reszty to nie spotkałem się z zapisem, żeby nie można było używac raz takiej, a raz innej broni...
Najpierw przetestuję to co już mam. Wydaje mi się że nawet tym jednym magiem można dość dużo zdziałać. Rzucam nim średnio 2 czary na 3PD. Jak dobrze z bannera wypadnie to nawet jeden na 4. Znam 3 czary, więc mogę sobie podobierać po jednym na każdą okazję. Jeśli miałbym to zmienić to byłbym bardziej przychylnydo wersji Kosy (mag-> kolega na eaglu z łukiem). Nie lubię brać tylko 1 maga, tylko po to żeby scrolle trzymał.

Dzięki za wasze wypowiedzi
Guard
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jak masz magiczna broń to mozesz tylko jej używać, wyjatek to breta.
Co do caddego, to takie czasy. Jak już nie chcesz tracić tak na maksa amga to weż go z dwoma scrollami i channallerem i daj mu nawet ten 2lvl. Może jakaś ifka siadzie ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Guard pisze:Co do reszty to nie spotkałem się z zapisem, żeby nie można było używac raz takiej, a raz innej broni...
To nie czytales rulebooka. Na str. 54 "Niezaleznie od tego, na jaka bron zdecyduje sie dana jednostka, to bedzie musiala uzywac jej do konca walki." Str. 121 "Postac, ktora uzywa broni magicznej do walki wrecz, nie moze uzywac innej broni przeznaczonej do walki wrecz". Masz 3DD, 41 modeli i nic co mogloby powstrzymac magow przed waleniem do Ciebie. Magia Cie niszczy, ale dla mnie to lepiej. Gram bardziej standardowymi HE. Tylko pewnie sie nie spotkamy na zadnym turnieju w najblizszym czasie. :wink:

ODPOWIEDZ